Pagina's

dinsdag 15 februari 2022

Restuarant: Häagen-Dazs - Honolulu, Hawaii

Restuarant: Häagen-Dazs
Adres: 2490 Kalakaua Ave, Honolulu, HI 96815, Verenigde Staten


Op een van de avonden tijdens ons verblijf op Oahu, Hawaii, zijn we in de avonduren vanaf het Coconut Waikiki Hotel gaan lopen door de straten van Waikiki. Het was een mooie zonnige avond, we kwamen langs verschillende café en restaurants met live-muziek en overal was het gezellig druk. Lewers Street was een hele leuke straat om in het donker doorheen te wandelen. Er hing een hele relaxte sfeer en alle mensen die we zagen die waren vooral bezig met het vieren van vakantie en het hebben van een leuke tijd. Via Lewers Street kwamen we terecht op Kalakaua Avenue, dat was ook een hele gezellige straat vol met toeristische winkels, zaken van grote modemerken, restaurants en kroegen. We hadden die avond voor het eerst bij P.F. Changs gegeten en hadden daar allebei alleen een hoofdgerecht genomen. Ik had nog wel voor een dessert gekeken, maar besloot om ergens anders een ijsje te gaan eten. Tijdens de wandeling kwamen we langs een vestiging van Yard House, ik kende die keten toen nog helemaal niet, dus zijn we er niet naar binnen gegaan, achteraf heb ik daar wel spijt van, met de kennis van nu was ik daar anders zeker een lekkere flight gaan drinken. Geen flight dus, maar op een gegeven moment zag ik in de verte wel een vestiging van Häagen-Dazs in de verte. Het was een counterservice-locatie nabij het strand en ik had mijn locatie voor een heerlijk ijsje gevonden.

Häagen-Dazs is een Amerikaans ijsmerk dat meer dan 60 jaar geleden, in 1961, is opgericht door Reuben en Rose Mattus in de wijk The Bronx van New York. De naam Häagen-Dazs werd door Reuben, een Europese immigrant, afkomstig uit Polen, bedacht als een eerbetoon aan de goede behandeling van Joden door Denemarken tijdens de Tweede Wereldoorlog. De naam heeft echter geen enkele betekenis in welke taal dan ook en werd gecreëerd om Europees te laten klinken, dit wordt "foreign branding" genoemd. Het merk is dus Amerikaans en heeft geen enkele betrekking met Europa. Wel zijn er vestigingen van de keten in Europa te vinden, daarnaast bevindt Häagen-Dazs zich in Japan, Australië, India, China, Libanon, Nieuw-Zeeland en Brazilië. Grappig genoeg is er geen enkele locatie van Häagen-Dazs gesitueerd in Denemarken of in welk ander Scandinavisch land dan ook. De eerste vestiging van de organisatie verkocht alleen de smaken vanille, chocolade en koffie, maar inmiddels worden er tientallen verschillende smaken door het bedrijf verkocht. Daarnaast produceert het ook roomijsrepen, roomijscakes, sorbetijs, bevroren yoghurt en gelato. Häagen-Dazs werd in 2017 door het Amerikaanse concern General Mills verkocht aan het multinationale voedingsconglomeraat Nestlé, echter deed dit bedrijf haar rechten op Häagen-Dazs in 2019 weer van de hand aan Froneri.




Eenmaal aangekomen bij de vestiging van Häagen-Dazs liepen we er naar binnen en ik keek eens goed naar de borden waarop het menu stond afgebeeld en alle verschillende bakken met ijs. Het werd me lastig gemaakt, want het aanbod van smaken met chocolade erin verwerkt was vrij uitgebreid. Ik kies qua ijs vrijwel altijd iets met chocolade, omdat ik dat nou eenmaal het lekkerst vind. Vroeger als kind at ik nooit snoepjes, daar gaf ik niks om, maar wanneer er iets van chocolade te pakken viel dan was ik er altijd als de kippen bij en eigenlijk is dat nooit weggegaan. Nu nog steeds heb ik een groot zwak voor chocolade en zou het op ieder moment en heel veel kunnen eten. Niet dat ik dat elke dag doe, maar zou het wel graag willen. Maar goed, ik stond dus te staren naar de verschillende smaken ijs en ook de hoorntjes keken me aan. Ik zag een lekker groot hoorntje met chocolade en nootjes er omheen en besloot om die sowieso te bestellen, alleen wist ik nog niet met welke smaken ik het zou gaan vullen. Ik ging voor een tweetal grote bollen, de eerste smaak die ik koos was de Chocolate Chocolate Chip. Het hoorntje werd gepakt en de flinke bol chocolade-ijs met daarin nog meer stukjes chocolade werd erin geschept. Daarbovenop wilde ik de Reese's Mini Cups gaan proberen, dit was vanille-ijs met karamel en natuurlijk de Reese's Mini Cups (kleine cups van pindakaas omhuld met chocolade) er in verwerkt.

Gedurende de tijd dat ik nog naar alle verschillende soorten van het ijs aan het kijken was werd er ook al een klein bekertje met slechts één bolletje koffiesmaak besteld. Dat bekertje bleek ontzettend karig op het moment dat mijn grote hoorn met ijs ernaast werd neergezet. Het zag er heerlijk uit en nadat ik het bedrag voor allebei de ijsjes betaald had (goedkoop was het niet, maar dat maakte niet uit, als het maar lekker zou gaan smaken) nam ik het hoorntje mee in m'n handen naar buiten. Ook al was het al donker, de temperatuur was nog steeds erg goed. Dat zorgde er voor dat het ijsje snel aan het smelten ging, maar dat interesseerde me niet, ik had toch niet de verwachting dat ik er heel erg lang mee zou doen, omdat de smaak van de bol met Reese's Mini Cups al direct een voltreffer was. De combinatie van pindakaas, chocolade en het romige vanille-ijs was erg lekker. Op een gegeven moment kwam ik ook bij de dubbele chocolade terecht en het maakte me intens gelukkig. Het verrukkelijke ijsje op die prachtige locatie deed me erg goed. Ik genoot van het geheel en baalde ervan dat het ijs op een gegeven moment op was. Gelukkig was er een gedeelte gesmolten in het hoorntje en dat dronk ik nog lekker op. Het hoorntje zelf was ook meer dan goed, de dikke laag chocolade met nootjes eromheen maakte het totaal helemaal af. Ik was erg tevreden met de keuze voor Häagen-Dazs, alleen had ik nog wel een bolletje gelust.