Pagina's

dinsdag 3 november 2020

Restaurant: Winchell's Donut House - Cathedral City, Californië

Restaurant: Winchell's Donut House
Adres: 34091 Date Palm Dr A, Cathedral City, CA 92234, Verenigde Staten


Gedurende mijn afgelopen vakantie in Nevada en Californië zouden we onder andere gaan reizen tussen Palm Springs en San Diego. Vanuit het Plaza Resort & Spa in Palm Springs was het zo’n 2,5 uur rijden naar ons volgende hotel, namelijk het Comfort Inn & Suites San Diego - Zoo SeaWorld Area. Vanwege het feit dat we dus nog een aardig ritje voor de boeg zouden gaan hebben wilden we graag met een volle maag op weg gaan en dus in de buurt van ons verblijf in Palm Springs ontbijten. Ik ging op internet op zoek naar een voor mij onbekende restaurantketen met bagels en broodjes op het menu en tot mijn grote vreugde ontdekte ik dat er een dergelijke keten in Cathedral City aanwezig was. Cathedral City bevond zich op 5 minuten rijafstand vanaf het hotel, dus dat zou wel te doen moeten zijn. De keten had de naam Winchell's Donut House, in het verleden had ik de naam wel al een aantal keer voorbij zien komen, maar ik was er dus nog nooit eerder geweest. Ik hou er van om met bagels te ontbijten in Amerika, en donuts gaan er ook altijd wel in, en ik was dan ook erg benieuwd naar het ontbijt bij Winchell's Donut House.

Winchell’s Donut House is een internationaal donutbedrijf welke is opgericht door Verne Winchell op 8 oktober 1948 in Temple City, Californië. Momenteel zijn er meer dan 170 vestigingen van de keten te vinden in een zestal Amerikaanse staten, maar ook in Guam, Saipan en Saoedi-Arabië. In het verleden was Winchell’s Donut House ook actief in Nagoya , Japan. Het hoofdkantoor van de keten is gevestigd in de City of Industry, Californië. De slogan van de keten is “Home of the Warm' n Fresh Donut” en het is een van de grootste donutketens in de westkust van de Verenigde Staten. In tegenstelling tot haar concurrenten vult Winchell’s Donut House haar dozen standaard met 14 in plaats van 13 donuts. De keten heeft al meerdere eigenaren gehad, zo was het onder meer eigendom van Denny’s, maar sinds 2004 is het in handen van Yum-Yum Donuts. Met meer dan 70 soorten donuts en bakkerijproducten biedt Winchell’s haar klanten een gevarieerd menu dat bestaat uit donuts, kaneelbroodjes, muffins, bagels, croissants en sandwiches. Winchell's belooft klanten verse producten en een persoonlijke service vanaf het moment dat ze de winkel binnen komen lopen.





Vanuit het Plaza Resort & Spa reden we in een paar minuten naar de Cathedral City Marketplace, waarin de locatie van Winchell's Donut House gevestigd was. De auto parkeerden we gratis op het parkeerterrein en liepen naar de zaak. Het viel me op dat de lichtbalk met de tenaamstelling van het restaurant kapot was. Onder Winchell’s had nog een balk met Donut House moeten staan, maar dat was verdwenen. Ik vroeg me af waarom dat niet gemaakt werd en was benieuwd hoe het restaurant er van binnen uit zou zien. Ik opende de deur van de zaak en ging er naar binnen. Het was niet echt een restaurant, maar een counter met een grote keuken er achter. Gelukkig stonden er wel een tweetal tafels in de ruimte, welke bovendien nog niet bezet waren, dus we gingen snel aan een van de tafels zitten. Ik keek even in de vitrines naar de donuts en naar het bord, waar het menu op stond beschreven, om te bepalen wat ik wilde gaan eten. Ik zag echter geen personeelslid in de winkel en wij waren ook nog eens de enige klanten, dus dat voelde wat onwennig aan.

Gelukkig kwam er al snel iemand vanuit de keuken naar de kassa gelopen om ons te woord te staan. Er werd gevraagd naar wat we wilden bestellen, maar daar waren we nog niet helemaal over uit. Ik had sowieso zin in een koffie, dus dat bestelde ik als eerst. Verder koos ik ook nog voor een geroosterde “Everything Bagel” (een bagel met een mengsel van maanzaad, sesamzaad, pretzel zout en peper erop) besmeerd met aardbeienjam en roomkaas. Ik kon het niet laten om ook nog een donut erbij te bestellen, echter was het wel lastig om een keuze te maken. Ik twijfelde tussen een chocolade donut met hagelslag, een chocolade donut met nootjes en een dichte chocolade donut (dus zonder gat) gevuld met crème. Uiteindelijk koos ik voor de laatstgenoemde, want dat leek me toch het lekkerst. Omdat de rest nog aan het bedenken was wat zij wilden eten besloot ik om mijn eigen bestelling vast af te rekenen. In het totaal moest ik een kleine $ 7,00 betalen. Op het moment dat ik mijn bestelling door had gegeven liep het meisje welke achter de kassa stond door naar de keuken om de bagel te roosteren en de koffie in te schenken.





