Pagina's

woensdag 25 juni 2014

Amerikaans eten en drinken in NL: Hershey’s Caramel Syrup

Amerikaans eten en drinken in NL: Hershey’s Caramel Syrup



Een van de bekendste merken chocolade van Amerika is Hershey’s. Naast dat het een van de bekendste chocolademerken is van het land is het ook het oudste chocolademerk van de Verenigde Staten. In New York, op Times Square bevindt zich een hele grote winkel van dit merk en overal in het land in alle supermarkten zijn de repen chocolade en andere producten van Hershey’s te vinden.

Tijdens mijn bezoek aan een van onze lokale groothandels was ik op zoek naar Amerikaanse producten. Mijn oog viel op een gegeven moment op een mooie bruine fles van Hershey’s. Het was de Hershey’s Caramel Syrup. Deze kon ik niet laten staan en besloot dan ook om er een fles van aan te schaffen.

Op de fles stond de tekst Sweet, Indulgent Caramel Flavor en dat leek mij erg lekker smaken bij pannenkoeken, wafels en ijs. De fles heeft een inhoud van 623 gram, er zit dus behoorlijk wat in. Het leuke van Amerikaanse producten die je in Nederland koopt is dat er dan altijd een stikker op zit met een Nederlandse tekst over de tht-datum en de ingrediënten. Zo’n sticker zat er ook op de achterkant van deze fles, dus wist ik dat het daadwerkelijk vanuit Amerika was geïmporteerd.


Toen ik eenmaal thuis was gekomen met mijn boodschappen besloot ik gelijk om de Hershey’s Caramel Syrup te proberen. Achterop de fles staan een aantal verschillende recepten waarvoor je de karamelsiroop kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor karamelmelk: roer 2 of 3 eetlepels van de karamelsiroop door een beker koude melk. Je kunt de karamelsiroop schenken over ijsjes, cakes en andere desserts. Ook kun je er een lekkere milkshake mee maken. Je moet dan 4 eetlepels van de karamelsiroop samen met 3 of 4 bollen vanille-ijs en een beetje melk in een blender doen en het dan blenden totdat het een lekkere dikke milkshake is geworden.

Zelf besloot ik om het te schenken over de wafels die ik zou gaan bakken. Zoals ik eerder al heb beschreven in mijn blog over de Mississippi Belle Pancake & Waffle Mix had ik nog veel van de mix over om nieuwe wafels te bakken. Dit keer had ik wat meer beslag gemaakt, zodat er grote volle wafels gebakken konden worden. Een van de wafels beschonk ik met de Pancake Syrup en de andere wafel was bestemd voor de Hershey’s Caramel Syrup.

Ik opende de fles en rook er even aan, een heerlijke geur kwam me tegemoet. Ik schonk een behoorlijke hoeveelheid over de wafel, zodat ik het goed kon proeven en ging er daarna even goed voor zitten. De siroop was wat aan de dunne kant, misschien had ik wat meer moeten schudden, dat ga ik de volgende keer in ieder geval wel doen. De smaak was echter heel erg goed. Ik deed nog wat extra karamelsiroop erbij, omdat ik het zo lekker vond smaken. Ik heb echt genoten van de wafel met de Hershey’s Caramel Syrup en het is dus weer een goede aankoop geweest. Mijn beeld is natuurlijk wel een beetje gekleurd, omdat ik zo goed als alle producten uit Amerika lekker vind.


Op de achterkant van de fles staat ook nog de boodschap dat je voor meer lekkere recepten moet kijken op de website HersheysKitchens.com. Dit heb ik gedaan en dat is ook een grote aanrader voor alle chocoladeliefhebbers. De lekkerste recepten van chocoladetaarten, cakes en koeken staan op deze site en ik ga zeker een paar recepten gebruiken om een of meer taarten te bakken voor mijn aanstaande verjaardag.

De fles Hershey’s Caramel Syrup valt bij mij heel erg in de smaak. Ik ga er nog lang van genieten en ik denk dat jullie dat ook zouden doen, wanneer jullie een fles thuis zouden hebben staan. Het is altijd leuk om een stukje Amerika in je keuken te hebben en met deze fles zit je dan goed!