Pagina's

dinsdag 17 juni 2014

Activiteit: Smithsonian National Museum of Natural History – Washingon DC

Activiteit: Smithsonian National Museum of Natural History
Adres: 10th St. & Constitution Ave. NW, Washington, DC 20560, Verenigde Staten



De grootste toeristische trekpleister van de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington DC is de National Mall. De National Mall is een heel groot terrein aan de rand van het White House en de U.S.  Capitol met heel veel verschillende musea en memorials. Veel van deze musea zijn onderdeel van het Smithsonian Institution en zijn gratis te bezoeken.

Een van deze musea is het Smithsonian National Museum of Natural History, bekend van onder andere de film A Night at the Museum. Door deze film ben ik eigenlijk voor het eerst met de musea van het Smithsonian in aanraking gekomen, daarvoor wist ik nog helemaal niet dat het überhaupt bestond.

Tijdens onze trip naar Washington D.C. stond een bezoek aan  het Smithsonian National Museum of Natural History ingepland. Het was na het bezichtigen van het Witte Huis een van de eerste dingen die ik opschreef op mijn planning om te gaan doen.





Vanuit ons hotel, het Homewood Suites by Hilton waar ik een andere keer over schrijf, was het een klein half uurtje lopen naar het museum. We waren daar halverwege september dus het was niet zo heel erg warm meer, maar daardoor was het lopen wel goed te doen.

Het museum is een heel groot hoekig en statig gebouw. Bij binnenkomst hoefden we inderdaad niks te betalen. Alle gebouwen en attracties op de National Mall worden met overheidsgeld betaald. Dit vond ik zelf erg vreemd, in Nederland maak je dit soort dingen niet snel mee. Hier moet je eigenlijk voor zo goed als alles wel betalen.

Na een flinke check door de security middels metaaldetectors en een tassencontrole konden we onze eigen gang gaan in het museum. We hadden een plattegrond bij ons met alles wat er te zien en te doen was. Het museum bestaat uit meerdere verdiepingen, dus het was voor ons echt even zoeken waar alles precies stond.





Het museum had veel raakvlakken met het Field Museum in Chicago, waar ik al eerder over heb geschreven. Er stonden veel grote skeletten van dinosaurussen tentoongesteld, hier hebben we best een lange tijd bij staan kijken. Ik blijf het apart vinden dat deze dieren vroeger op aarde hebben geleefd. Daarnaast had het museum nog vele honderden andere soorten opgezette dieren tentoongesteld, zoals leeuwen, beren, tijgers en olifanten. Vooral alle grote dieren vond ik heel indrukwekkend om te zien.

In andere ruimtes werden kledingstukken uit de oudheden, reptielen en zaken over de ruimtevaart tentoongesteld. Ook was er een deel van het museum gewijd aan de mijnwerkers uit Chili die toen net pas bevrijdt waren. Het was mooi om te zien en te lezen hoe heel dit proces in zijn werking is gegaan. In Nederland was het toen ook echt elke dag op het nieuws.





In een ander mooi gedeelte van het Smithsonian National Museum of Natural History waren de mummies en andere Egyptische oudheden tentoongesteld. In het Egyptisch museum in Caïro mochten we geen foto’s maken, maar hier mocht dat gelukkig wel. Ik vind het altijd zo zonde als je ergens bent en geen foto’s mag maken, dan heb je nooit meer iets om naar terug te kijken.


In het gehele museum zijn meer dan 125 miljoen planten, fossielen, dieren, mineralen, meteorieten en andere culturele zaken tentoongesteld. Je kunt je dus wel voorstellen hoe groot dat het was. We hebben dan ook lang niet alles kunnen zien in de paar uurtjes dat wij er waren. Wanneer je alles wilt zien kun je er makkelijk een dag voor in plannen. Het is een heel mooi museum en wanneer je in Washington D.C. bent moet je hier echt naartoe gaan.