Ik vond het vreemd dat de dame er helemaal alleen voor stond en dat zij alles in d’r eentje moest doen. Misschien was dat vanwege het feit dat de locatie te maken had met te weinig klandizie. Op het moment dat ze weer terug was bij de kassa bestelden we de overige producten. Er werd gekozen voor tweemaal een witte vanille-gesuikerde donut met regenboog hagelslag erop, een normale bagel belegd met ei, cheddarkaas en bacon, een gewone bagel belegd met worst, ei en cheddarkaas en ook nog een gewone bagel alleen belegd met ei en cheddarkaas. Tevens werd er daarbij nog een middelgrote fles koude melk besteld. In het totaal moest hier een kleine $ 20,00 voor worden betaald. Op het moment van de bestelling kwamen er een paar andere mensen de winkel binnen, welke allemaal in een rij achter elkaar aansloten. Nadat de bestelling op was genomen liep het meisje weer naar de keuken om de bestelde bagels klaar te maken. Mijn eigen bestelling had ik reeds ontvangen, maar het zou nog even duren voordat de rest hun bagels uitgereikt zouden krijgen. De donuts en het flesje melk werden wel direct gepakt, dus daar kon alvast van gegeten en gedronken worden.

Een paar van de mensen welke de winkel in waren gekomen en aan het wachten waren vonden het te lang duren en verlieten de zaak weer. Dat snapte ik ook wel, want er was gewoon te weinig personeel om iedereen snel te kunnen helpen. Na een tijdje gewacht te hebben was de bestelling klaar. De bagels waren allemaal ingepakt in een papiertje en daar omheen was een zilverfolie gewikkeld om de broodjes warm te houden, terwijl de donuts allemaal in een papieren zakje waren gedaan. Dat had toch allemaal niet gehoeven, wanneer alles gewoon op een papiertje op het dienblad was gelegd dan was het ook goed geweest. We bleven toch eten in de zaak, dus die verpakkingen waren allemaal nergens voor nodig. In de tijd van het inpakken had er ook een andere klant geholpen kunnen worden en was er waarschijnlijk niemand weggelopen uit de winkel. Ik had inmiddels al een paar slokjes van mijn koffie gedronken. Het drankje was gelukkig lekker heet en vrij vol van smaak. Ik had er melk bij gedaan en het was best goed te drinken. 





Ik besloot om eerst de bagel op te eten, omdat die nog warm was, en ik de donut voor later wilde houden. De bagel zelf smaakte hartig en zout, vanwege alle zaden en kruiden welke erop zaten. De zoete aardbeienjam samen met de romige cream cheese zorgden daarbij samen voor een heerlijke combinatie van smaken. De bagel was al in een tweetal helften gesneden, dus dat hoefde ik zelf niet meer te doen. Het was eigenlijk een heel eenvoudig ontbijt, maar ik vond het heerlijk. In Nederland ontbijt ik vrijwel nooit met bagels, terwijl ik dat in Amerika juist heel graag doe. Ik vind het ook echt horen bij de vakantie aan de andere kant van de oceaan en kan er dan ook zeker van genieten. Nadat ik de eerste helft van de bagel gegeten had, begon ik direct aan de andere helft. De rest was begonnen met het eten van de vanille-donuts met regenboog hagelslag en lieten de warme met ei, kaas en vlees belegde bagels koud worden, dat vond ik een wat vreemde volgorde, maar ja uiteindelijk moesten ze dat natuurlijk ook lekker zelf weten. De donuts bleken erg lekker te zijn en dat was dan ook het belangrijkste.

De drietal gewone, belegde, bagels werden opgegeten en ik vroeg of dat ze lekker smaakten. Mijn vraag werd bevestigend beantwoord. Ik vind de combinatie van ei, kaas en vlees erg lekker, maar op een bagel heb ik toch liever roomkaas en jam. Nadat ik de bagel op had begon ik aan mijn gevulde donut. Ik nam de eerste hap en wist meteen dat ik een goede keuze had gemaakt. De combinatie van de roomvulling en de chocolade-bovenkant, samen met de versheid van de donut, zorgden er voor dat ik de dag met een flinke suikerrush begon. Het was natuurlijk verre van gezond, maar dat maakte me niks uit, ik kijk daar zo min mogelijk naar wanneer ik op vakantie ben. Op een gegeven moment was alles op en waren we dus uitgegeten. Iedereen was enthousiast over het ontbijt en we konden met een goed gevoel op weg naar San Diego gaan. Ik heb lekker ontbeten bij het Winchell's Donut House, de bagel, de gevulde donut en de beker koffie smaakten goed, en waren bovendien niet duur, echter was het beter geweest wanneer er wat meer personeel aanwezig zou zijn geweest in de zaak.