Pagina's

woensdag 13 juli 2022

Activiteit: Lincoln Road Mall - Miami, Florida

Activiteit: Lincoln Road Mall
Adres: Lincoln Rd, Miami, FL 33139, Verenigde Staten


Het verblijf in Miami boekte ik in eerste instantie om het Art Deco Historic District, Ocean Drive en Miami Beach te gaan bekijken. Op het moment dat ik bezig was met het plannen van de vakantie merkte ik al snel dat er in Miami daarnaast nog veel meer te doen en te zien was. Een aantal leuke activiteiten die ik opschreef was een tocht met Duck Tours Miami South Beach, het bezoeken van Jungle Island, het Holocaust Memorial on Miami Beach en het Vizcaya Museum & Gardens. Tevens plande ik dagtripjes in naar Key West en het Everglades National Park. Ook zag ik dat er in de buurt van het hotel waarin we verbleven, het Dorchester Miami Beach Hotel & Suites, het nodige was te beleven. Natuurlijk was het strand met de daaraan gelegen cafés, clubs, bars en restaurants heel dichtbij, maar daarnaast zag ik ook dat de Lincoln Road Mall vlakbij het hotel was gelegen. Op een groot aantal toeristische websites met informatie over Miami en Miami Beach werd er gesproken over de Lincoln Road Mall. Nadat ik me even verder had verdiept in die straat was ik er al snel over uit dat we daar zeker ook even moesten gaan kijken gedurende de vakantie. Eenmaal in Miami aangekomen bleek dat het begin van de Lincoln Road Mall op iets meer dan 5 minuten loopafstand van het hotel was gelegen. We hoefden alleen even de Collins Avenue naar het zuiden af te lopen om bij de straat te arriveren.

De Lincoln Road Mall is op dit moment een voetgangersgebied die parallel loopt tussen 16th Street en 17th Street in Miami Beach, Florida. Oorspronkelijk bevond zich op de locatie van Lincoln Road een bos van mangroven, net zoals dat in het grootste deel van Miami Beach het geval is. In het jaar 1912 maakte een man genaamd Carl Fisher een strook mangroven vrij vanaf de Atlantische oostkant van het eiland naar Biscayne Bay in het westen, en dat gebied werd uiteindelijk het sociale centrum van de stad. In de loop van de tijd is Lincoln Road uitgegroeid tot een premium detailhandel-bestemming. In het verleden waren er Cadillac- en Packard -autodealers te vinden in de straat, maar op dit moment is het een autovrij gebied vol met winkels, restaurants, galerijen en andere bedrijven. In de jaren '50 van de vorige eeuw kreeg de architect Morris Lapidus, wie onder meer de hotels Fountainebleau en Eden Roc in Miami Beach had ontwikkeld, de opdracht om Lincoln Road in zijn geheel opnieuw te ontwerpen. Er ontstond een moderne straat compleet met tuinen, fonteinen en een amfitheater. Het was de tijd van de Miami Modern Architecture, ook wel "MiMo" genoemd. Lincoln Road werd op dat moment een van de eerste winkelstraten voor voetgangers in de Verenigde Staten. Het werd op 28 november 1960 groots geopend en aangekondigd als het "meest magnifieke winkelcentrum van heel Amerika". Op 6 mei 2011 werd de Lincoln Road Mall toegevoegd aan het National Register of Historic Places.  





De Lincoln Road Mall bezocht ik meerdere keren tijdens mijn vakantie in Miami. In tegenstelling tot de rest van de week was het eigenlijk elke keer droog en zonnig weer op het moment dat ik rondliep in de straat. Dat zorgde er voor dat het relaxed was om in de buurt rond te wandelen en alles te bekijken. De straat was mooi schoon en goed onderhouden. Winkels met dure merken werden afgewisseld met boetiekjes en lokale opzichzelfstaande zaken. Tevens bevonden zich veel goede restaurants en bars, van het wat betere en dus ook duurdere segment, in de Lincoln Road Mall. Daarnaast waren een ultramodern bioscoopcomplex, een grote concertzaal met de naam New World Center en de kantoren van Viacom Latin America gesitueerd in de straat. Lincoln Road is tevens de thuisbasis van het Colony Theatre, dit is een theater voor podiumkunsten dat in het verleden geopend werd als filmhuis van Paramount Pictures. Het theater heeft 417 zitplaatsen en wordt beheerd door het theatergezelschap Miami New Drama. De Lincoln Road Mall is daarnaast ook nog een artistiek gebied, het ArtCenter/South Florida is in de straat te vinden, met daarbij ook nog een verzameling studio's en galerieruimtes voor kunstenaars. Tel daar ook nog eens een flink aantal straatartiesten, die zowel de grote stroom aan toeristen als de lokale bevolking wilt vermaken, bij op en het feest is compleet.

Het was dus een straat vol met uiteenlopende kleurrijke gebouwen met een verscheidenheid aan aanbieders. Zelf hou ik helemaal niet van winkelen, maar omdat winkels afgewisseld werden met restaurants en andere zaken vond ik het toch heel erg leuk om in het gebied rond te lopen en er te relaxen. De Lincoln Road Mall is een van de meest populaire bestemmingen voor bezoekers van het South Beach-gebied en ik snap ook wel waarom. We zijn meerdere keren wezen eten bij restaurants in de straat, waaronder mijn eerste bezoek aan Shake Shack, en ik heb genoten van de sfeer die in het gebied hangt. In vergelijking met het strand aan Ocean Drive is de ambiance in de Lincoln Road Mall veel relaxter. Er hangt een echte strand-vibe en ik voelde me erg op mijn gemak in de straat. Het vakantiegevoel was zeer aanwezig, dat kwam onder andere door de palmbomen, de brede wandelpaden, het lekkere weer en de rustgevende kleuren van alle gebouwen in het gebied. Het is een soort van stedelijke oase middenin Miami Beach. De ontwerpers van zowel de straat als het winkelcentrum hebben erg goed hun best gedaan om er een mooie toeristische bestemming van te maken en dat is ze echt zeer goed gelukt. Het is een straat die uitstekend past bij Miami Beach. De stemming van een badplaats is perfect gecreëerd en dat kon ik erg waarderen. Ik voelde me ontzettend op mijn gemak in de Lincoln Road Mall en kijk met veel plezier terug op mijn bezoek aan de winkelstraat in Miami Beach.