Pagina's

zaterdag 22 mei 2021

Restaurant: IHOP - Round Rock, Texas

Restaurant: IHOP
Adres: 2002 N N Interstate Hwy 35, Round Rock, TX 78681, Verenigde Staten


In de originele planning van onze rondreis door Texas hadden we op de ochtend van ons vertrek vanuit Austin naar Fort Worth een ontbijt staan in de buurt van het hotel waarin we verbleven, het Hotel Indigo Austin Downtown – University. Echter besloten we op de dag zelf dat het misschien ook wel leuk zou zijn om ergens onderweg, op de route, langs de snelweg, te gaan ontbijten. We zouden dan wel gaan zien waar we terecht gingen komen. Dit rit van Austin naar Fort Worth zou een kleine 3 uur gaan duren en onderweg wilden we ook nog in het plaatsje Holland stoppen. De verwachting was dat we tijdens de rit genoeg restaurants tegen gingen komen en gelukkig bleek dat ook het geval te zijn. Vanaf het moment dat we de snelweg op reden zagen we overal bekende ketens langs de weg, waardoor we steeds meer trek kregen om ergens te stoppen. Nadat we slechts 20 minuten onderweg waren besloten we al om in Round Rock een “U-Turn” te maken op de N Interstate Hwy 35.  We zagen aan de overkant van de weg namelijk een vestiging van IHOP en het leek ons heerlijk om daar de dag te gaan beginnen met een aantal heerlijke pannenkoeken.

IHOP is een Amerikaanse restaurantketen van pannenkoekenhuizen welke op 7 juli 1958 is opgericht in Burbank, Californië. Het restaurant is gespecialiseerd in ontbijtgerechten en dan met name natuurlijk in pannenkoeken. IHOP is eigendom van Dine Brands Global, maar 99% van de restaurants worden gerund door onafhankelijke franchisenemers. Naast de ontbijtgerechten staan er ook lunch- en dineritems op de menukaart van het restaurant, deze gerechten krijgen een steeds belangrijkere plaats binnen de keten, omdat IHOP af wilt van het imago dat er alleen maar pannenkoeken in de restaurants van hen kunnen worden gegeten. Er zijn op dit moment in het totaal zo’n 1.850 verschillende vestigingen van IHOP te vinden in Noord-Amerika, Latijns Amerika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Oceanië, helaas dus nog geen locatie in Europa en al helemaal niet in Nederland. Hopelijk gaat dat er wel ooit van komen, de kans wordt, met alle Amerikaanse ketens welke tegenwoordig in Nederland te vinden zijn, wel steeds groter. Veel vestigingen van IHOP zijn 24 uur per dag geopend, zo ook de vestiging in Round Rock, Texas, welke ik heb bezocht.





Iets na 7:30 uur reden we de parkeerplaats van de vestiging van IHOP op. De zon was nog niet helemaal opgekomen en het schemerde nog een beetje. De lange paal met daarbovenop het logo van de keten en het bekende blauw met rode dak van het restaurant gaven me een vertrouwd gevoel. In het verleden was ik al vaak bij IHOP wezen eten en het is me altijd goed bevallen. Een ontbijt bij de keten vind ik eigenlijk ook wel bij een vakantie in Amerika horen. Ondanks het vroege tijdstip leek het er op dat wij niet de enige gasten in het restaurant zouden gaan zijn, er stonden namelijk best nog wel een aantal andere auto’s rondom het gebouw geparkeerd. Op het moment dat ik de deur van het gebouw opende verbaasde ik me echter over de drukte in de zaak. Of nou ja drukte, er was eigenlijk vrijwel niks te doen. Bijna alle tafels waren leeg en we mochten dan ook helemaal zelf bepalen waar we wilden gaan zitten. Ik vind het altijd leuk om aan een booth plaats te nemen en we liepen dan ook naar een van deze vrije tafels aan de zijkant van het restaurant. Het viel me op dat de tafels en stoelen er allemaal vrij nieuw uitzagen, volgens mij was het interieur van het restaurant niet zo lang geleden vernieuwd.

