Pagina's

vrijdag 1 juli 2022

Restaurant: IHOP - Orlando, Florida

Restaurant: IHOP
Adres: 6005 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Het eten bij zoveel mogelijk verschillende restaurants, tijdens mijn vakanties in Amerika, vind ik altijd heel erg leuk en lekker om te doen. Het is een paar keer voorgekomen dat ik een hotel inclusief ontbijt heb geboekt, maar meestal had ik daar dan na enkele dagen wel genoeg van en wilde ik 's ochtends ook liever uit eten gaan. De ontbijtgerechten in Amerika kan ik erg waarderen, ik hou van eieren, hash browns, worstjes, bagels, bacon, wafels en pannenkoeken. In Nederland eet ik dat niet vaak, maar ik vind het wel echt horen bij mijn reizen naar de andere kant van de Atlantische Oceaan. Tijdens een van mijn verblijven in Orlando, Florida, sliep ik in het International Palms Resort, inmiddels het Avanti Palms Resort and Conference Center Hotel geheten, en op een van de ochtenden had ik ontzettend veel zin in pannenkoeken. Op een klein kwartiertje lopen vanaf het hotel bevond zich een vestiging van IHOP (International House of Pancakes) en het leek mij een uitstekend idee om daar te gaan ontbijten. Het was een mooie wandeling over de International Drive, waarbij we langs allemaal andere restaurants, resorts en activiteiten kwamen. Op dat moment van de dag was de temperatuur nog erg aangenaam, de zon scheen al wel, maar het was nog niet zo bloedheet. De locatie van IHOP zagen we al vanaf een afstand liggen, het kenmerkende blauwe dak viel nogal op en ik kreeg steeds meer trek, naarmate we dichterbij het restaurant kwamen.
 
IHOP is een Amerikaanse restaurantketen van pannenkoekenhuizen dat op 7 juli 1958 is opgericht door Jerry Lapin, zijn broer Al Lapin Jr. en Albert Kallis in Burbank, Californië. Op dit moment is IHOP dus al ruimschoots 60 jaar oud. Het hoofdkantoor van de onderneming staat op dit moment in Glendale, Californië. De restaurants zijn gespecialiseerd in ontbijtgerechten en dan met name natuurlijk in pannenkoeken. IHOP is eigendom van Dine Brands Global, maar 99% van de restaurants worden gerund door onafhankelijke franchisenemers. Naast de ontbijtgerechten staan er ook lunch- en dineritems op de menukaart van de keten. Deze gerechten krijgen een steeds belangrijkere plaats binnen het restaurantconcept, omdat IHOP af wilt van het imago dat er alleen maar pannenkoeken in de restaurants van hen kunnen worden gegeten. Veel vestigingen van IHOP zijn 24 uur per dag geopend, zo ook de vestiging in Orlando, Florida, die ik heb bezocht, en daarom wilt de organisatie ook een breder menu dan slechts pannenkoeken aanbieden. Er zijn op dit moment in het totaal zo’n 1.850 verschillende vestigingen van IHOP te vinden in Noord-Amerika, Latijns Amerika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Oceanië. Helaas is IHOP nog niet in Europa en dus ook niet in Nederland aanwezig. Hopelijk gaat dat er wel nog ooit van komen, de kans wordt, met alle Amerikaanse ketens die tegenwoordig in Nederland te vinden zijn, wel steeds groter. 

Amerikaanse prepaid simkaart


Op het moment dat we bij de locatie van IHOP waren aangekomen en het gebouw betraden werden we door de gastvrouw welkom geheten. Ik zag direct dat het interieur en indeling van het restaurant vrijwel identiek was aan alle andere vestigingen van de keten waar we eerder hadden gegeten. Lichtbruine booths, met een viertal verschillende soorten siroop op tafel en de menukaarten daarachter, stonden opgesteld en het voelde voor mij direct vertrouwd. De geur van vers gebakken pannenkoeken hing in de lucht en ik had zin om eens lekker te gaan genieten. Op het moment dat we aan de toegewezen booth plaats hadden genomen kwam onze serveerster al snel aangelopen, met nog wat andere menukaarten in haar handen, en ze vroeg wat we wilden drinken. Het mooie van IHOP vind ik dat je, wanneer je een koffie besteld, altijd een hele kan krijgt en zelfs ook nog een nieuwe wanneer je die eerste kan leeg hebt gedronken. Ik gaf dan ook direct aan dat ik graag een koffie wilde en daarnaast werd er tevens een sinaasappelsap besteld. Vervolgens doken we het menu in om te bekijken wat we wilden eten. Al snel stond de kan koffie op tafel en ik kreeg er een schaaltje bij geserveerd met zo'n 12 cups koffiemelk. Dat vond ik een beetje overdreven, maar later bleken ze nog voor wat tijdverdrijf te zorgen. Het fruitsapje volgde al gauw en daarna werd er gevraagd of dat we al een keuze hadden kunnen maken betreffende datgene wat we wilden eten.

