Pagina's

maandag 9 juni 2014

Themepark attractie: Gran Fiesta Tour starring the Three Caballeros, Epcot – Lake Buena Vista, Florida

Themepark attractie: Gran Fiesta Tour starring the Three Caballeros
Adres: 200 Epcot Center Dr, Bay Lake, FL 32821, Verenigde StatenHet attractiepark Epcot is een van de pretparken horende bij het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida. Het pretpark bestaat uit twee delen, namelijk Future World met allemaal attracties gericht op de toekomst en World Showcase met allemaal attracties die te maken hebben met verschillende landen van de wereld.

De attractie waar ik het vandaag over ga hebben ligt in het World Showcase gebied en dan in het themagebied van het land Mexico. Je komt in dit themagebied door vanuit Future World linksom het meer te lopen en dan is het direct het eerste land. Je kunt het haast niet missen omdat je gelijk tegen een grote Aztekentempel aanloopt. Deze tempel is een schaalmodel van de Tempel van Quetzalcoatl, ofwel de God van het leven in Teotihuacan, Mexico.


De attractie Gran Fiesta Tour bevindt zich binnen in de tempel. Wanneer je de tempel binnen gaat zie je allemaal nagemaakte Mexicaanse oudheden uit verschillende tijden. Wanneer je iets verder doorloopt kom je uit op een groot plein met een soort van Mexicaanse markt. Omdat het in de tempel donker is lijkt het alsof het avond is op de markt en dat geeft het een hele gezellige sfeer. Er zijn een aantal restaurants in de tempel gevestigd en vaak spelen er bands Mexicaanse muziek om de mensen op de terrassen van deze restaurants te vermaken.

Wij kozen er echter niet voor om bij deze restaurants te gaan eten maar besloten aan te sluiten in de rij voor de attractie van de 3 Cabelleros. De rij vorderde redelijk snel en binnen een aantal minuten konden we instappen in de attractie. De attractie is een dark water ride, dus moesten we plaatsnemen in een boot. In de boot is er plaats voor zo’n 16 personen, het heeft dus een flinke capaciteit, waardoor de rij natuurlijk ook sneller gaat.


Tijdens de boottocht staat de Disneyfilm The Three Cabelleros centraal. Zelf vond ik deze film, met Donald Duck in de hoofdrol, niet zo veel aan. Het is een film die bestaat uit animatie en echte stukjes film en daar hou ik niet zo van. Vooraf was ik dan ook benieuwd of ik de attractie wel leuk zou gaan vinden.

De boot vaart eerst langs een restaurant om vervolgens nog een tempel binnen te varen. Donald Duck is kwijt en de andere 2 Cabelleros gaan hem zoeken. Vervolgens vaart de boot langs en door verschillende scènes die betrekking hebben op het land Mexico. Her en der staan er animatronics langs het water en ook op verschillende televisieschermen worden beelden van de hoofdpersonen van The Three Cabelleros (Donald Duck, Joe Carioca en Panchito Pistoles) en Mexico getoond. De attractie heeft wat weg van de It’s a Small World attractie, alleen dan uitsluitend op Mexico gericht.Donald Duck komt nog als een piñata in beeld en ook wordt er aandacht geschonken aan de door Mexicanen zo geliefde Dia de Los Muertos. Donald Duck en de andere Cabelleros komen weer in afzonderlijke hachelijke situaties terecht, waarbij alles nog maar net goed gaat. Uiteindelijk vinden ze elkaar natuurlijk toch en is het een groot Mexicaanse feest waar Donald Duck niet van weg wilt gaan. In de laatste scene is alles toch weer goed gekomen, de drie Cabelleros zijn weer bij elkaar en je vaart rustig de attractie uit.

In tegenstelling tot de film vond ik de attractie Gran Fiesta Tour starring the Three Caballeros wel heel erg leuk. Ik vond het zelfs een van de leukste attracties van het Epcot pretpark. Wanneer je in Epcot bent moet je deze attractie ook zeker niet overslaan. Het is een van de weinige attracties met Donald Duck in de hoofdrol van alle Disneyparken ter wereld en het is echt de moeite om te gaan kijken.