Op onze tafel stonden de 4 kannetjes met de verschillende siropen (aardbei, blauwe besjes, pecan-noten en de “Old Fashioned” originele siroop) en daarachter werd met een reclame-kaart promotie gemaakt van een aantal producten die speciaal voor Halloween op het menu stonden. Deze drankjes met paarse slagroom leken me wel lekker, maar omdat ik ook al zoete pannenkoeken zou gaan bestellen leek het me beter om qua drank bij koffie te blijven. Een vriendelijke serveerster heette ons welkom in het restaurant en vroeg meteen wat we wilden drinken. Er werd eenmaal voor een hete thee gekozen en zelf bestelde ik dus de koffie. Direct werd er een volle kan op tafel gezet en mijn kopje werd gevuld met de koffie die er in zat. Ook werden de menukaarten uitgereikt en we gingen op zoek naar de pagina’s waarop de wereldberoemde pannenkoeken beschreven en afgebeeld stonden. Ik wist dat we na het ontbijt nog minstens 2,5 uur moesten rijden voordat we bij ons hotel in Fort Worth zouden arriveren en dus wilde ik gaan voor een stapeltje pannenkoeken die niet al te zwaar op de maag zouden gaan liggen. Dat was namelijk beter voor mijn gesteldheid onderweg in de auto.





Normaal gesproken zou ik pannenkoeken met zoveel mogelijk chocolade hebben besteld, maar in deze situatie koos ik voor de luchtige “Double Blue Pancakes”. Dit waren een drietal pannenkoeken waarbij er wat blauwe besjes in het beslag werden gedaan en op de bovenste pannenkoek zou dan ook nog een dikke jam van blauwe bessen komen en een toef slagroom worden gespoten. Mijn kameraad pakte het echter anders aan, ondanks het feit dat hij nog een lange rit voor de boeg had besloot hij om de speciale “Mexican Tres Leches Pancakes” te bestellen. Dit was een gerecht welke slechts voor een beperkte tijd op het menu van IHOP stond. Het zou gaan bestaan uit een drietal pannenkoeken, waarbij de bovenste zou worden overgoten met romige vanillesaus en Dulce de Leche karamelsaus, waardoor er dus een Mexicaanse twist aan werd gegeven. Bovendien zou het geheel afgewerkt gaan worden met ook een dikke toef slagroom. Alle pannenkoeken werden met een beslag met karnemelk gemaakt, daar staan de Amerikaanse pannenkoeken sowieso bekend om. Het zorgt er voor dat ze wat dikker, maar ook luchtiger worden. De serveerster kwam opnieuw naar onze tafel en we gaven onze bestelling door. In de tussentijd vulde ik mijn beker nog een keer met koffie, want het smaakte goed.

Het was te merken dat het niet druk was in het restaurant, want we hoefden niet lang te wachten totdat onze gerechten werden geserveerd. Voor ons werden een tweetal borden gezet welke er allebei ontzettend lekker uitzagen. Het viel me alleen wel op dat er maar heel weinig blauwe besjes in mijn pannenkoeken zaten. Ik had echter al zoveel trek gekregen dat ik geen zin had om me er druk over te maken. Ik nam de eerste hap en proefde de nostalgische smaak van de IHOP-pannenkoeken, waar ik ook voor naar het restaurant was gekomen. De bovenste pannenkoek at ik op met de blauwe bessen-jam en slagroom en voor de andere 2 gebruikte ik de verschillende kannetjes met siroop. Vooral de siroop met de smaak van pecan-noten vind ik altijd erg lekker. De “Mexican Tres Leches Pancakes” bleken ook goed in de smaak te vallen, vooral de verschillende sauzen waren heerlijk.  We aten onze borden helemaal leeg en genoten van het ontbijt. Nadat we alles op hadden waren we klaar voor de rest van onze rit naar Fort Worth. We kregen de rekening uitgereikt en moesten in totaal $ 23,88 betalen, de prijs-kwaliteitsverhouding was uitstekend en ik was weer een zeer goeie IHOP-ervaring rijker!