Pagina's

zaterdag 21 juni 2014

Themepark attractie: Kilimanjaro Safaris, Disney’s Animal Kingdom – Bay Lake, Florida

Themepark attractie: Kilimanjaro Safaris, Disney’s Animal Kingdom
Adres: 2901 Osceola Pkwy, Orlando, FL 32830, Verenigde StatenHet Animal Kingdom park is een van de pretparken in het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Het park is in 1998 geopend en dus pas 16 jaar oud. De grote oppervlakte van 200 hectare van het park maakt het het grootste pretpark van het resort. Het pretpark is gebaseerd op het dierenrijk en het is een pretpark en dierentuin in één, wat je een heel klein beetje kunt vergelijken met Bush Gardens in Tampa. Het park is zo groot zodat alle dieren genoeg omgeving hebben om in te leven.

Een van de topattracties van het Animal Kingdom park is de Kilimanjaro Safaris. Deze attractie is een safariattractie waarin je in een open wagen stapt met een dierenpatroon aan de zijkanten die vervolgens door een groot gebied rijdt met allemaal verschillende dieren, wat moet lijken op een echte safari door de savanne van Oost- Afrika. In het gebied staan heel veel verschillende soorten bomen en planten, er zijn droge gebieden, maar ook gebieden waar verschillende riviertjes doorheen stromen, zodat het echt lijkt op een gebied in Afrika.


Wij waren al bij opening van het park in het park en wilde toen eerst alle Fastpass attracties doen. De 3e attractie die wij op die dag deden was de Kilimanjaro Safaris. Gelukkig stond er nog geen lange wachtrij en konden wij binnen enkele minuten al in een van de wagens stappen. Tijdens het instappen in de ride werd er uitgelegd dat wij armen en benen binnenboord moesten houden en werd er een uitleg gegeven over de attractie en de dieren.

Er waren 2 castmembers aanwezig in de ride, de bestuurder van de het voertuig en diegene die overal over aan het vertellen was. Telkens wanneer wij langs een dier reden werd er over het dier verteld en er werd ook aangewezen waar bepaalde dieren lagen. Soms waren ze heel moeilijk te zien, maar met de hulp van de castmember wisten we er toch wel veel te spotten.


Onze wagen reed langs onder andere neushoorns, olifanten, giraffen, bizons, krokodillen en leeuwen. Het was erg mooi om al deze dieren van dichtbij te zien, zonder dat ze in een kooi zaten. Vaak zat er wel water of iets anders tussen ons voertuig en het dier, maar soms kon het dier ook gewoon naar onze wagen toekomen.

Het was een lange en mooie tocht. Natuurlijk zal het in Afrika wel heel anders zijn, maar ik had toch wel even het idee dat ik op een echte safari was. Het was echt een mooie attractie en volgens de castmember hadden we ook geluk dat we zo veel dieren zagen. Misschien zegt hij dit wel tegen iedereen, zodat iedereen met een goed gevoel de attractie uit stapt, dat is wel typisch iets voor Disney eigenlijk.


Wanneer je deze attractie gaat doen dan raad ik je wel aan om dit zo vroeg mogelijk te doen. ’s Middags was het namelijk al veel drukker. Je kunt er ook een Fastpass voor halen, dus misschien kun je dat dan beter doen wanneer je ’s middags wilt gaan. Ik vind het altijd zo zonde van mijn dag om lang in de rij van een attractie te staan, omdat er zo veel te doen is en er dan veel tijd verloren gaat. Dat is gewoon zonde.

Wanneer je in Animal Kingdom bent dan moet je de Kilimanjaro Safaris eigenlijk wel gewoon doen. Het is een van de weinige Disney rides met echte dieren, meestal zijn het animatronics. De attractie past heel goed bij het thema van Animal Kingdom en  je mag het niet missen.