Pagina's

donderdag 5 juni 2014

Amerikaans eten en drinken in NL: Mississippi Belle Pancake & Waffle Mix & Pancake Syrup

Amerikaans eten en drinken in NL: Mississippi Belle Pancake & Waffle Mix & Pancake Syrup



Een van mijn favoriete Amerikaanse ontbijtgerechten zijn wafels. In veel hotels in Amerika, waar het ontbijt inclusief is, is er een wafelijzer aanwezig om zelf lekkere wafels te bakken op de vroege ochtend. Omdat ik dit altijd zo lekker vind had ik besloten om zelf ook een wafelijzer aan te schaffen voor bij ons thuis, zodat we thuis ook van de zelf gebakken wafels kunnen genieten. Het wafelijzer is inmiddels aanwezig, de prijs viel me reuze mee, en tegenwoordig bak ik vaak in het weekend wafels voor mijn vriendin en voor mezelf.

Het beslag voor wafels kun je gewoon in de meeste supermarkten kopen, maar in deze blog ga ik het hebben over een originele Amerikaanse pannenkoek- en wafelmix en de bijbehorende siroop. Bij de groothandel heb ik namelijk een pak gekocht van Mississippi Belle complete Pancake & Waffle Mix en een fles van Mississippi Belle Minnesota Maple Flavored Pancake Syrup om over de wafels en pannenkoeken heen te schenken. Het is jammer dat deze producten nu nog niet verkrijgbaar zijn in de supermarkt, maar bij de groothandel is het meestal wel voorradig. Bij de groothandel is er trouwens toch veel meer aanbod van Amerikaanse producten dan in de supermarkten.


Ik vind het altijd leuk om met deze Amerikaanse producten aan de slag te gaan en stond dan ook op tijd op om de wafels te gaan maken. Bij een wafelbeslag hoef je alleen maar water toe te voegen aan de mix en een beetje olie, dus dat is erg makkelijk en iedereen kan dat doen. Op de achterkant van de verpakking staat aangegeven hoe veel van de mix je nodig hebt om een bepaald aantal pannenkoeken en wafels te maken. Echter staat het wel in de Amerikaanse maat cup. 1 cup is 250 ml, dus je moet wel even terugrekenen in Nederlandse maten. Met 2 cups kun je 14 tot 16 pancakes of 12 wafels maken. Deze ochtend hoefde ik er maar 2 te maken, dus het was wel even terugrekenen wat ik nu precies nodig zou hebben.

Het beslag deed ik in een kom samen met ¾ water en een beetje olie, na heel even roeren was het beslag al klaar. Het wafelijzer had ik al geboterd en was ook al warm geworden. Het beslag verspreidde ik netjes over het wafelijzer en volgens deed ik het ijzer dicht, zodat de wafels gebakken konden gaan worden. Het is echt een fluitje van een cent en voor iedereen te doen.


Toen de wafels aan het bakken waren pakte ik de fles Mississippi Belle Minnesota Maple Flavored Pancake Syrup erbij en maakte het open. Heerlijk zeg die geur! Ik moest gelijk aan de geur van IHOP en Denny’s denken, dus was in mijn gedachten alweer in Amerika. In de fles zit 24oz (710 ml) siroop, het is dus een grote fles waar je lekker lang mee kunt doen.

De wafels waren klaar en konden opgemaakt gaan worden. Helaas had ik geen aardbeien, maar wel nog een potje aardbeienjam. Dat deed ik over de ene wafel en over de andere wafel ging de Minnesota Syrup. Ik vond het heerlijk smaken en ook mijn vriendin vond het heel erg lekker. De smaak was beter dan de smaak van de pakken die we in onze supermarkt kochten. Dit kwam ook door de siroop die er overheen geschonken was, dat was toch een extra stukje Amerika.


Jammer dat ik maar 2 wafels had gebakken, maar gelukkig zit er nog heel veel mix in het pak. Dit ga ik de volgende keer gebruiken om pancakes mee te bakken en ook zullen de wafels nog vaak worden gemaakt. Met een inhoud van 1 kilo mix in het pak zou je dus zo’n 32 pancakes of 24 wafels kunnen bakken, we kunnen dus nog wel even vooruit.

Wanneer je op zoek bent naar een lekkere mix van wafels en een goede Amerikaanse maple leaf siroop dan kan ik de producten van Mississippi Belle zeker aanraden. Je moet dus wel een wafelijzer hebben, anders wordt het lastig. De wafels zijn lekker en met de siroop erbij voel je je echt weer even aan de andere kant van de oceaan. Zo haal je toch weer een stukje Amerika in huis.