Pagina's

zondag 30 mei 2021

Restaurant: H3 Ranch - Fort Worth, Texas

Restaurant: H3 Ranch
Adres: 109 E Exchange Ave, Fort Worth, TX 76164, Verenigde Staten



Nadat we onze kamer in het Stockyards Hotel in Fort Worth hadden bekeken en onze spullen op hadden geruimd, besloten we om direct naar het restaurant van het hotel te lopen en er iets te gaan eten. We waren vroeg in de ochtend vanuit onze verblijfsplaats in Austin weggereden en hadden een rit van 3 uur achter de rug. We waren blij dat we eindelijk in Fort Worth waren beland. Voorafgaande aan de reis heb ik lang uitgekeken naar deze plek in Texas, ik was benieuwd wat we allemaal mee zouden gaan maken in deze cowboystad. Op het moment dat we bij het Stockyards Hotel arriveerden roken we direct de lekkere barbecuegeuren vanuit het naastgelegen restaurant, de H3 Ranch. Barbecue, cowboys en Texas zijn natuurlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden en deze combinatie was dan ook terug te vinden in de H3 Ranch. Het leek me erg leuk en lekker om bij het hotel-restaurant te gaan eten en dus gingen we er ook naartoe voor de lunch. We wandelden vanuit onze hotelkamer de trappen af naar beneden en kwamen terecht in de lobby van het hotel. In plaats van de deur naar buiten te nemen liepen we de gang door naar de H3 Ranch. We kwamen het restaurant via de achterzijde binnen en werden welkom geheten door een van de vriendelijke medewerksters van de zaak.

De Hunter Brothers’ H3 Ranch, zoals het restaurant volledig heet, wordt gezien als een van de beste steakhouses in de regio Fort Worth / Dallas. De naam van het restaurant heeft betrekking op de 3 gebroeders Hunter (William, Robert en David) die in 1844, samen met hun ouders, emigreerden vanuit Schotland naar de Verenigde Staten. Deze broers werden in de loop der jaren eigenaar van de H3 Ranch in Nebraska. Afstammelingen van de Hunter Brothers ontwikkelden het H3 Ranch-concept in Fort Worth. Het restaurant is gespecialiseerd in een breed scala aan steaks, maar ook in spareribs, kip, brisket en pulled pork. Er staat een Hickory Wood Grill in de zaak, waarop het vlees wordt gegrild. Elke dag van de week wordt er lunch en diner geserveerd en in het weekend komt daar ook nog eens het ontbijt bij (op zaterdag en zondag van 9:00 tot 12:00 uur). Niet alleen de vleesgerechten, maar ook de H3's beroemde Lip Smackin' Sauce zorgen er voor dat gasten keer op keer terugkomen naar het restaurant. Er hangt een leuke, ongedwongen sfeer in de zaak en veel van de aangeboden gerechten, zoals de Wife of Kit Carson Soup en de Oatmeal Flapjacks, dateren nog uit de tijd van het rijden met vee gedurende de vorige eeuw.






We betraden de H3 Ranch aan de zijde van de bar en ik keek mijn ogen uit. Het leek precies op een saloon uit de cowboy- en Westernfilms. Het voelde alsof we in een restaurant binnen een pretpark met cowboythema waren beland. Ik realiseerde me echter dat de H3 Ranch niet was gethematiseerd, maar dat de mensen in de Fort Worth Stockyards nog steeds elke dag op deze manier leefden. Natuurlijk was het een ontzettend toeristisch gebied, maar de mensen deden er wel alles aan om de geest van de cowboytijd in leven te houden. Aan de wanden van de zaak hingen allerlei geweien en koppen van opgezette dieren, schilderijen van cowboys en indianen en ik vond het er direct geweldig. We liepen met de hostess mee en kwamen terecht in de grote eetzaal van het restaurant. Onze tafel bood uitzicht op de Hickory Wood Grill en ik vond het mooi om het vuur te zien branden. Er hing een ontzettend lekkere geur in de ruimte en ik had zin om iets lekkers te gaan eten. Vrijwel het gehele restaurant was ingericht met houten tafels en stoelen en ook waren de muren en wanden grotendeels van houten materialen gebouwd. De keuken was gelukkig wel voor een groot gedeelte van steen gemaakt, anders zouden er wel erg gevaarlijke situaties op kunnen gaan treden, met al dat vuur.

