Pagina's

zondag 1 juni 2014

Restaurant: Chili’s Grill & Bar – Chicago, Illinois

Restaurant: Chili's Grill & Bar
Adres: 2 E Ontario St, Chicago, IL 60611, Verenigde Staten



Het was onze eerste dag van de vakantie in Chicago, we hadden een lange vlucht er op zitten vanuit Amsterdam en hadden al een paar bezichtigingen in de stad gedaan, zoals het bezoek aan het Skydeck van de Willis Tower. Dit bezoek was fantastisch, maar we hadden er wel erg veel trek van gekregen.

Deze reis maakte ik samen met mijn ouders en mijn vriendin, dus we moesten naar een restaurant toe waar ze voor iedereen wat lekkers op het menu zouden hebben staan.  Vooraf had ik al veel goede verhalen gehoord over Chili’s Grill & Bar. Dit restaurant serveert Amerikaans eten met ook veel Tex-Mex invloeden. Het leek mij erg smakelijk en daarom besloot ik dan ook om het diner op onze eerste avond bij een vestiging van Chili’s in het centrum van Chicago (2 East Ontario Street) te nuttigen.

In Chicago is het 7 uur vroeger dan in Nederland en toen wij bij het restaurant aan kwamen was het voor ons eigenlijk al 2 uur ’s nachts. Mijn vader zat er al een beetje doorheen en had slaap, maar om de jetlag tegen te gaan moesten we het toch zo lang mogelijk proberen te rekken. Bij mij zelf ging het wel, ik heb meestal pas last van de jetlag wanneer ik terug ben in Nederland.

We kregen de kaarten van onze serveerder, om onze hoofdgerechten uit te gaan kiezen. Vooraf was ik lid geworden van Chili’s, waardoor ik een bonnetje had voor een gratis Chips and Queso. Dit is een grote bak met Mexicaanse chips, een pannetje met warme queso en een bakje met chilisaus om de chips in te dippen. Toen de bak op tafel kwam en we de menukaarten nog in onze handen hadden moesten we wel lachen om de omvang van de bak met chips. Hier konden we makkelijk van met z’n 4-en van eten. Het smaakte ook nog eens heel goed, vooral de warme queso is een echte aanrader.


Als hoofdgerecht bestelde mijn vader de Mig Mouth Bites, dit waren 4 kleine hamburgertjes met bacon, kaas en uienringen. Ik zei nog dat hij dit niet moest doen, omdat het te veel zou zijn en inderdaad na 2,5 hamburgertje zat zijn maag al vol en moest ik hem nog helpen met het opeten van de rest. Dit vond ik verder geen straf hoor, dat heb ik graag voor mijn vader over.

Mijn vriendin had de Sour Cream Chicken Enchilladas, die volgens haar erg lekker smaakten. Dit was een echt Tex-Mex gerecht, net zoals het gerecht dat mijn moeder bestelde. Zij bestelde namelijk de Mix & Match Fajitas, die gevuld konden worden met allerlei soorten groenten, vlees en vis. Ze was goed aan het eten, maar er ontbrak toch wat. Toen ze het op had zei ze dat het goed smaakte, maar dat ze het wel vreemd vond dat ze er geen fajitas (de ronde vormen, tortilla’s) bij hadden gedaan. Ik keek haar vreemd aan en wees naar een klein rond doosje waar de fajitas in zaten. Dit had ze zelf helemaal niet gezien en ze had de vulling gewoon los op zitten eten. Dat vond ik best wel grappig, ze werd ook wat vreemd door onze serveerder aangekeken, toen hij het volle bakje van tafel haalde.

Zelf bestelde ik de Classic Bacon Burger, een grote dikke hamburger met een aantal stukken bacon, cheddar kaas en uien er op, geserveerd met frites. Aan dit soort hamburgers kunnen de Nederlandse fastfoodketens echt niet tippen. Het vlees was zo lekker mals en dik, ik heb er echt van genoten. Het duurde ook wel even voordat de hamburger helemaal op was, omdat ik mijn vader ook nog mee moest helpen met zijn kleine hamburgertjes.

Omdat Chili’s Grill & Bar een aantal lekkere desserts op het menu had staan besloten we om toch een dessert te nemen, maar wel met z’n 3-en te delen. Mijn vader hoefde niet meer en was erg moe. We bestelden de Brownie Sunday, een dikke warme brownie met een grote bol vanille-ijs en chocoladesaus er op. Dit dessert was echt heerlijk, maar toen we het op hadden zaten we wel helemaal tot onze nok toe vol.

Het eten bij Chili’s was echt heel erg lekker en na deze keer ben ik nog veel vaker bij andere vestigingen van dit restaurant gaan eten. Het restaurant heeft een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten en heeft voor ieder wat wils. Er staan ook gezonde gerechten op het menu met weinig calorieën. Wanneer je op zoek bent naar een leuk, te betalen, restaurant dan zou ik zeker een bezoek aan Chili’s Grill & Bar in plannen.