Pagina's

zondag 17 juli 2022

Activiteit: Big Bus Tours Miami - Miami, Florida

Activiteit: Big Bus Tours Miami
Adres: 533 Collins Ave, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten


Het plannen van ons verblijf in Miami (alsmede Orlando) was best nog wel een hele klus. We zouden destijds niet over een huurauto gaan beschikken, waardoor we alle activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving te voet, met het openbaar vervoer of met tours moesten gaan bereiken. Op een gegeven moment vond ik de website van Smart Destinations, waarop All-Inclusive kaarten werden aangeboden voor een flink aantal attracties in zowel Orlando als Miami. Deze kaart heette de Go Orlando Pass en veel van de dingen die we tijdens de vakantie wilden gaan doen waren bij deze kaart inbegrepen. Het was natuurlijk helemaal mooi meegenomen dat er naast allerlei entreekaarten voor dingen in Orlando ook een aantal activiteiten in Miami mee werden aangeboden. We gingen toevallig naar beide steden toe en dus vond ik dat we er gretig gebruik van moesten gaan maken. Ik besloot dan ook om de meest uitgebreide passen te kopen, waarbij we gedurende 7 dagen, in 2 weken tijd, gebruik mochten maken van de inbegrepen activiteiten. Een van de zaken die inclusief was bij deze pas was de Big Bus Miami Hop-On, Hop-Off Classic Tour. Ik ging op zoek naar alle stops van deze tour en zag dat we met de bus op best veel interessante plekken terecht zouden kunnen komen. Ik plande de tour met de Big Bus in voor onze 5e dag in Miami en ik keek er naar uit om met de grote open touringcar de stad te verkennen.

Big Bus Tours is een van de grootste exploitanten ter wereld van sightseeing-tours met bussen met een open dak. De organisatie is opgericht in mei 2011 na een fusie van "Les Cars Rouges" en de "Big Bus Company". De "Big Bus Company" begon in juni 1991 met een viertal bussen van de familie Maybury te rijden in Londen, Engeland. Later breidde het uit naar Dubai, Abu Dhabi, Hong Kong, Shanghai en de Verenigde Staten. "Les Cars Rouges" was al wat langer actief, sinds 1990. Naast bussen in Parijs, was dat bedrijf ook actief in andere grote Europese steden en breidde het later tevens uit naar Amerika. Nu dat ze samen zijn gefuseerd tot de "Big Bus Company" is het bedrijf actief in 20 steden in 11 landen, en heeft het meer dan 150 bussen rijden op deze plekken. Er is vanwege Internationale naamsbekendheid gekozen om de naam Big Bus aan te houden en dat terwijl "Les Cars Rouges" een grotere onderneming was. Echter zijn de dubbeldekkers met open dak van Big Bus Tours overwegend bordeauxrood met crèmekleurig gekleurd, waardoor ze ontzettend opvallen in de straten van alle toeristische wereldsteden en met die kleurstelling verwijst het daarnaast ook terug naar de oude naam van "Les Cars Rouges". De bussen rijden in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden in de steden waarin ze rondtoeren. De Verenigde Staten is het land met het grootste aantal steden die een Big Bus Tours-service aanbieden.

Stedentrips




De tickets voor de Big Bus Miami Hop-On, Hop-Off Classic Tour moesten we ophalen nabij het Soundscape Park (stop 3). Vanuit ons hotel, het Dorchester Miami Beach Hotel & Suites, was dit zo'n 8 minuten wandelen, dus dat was goed te doen. Ik liet onze Go Orlando Cards scannen en vervolgens kregen we een tweetal dagkaarten (de laatste bus stopte al om 17:00 uur, dus erg vroeg) uitgereikt. Dat ging gelukkig allemaal lekker makkelijk. We stapten de grote rode touringcar in en gingen heerlijk bovenop het dak zitten. We vertrokken met de eerste tour van die dag, om 10:00 uur. Het was mooi zonnig weer en vanaf het dak hadden we ook het beste zicht op de stad. Vanuit het Soundscape Park reden we via Collins Avenue naar het noorden van Miami Beach. We kwamen langs het RIU hotel (stop 4), het Lexington hotel en zagen het wereldberoemde, maar ook erg zeer prijzige, Fontainebleu hotel (stop 5). Daarna reden we in de richting van de stad Miami, via de Julia Tuttle Causeway en Florida State Road 112. Aan beide zijden van de weg zagen we zee en in de verte alle hoogbouw van Miami, dat vond ik prachtig om te zien. Het duurde best een lange tijd voordat we bij de volgende stop aankwamen, namelijk Wynwood Walls (stop 6). Dit was een museum met vooral veel straatkunst. Niemand nam de moeite om de bus uit te komen, wij bleven zelf ook rustig zitten.

Na weer enige tijd verder te zijn gereden kwamen we uit bij de stop in Downtown, dicht in de buurt van Bayside Marketplace, waar we wat wilden gaan eten. Echter bleek dat stop 1 nog dichterbij Bayside Marketplace was gelegen, dus we bleven nog wat langer op het dak. We reden langs en door Little Havana, zagen Coconut Grove, Coral Gables, The Venetian Pool en Villa Vizcaya. Alle buurten hadden hun eigen stijl en sfeer. Het was interessant om vanaf het dak op de bus te kunnen zien dat Miami uit veel meer dan alleen het strand van Miami Beach bestaat. De volgende halte was de stop bij het Bayside Marketplace (stop 1), daar zijn we even van de bus afgegaan om rond te kijken in de omgeving en wat te eten bij Bubba Gump Shrimp Co. We gingen vervolgens de bus weer op en stapten uit bij een halte die nu niet meer bestaat, namelijk de stop bij Jungle Island. Bij onze Go Orlando Cards was een bezoek aan Jungle Island ook inbegrepen, en we vonden het zonde om er geen gebruik van te maken. Nadat we ook daar klaar waren stapten we voor de laatste keer op de grote rode Big Bus. Het was al 16:00 uur geweest en konden ook niet langer meer blijven, omdat de bussen maar tot 17:00 uur reden. We gingen op weg naar South Beach en Ocean Drive. Onderweg kwamen we nog langs het gezellige straatje Española Way. De laatste stop was de halte bij het Soundscape Park, waar we die ochtend ook begonnen waren. Ik vond het een mooie route, we hebben vanaf het dak van de bus veel kunnen zien. Het aantal stops was gering en de laatste bus om 17:00 uur vond ik erg vroeg. Het was voor ons, zonder huurauto, echter wel een uitkomst om de dag met behulp van de bussen van Big Bus Tours door te brengen.