De serveerster reikte de menukaarten uit en vroeg ons wat we wilden drinken. We zouden de rest van de dag in de Fort Worth Stockyards gaan verblijven en hoefden dus ook niet meer te autorijden. Daarom leek het ons een goed plan om een lekker biertje te bestellen. Op weg naar de tafel hadden we bij de bar een paar tapkranen gezien met aparte bieren, welke we nog niet kenden. Ik vroeg aan de serveerster naar de naam van de bieren en bij het horen van de naam Buffalo Butt was de keuze snel gemaakt. Ik vond het een grappige naam en was benieuwd naar de smaak van het drankje. We bestelden een tweetal glazen van dit lokale bier, welke gebouwen was door Rahr & Sons Brewing Company. We hadden de menukaart nog niet open gehad, dus wisten nog niet wat we wilden eten. Enkele minuten na het bestellen van de Buffalo Butt kwam de serveerster met een paar flink grote en ijskoude glazen aangelopen. Ze werden op tafel gezet en ik voelde er direct even aan. De glazen waren volgens mij net uit de vriezer gehaald, ze waren gemaakt van een dik soort glas, waardoor ze in de vriezer niet zouden barsten. Ik wachtte nog even met het nemen van de eerste slok, omdat de serveerster onze bestelling voor de lunch ook nog op moest gaan nemen.

In de tussentijd dat we op onze bestelde bieren aan het wachten waren hadden we al in het boekwerk waarin het menu stond beschreven gekeken. We hadden allebei zin in een lekkere hamburger met friet. Er stonden een aantal verschillende hamburgers op het menu en ik vond het nog best lastig om een keuze te maken. Pas op het moment dat onze serveerster vroeg wat we wilden bestellen maakte ik mijn definitieve keuze. Mijn kameraad gaf aan dat hij de Hunter’s Texas Burger wilde proberen, dit was een pittige H3 Ranch-burger op een gegrild boterbroodje, belegd met gegrilde ingelegde jalapeño-pepers, gegrilde uien en jalapeño-dressing. Ik had op dat moment niet zoveel trek in een pittige hamburger en besloot om voor de Hickory Cheeseburger te gaan. Dit was een traditionele Amerikaanse gegrilde H3 Ranchburger op een boterbroodje, belegd met cheddarkaas, augurk, ui, sla en hickory-barbecuesaus. De beide hamburgers zouden geserveerd gaan worden met “Ranch” frietjes. Ik heb even getwijfeld om er ook nog een bakje Mac ’n Cheese bij te bestellen, maar dat zou misschien teveel zijn geweest voor de lunch en dus liet ik het maar achterwege. In de avond zouden we nog naar een barbecuerestaurant gaan en daar kon ik het eventueel ook nog bestellen.






Nadat onze bestelling was opgenomen nam ik de eerste slok van het biertje. Het was een Amerikaanse amberkleurige, rode lager met een alcoholpercentage van 5%. Doordat het drankje zo koud was vond ik het lastig om de smaak ervan te kunnen bepalen. Dat vond ik jammer, maar door het glas even te laten staan probeerde ik het op temperatuur te laten komen, zodat de smaak van het bier wat beter te proeven zou zijn. Na iets langer dan 10 minuten te hebben gewacht werden de door ons bestelde hamburgers geserveerd. De broodjes waren groot en glommen mooi, ze zagen er erg uitnodigend uit om opgegeten te worden. De frietjes waren ambachtelijk gesneden, dubbel gebakken en lekker gekruid. Ik pakte een fles ketchup en een paar verschillende barbecuesauzen van een andere tafel en deed wat van de sauzen op mijn bord. Ik besloot om eerst een paar van de frietjes op te eten, gelukkig waren ze lekker knapperig. Het komt in sommige restaurants in Amerika wel eens voor dat de frietjes slap zijn en daar hou ik niet van. Gelukkig was dat bij de H3 Ranch dus niet het geval. Ze waren lekker gekruid en gezouten en in combinatie met de barbecuesauzen smaakten ze erg goed. Ik was erg benieuwd naar de Hickory Cheeseburger en pakte deze met mijn beide handen op.

Ik moest het geheel goed bij elkaar drukken, zodat er niets uit het broodje viel en ik een flinke hap kon nemen. De smaak van de Hickory Cheeseburger was exact zoals ik van een cheeseburger in een Texaans steakhouse had verwacht. De combinatie van de verschillende ingrediënten en toppings, samen met de gerookte smaak van het vlees en het geroosterde broodje was heerlijk! Af en toe deed ik er wat extra barbecuesaus bij, maar de hickory-barbecuesaus was op zichzelf ook al erg lekker. Het biertje kwam langzaamaan een beetje op temperatuur, het ijskoude was er van af, en dus kwam de smaak van mout wat beter naar voren. Het was een lekker, dorstlessend drankje en paste goed bij de cheeseburger. In een rustig tempo aten we alles tot en met het laatste restje op. Het was een flinke lunch, maar wel echt heel erg lekker. Op het moment dat ik mijn bord leeg had was mijn maag helemaal vol geraakt. Ik kon er wel weer voor even tegenaan en was klaar om de Stockyards te gaan bezichtigen. We kregen de rekening uitgereikt en moesten in totaal $ 40,00 voldoen. Nadat we de rekening, inclusief een leuke fooi vanwege de goede service, hadden betaald verlieten we het restaurant. Ik vond het een hele leuke ervaring om bij H3 Ranch te hebben gegeten, de cheeseburger was heerlijk en het was prachtig om in een echte saloon te lunchen.