We hadden allebei zin in pannenkoeken, maar verschilden wel van mening voor wat betreft de toppings. Van het "gezonde" menu werden de pannenkoeken met blauwe besjes besteld. Normaal gesproken zouden er ook blauwe besjes in het beslag zitten en werd het met slagroom geserveerd, maar omdat het hier om een Healthy-gerecht gerecht ging was dat niet het geval. Zelf besloot ik om ook een keer iets met fruit te gaan bestellen, ja jullie lezen het goed, dat gebeurt me niet vaak, maar deze keer ging ik voor iets anders dan chocolade. De aardbeien-pannenkoeken met slagroom en saus zou mijn ontbijt voor die dag gaan worden. Nadat we de bestelling hadden doorgegeven besloten we om een spelletje te doen om wat tijd te doden. We probeerden zoveel mogelijk van de cupjes met koffiemelk op elkaar te stapelen en kwamen telkens niet verder dan 6 of 7 cups. In de tussentijd schonk ik mijn koffiebeker nogmaals vol en probeerde de kan te legen. De koffie was helaas wat aan de waterige kant, maar dat is wel vaker bij Diners in Amerika het geval. Er zat gelukkig wel cafeïne in en dat kan ik elke ochtend goed gebruiken. Het duurde ongeveer een kwartiertje voordat onze serveerster met de borden, waarop een tweetal Blueberry Pancakes en een drietal Strawberry Pancakes lagen, kwam aangelopen. Nadat de borden op tafel waren gezet werd mijn kannetje koffie (die nog lang niet leeg was) meegenomen en vervangen door een nieuwe kan die op zijn beurt volledig vol was.

De borden vond ik qua omvang wat aan de kleine kant, de pannenkoeken waren opgestapeld en de saus die eraf droop liep bijna over de rand van het bord heen. Ik had twee grote aardbeien op mijn pannenkoeken liggen en daarbovenop was de slagroom en aardbeiensaus gedaan. Ik besloot om de pannenkoeken niet tegelijk op te eten, maar van boven naar beneden te werken, zodat ik de siropen die op tafel stonden voor mijn tweede en derde pannenkoek kon gaan gebruiken. De pannenkoek met aardbei was lekker fris, maar ook wel zoet, al kwam dat misschien ook wel door de extra aardbeiensiroop die ik eroverheen had gedaan. Het was luchtig gebakken en dik van structuur, dat komt doordat er in Amerika karnemelk wordt gebruikt bij het bakken van de pannenkoeken. Over de tweede pannenkoek schonk ik een flinke hoeveelheid van de Butter Pecan-siroop, terwijl ik over de helft van de derde en tevens laatste behoorlijk wat Blueberry-siroop en over de andere helft de Old Fashioned-siroop goot. Dit zorgde er voor dat elke pannenkoek uiteindelijk heel anders proefde en ik vond het heerlijk. Op de Blueberry Pancakes lagen slechts 6 blauwe besjes en verder was er een klein beetje Old Fashioned Siroop over gedaan. De smaak bleek lekker en dat was toch het belangrijkste. Op het moment dat we alles zo goed als op hadden kregen we de rekening uitgereikt. Inclusief fooi en tax betaalden we een kleine $ 25,00, een mooie prijs voor een lekker Amerikaans ontbijt. IHOP doet het bij mij altijd goed, ook tijdens mijn ervaring met het restaurant in Orlando, Florida, stelde het niet teleur.