Pagina's

dinsdag 3 juni 2014

Hotel: Knott’s Berry Farm Hotel – Buena Park, Californië

Hotel: Knott’s Berry Farm Hotel
Adres: 7675 Crescent Ave, Buena Park, CA 90620, Verenigde Staten



Zoals heel veel pretparken tegenwoordig heeft het pretpark Knott’s Berry Farm in Buena Park in het zuiden van Californië ook een hotel. Dit hotel heeft geen moeilijke of diepdoordachte naam, maar wordt gewoon het Knott’s Berry Farm Hotel genoemd. Het hotel bestaat uit 320 kamers, die geschikt zijn voor zowel toeristen als zakenreizigers, maar ik denk toch dat het vooral families met kinderen zijn die gebruik maken van het hotel.

Tijdens ons bezoek aan de parken op het Knott’s Berry Farm Resort zijn wij ook in het Knott’s Berry Farm Hotel geweest. Het hotel bevindt zich aan de zijkant van het Knott’s Berry Farm attractiepark en schuin tegenover Knott’s Soak City. Om vanaf Knott’s Soak City bij het hotel te komen, moet je onder een drukke snelweg doorlopen via een viaduct.



In de tijd dat wij bij het Knott’s Berry Farm Hotel waren begonnen net de feestelijkheden van Halloween in de parken. Het was pas begin september, terwijl Halloween pas op 31 oktober plaats zou gaan vinden, maar dat maakt voor Amerikanen niks uit. Overal was er veel decoratie te zien van monsters, spoken en zombies en dit thema was ook helemaal in het hotel verwerkt. Ik vind het zelf wel leuk dat Halloween nu ook steeds meer in Nederland komt. Wij doen daar thuis ook aan mee, niet door ons te verkleden, maar wel met versieringen in huis.

Naast het Halloween thema heeft het hotel ook standaard veel thematisering van Snoopy en Charlie Brown. Op veel locaties in het hotel stonden muurschilderingen en poppen die hiermee te maken hadden. Snoopy is ook het hoofdkarakter van het Knott’s Berry Park attractiepark, dus het was logisch dat hij ook veel in het hotel terug zou komen. Voor families met kinderen heeft het hotel een gehele Snoopy vleugel met 16 kamers, welke volledig met Snoopy attributen zijn gethematiseerd. Aan deze kamers hangt natuurlijk wel weer een extra hoog prijskaartje.



Wanneer je het hotel boekt kun je kiezen uit verschillende soorten pakketten. Waarbij je kunt kiezen voor uitsluitend de kamer of je kunt het pakket uitbreiden door er bijvoorbeeld tickets van de parken, ontbijt, parkeergeld en diner bij te nemen. Al deze pakketten hebben zijn eigen prijs. Het diner zou ik er niet bij nemen, in het hotel zit het Amber Waves restaurant. Dit is een restaurant met Amerikaanse keuken, echter kun je voor een voordeliger bedrag ook naar TGI Fridays gaan op het Knott’s Berry Farm resort. