Pagina's

vrijdag 27 juni 2014

Restaurant: Einstein Bros. Bagels – Houston, Texas

Restaurant: Einstein Bros. Bagels
Adres: 3100 N Terminal Rd, Houston, TX 77032, Verenigde Staten



De broodjeszaak Einstein Bros. Bagels had ik al tijdens veel van mijn reizen gezien, maar had er nog nooit iets gegeten. Graag wilde ik er een keer een bagel proeven, maar telkens kwam het er niet van. Tijdens onze trip van Las Vegas naar Nassau op de Bahama’s hadden wij een tussenlanding in Houston, Texas en op het vliegveld was een Einstein Bros. Bagels aanwezig.

Einstein Bros. Bagels is een keten van restaurants wat koffie en broodjes verkoopt, je kunt hier dus vooral terecht voor ontbijt en lunch. In Amerika zijn er een kleine 800 van deze restaurants verspreidt over een aantal staten. Oorspronkelijk was Einstein Bros. Bagels onderdeel van Boston Market, maar is nu onderdeel van een bedrijf dat zich richt op een aantal ketenrestaurants die allemaal koffie en broodjes aanbieden, namelijk  Einstein and Noah Corporation.


Onze vlucht vanuit Las Vegas vertrok om 1:23 uur ’s nachts en vanwege het tijdsverschil kwamen we om 5:10 uur aan op het Bush International Airport van Houston. In Houston moesten we tot 10:20 uur wachten tot onze volgende vlucht zou vertrekken, dus we hadden genoeg tijd om de vestiging van Einstein Bros. Bagels te zoeken en er te ontbijten.

We hadden allebei nog bijna niet geslapen, dus redelijk moe gingen we op jacht naar het restaurant. Gelukkig bleek de vestiging van Einstein Bros. Bagels precies op de route te liggen van onze gate waarop we geland waren naar de gate waarvandaan onze volgende vlucht zou gaan vertrekken.


Binnen enkele minuten kwamen we dan ook bij het restaurant aan en het bleek er al behoorlijk druk te zijn. Gelukkig was het al wel geopend op dit vroege tijdstip van de dag. Vaak zijn zaken in Amerika 24 uur per dag geopend, maar dat was op dit vliegveld lang niet altijd het geval.

Vooraf was ik thuis online lid geworden van de club van Einstein Bros. Bagels, waardoor ik een coupon bij me had voor een gratis bagel. Mijn vriendin bestelde een groene thee met een Egg Sandwich, belegd met ei, kaas en bacon en yoghurt met fruit. Ik bestelde een Asiago Garlic bagel met cream cheese, die ik door de coupon gratis kreeg, en een classic Mocha om op te drinken.


Ondanks het vroege tijdstip smaakte het allemaal heel erg goed. Het was een lekker ontbijtje! We hadden vooraf ook al echt trek, omdat we in het vliegtuig niks te eten hadden gekregen vanwege het feit dat het een binnenlandse vlucht was. Met United Airlines krijg je dan nooit een maaltijd, wanneer je tenminste economy class vliegt. Mijn drankje was heerlijk en ik was er echt wel even aan toe. De bagels waren erg vers en lekker knapperig geroosterd en de combinatie van de cream cheese met de knoflookbagel was erg lekker. Volgens mijn vriendin smaakte de yoghurt met fruit en haar Egg Sandwich ook uitstekend, dus we hadden niks te klagen.

Nadat we het ontbijt op hadden liepen we rustig naar de gate om te wachten op onze volgende vlucht en daar heb ik met een lekker vol buikje nog even een paar uurtjes kunnen slapen.

Einstein Bros. Bagels heeft bij mij een goede indruk achtergelaten, het was niet duur (mede door de coupon natuurlijk) en de smaak was erg goed. Het is zo goed bevallen dat ik voor onze volgende reis zeker weten weer een vestiging van deze keten ga opzoeken om te gaan ontbijten of lunchen.