Pagina's

maandag 23 juni 2014

Activiteit: Ultimate Hoover Dam Tour – Las Vegas, Nevada

Activiteit: Ultimate Hoover Dam Tour 
Adres: Nevada 89005, Verenigde Staten



Om nog iets meer van de omgeving dan uitsluitend de Strip en Downtown Vegas te zien besloten wij om een dagtour te gaan doen naar de Hoover Dam. Deze dam ligt een kleine 50 km ten zuidoosten van Las Vegas, ter hoogte van de Black Canyon. Het is een grote betonnen dam, in de vorm van een boog, in de Colorado River op de grens tussen Nevada en Arizona. De dam is vernoemd naar Herbert Hoover, de vroegere president van de Verenigde Staten, die een grote voorstander was van het ontwikkelen en bouwen van deze dam. Uiteindelijk heeft het 6 jaar gekost, van 1930 tot 1936, om de dam te bouwen.

In verschillende films en televisieseries had ik de dam al voorbij zien komen en wilde het ook wel eens met mijn eigen ogen gaan bekijken. Omdat wij tijdens onze reis naar Las Vegas niet de beschikking over een auto hadden keek ik online naar een goede Hoover Dam tour. Uiteindelijk kwam ik uit bij Viator die de Ultimate Hoover Dam Tour aanbood via Comedy on Deck tours. Naast het bezichtigen van de Hoover Dam zou je er ook naar binnen gaan en er zaten nog een paar andere activiteiten bij de tour inbegrepen. In het totaal kostte de tour zo’n € 60,00 per persoon en dat was dan inclusief een lunchbuffet. Rond 7:30 uur werden wij bij ons hotel opgepikt door een shuttlebus met een hele aardige en grappige tourguide. Vanaf het begin af aan moesten we met en om hem lachen. Toen we iedereen opgehaald hadden en de bus vol zat konden we gaan vertrekken richting de Hoover Dam.




Onze eerste stop zou de Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge zijn die toen pas net geopend was. Deze brug kijkt op grote hoogte uit op de Hoover Dam en is gemaakt na 9-11, omdat de overheid bang was dat terroristen de Hoover Dam zouden gaan bombarderen. Om bij de brug als voetganger te komen moesten we eerst langs een beveiligingsbeambte die de bus kwam controleren.  Onze tourguide waarschuwde ons en zei dat we normaal moesten doen en allemaal op elkaar moesten lijken. Hij pakte vervolgens allemaal hele gekke brillen uit een tas die we allemaal op moesten zetten. Dit zag er echt supergrappig en vreemd uit! Zelf zette hij een alienmasker op, waardoor hij net op een buitenaards mannetje leek. De beveiligingsbeambte die de bus binnenkwam moest al lachen, hij maakte dit natuurlijk elke week wel een paar keer mee met de Comedy on Deck tour. Zelf had ik eigenlijk niet verwacht dat hij er zo luchtig over zou doen, maar het viel allemaal dus toch wel mee.

We mochten doorrijden en parkeren op een parkeerplaats, zodat we te voet via een aantal trappen richting de brug konden lopen. Toen we eenmaal boven waren moesten we nog een klein stukje lopen om bij de burg te komen. Wat was dit hoog zeg, echt niet normaal! We hadden een heel mooi uitzicht op de Hoover Dam en zagen dat het verschil in hoogte van het water echt enorm was. Ik moest mijn pet goed vasthouden, want het waaide er flink hard.




Nadat we bij de brug hadden gekeken gingen we door naar de Hoover Dam. Bij de tour zaten ook tickets voor de Power Plant tour en het Visitor Center. Toen we binnen waren in de dam kregen we eerst een korte film voorgeschoteld over de dam en het ontstaan er van. Het waren best wel indrukwekkende beelden. Vele bouwers van de dam zijn er gestorven, maar het officiële aantal is nooit bekend gemaakt. Na de film gingen we de Power Plant in, dit was het centrum waar al het stroom wordt opgewekt door het water wat tegen de dam aanslaat en er doorheen gaat naar de andere kant van de dam.  Enorm grote generators en buizen lagen in de dam en je voelde gewoon de trillingen en het genereren van de energie.

Toen we de Power Plant uitkwamen gingen we door naar een tentoonstelling met allemaal foto’s en teksten over de bouw van de dam en de jaren daarna, om vervolgens verder te gaan naar buiten. Buiten liepen we daadwerkelijk de dam op. De brug waar we zojuist nog op stonden zagen we hoog in de lucht en wanneer je naar beneden keek richting het water zag je tot waar het water ooit heeft gestaan. Twee keer schijnt het water zo hoog te hebben gestaan dat het over de dam heen kwam. We liepen van Nevada naar Arizona en weer terug.





Buiten stonden 2 beelden met glimmende tenen, wanneer je deze zou aanraken dan zou het geluk brengen. Onze tourguide zei dat we dit eigenlijk niet moesten doen, omdat er zo veel bacteriën opzaten van andere mensen dat je er eerder ziek van zou kunnen worden dan dat het geluk zou brengen.

Na de Hoover Dam tour gingen we nog naar het plaatsje Builder, waar in de tijd dat de bouw van de Hoover Dam aan de gang was alle bouwvakkers woonden. We kregen onze lunch in buffetvorm bij het Builder Dam Hotel, waar het zou spoken. Area 52 ligt in de buurt van Builder en daar werd gretig op ingespeeld door het hotel en een winkeltje waar je allemaal alien- en buitenaardse dingen kon kopen. Hier kon je ook het masker van onze tourguide halen en dit hebben wij dan ook gedaan, omdat we het zo grappig vonden.




In het hotel was ook een klein museum aanwezig met verschillende stukken over de bouwers van de Hoover Dam en hoe het er in het verleden in het stadje aan toe ging. Het was een leuke aanvulling op de dag, want we kwamen zo ook wat meer te weten over de mensen die de dam, waar we zojuist waren geweest, hadden gebouwd.

De laatste activiteit van de tour bestond uit een bezoek aan de chocoladefabriek van Ethel M. Chocolates. Zelf ben ik helemaal gek van chocolade dus ik vond dat zeker geen straf. Er werd getoond hoe zij chocolade maakten en iedereen kreeg ook iets te proeven. Nadat we hier ook nog een lekker chocolade-ijsje hadden gekocht was het tijd om terug te gaan naar Las Vegas.




In de bus kreeg iedereen van onze grappige tourguide ook nog tickets voor Vinnie Favorito en de Mac King Comedy Show. Dit zijn twee komedieshows in Las Vegas in het Harrah’s hotel. Helaas waren we al zo vol gepland de rest van de vakantie dat we hier geen gebruik van hebben kunnen maken.

De Ultimate Hoover Dam Tour van Comedy on Deck tours was echt heel erg geslaagd. We hebben vanaf de eerste minuut lol gehad en hebben ontzettend veel gelachen. De brillen die we op moesten heb ik hier nu nog en ik zal het nooit meer vergeten hoe we allemaal in de bus zaten toen de beveiligingsbeambte binnen kwam. Wil je dus een grappige tour naar de Hoover Dam, waarbij het dus niet de hele tijd serieus is, dan weet je nu waar je het kunt boeken! Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan.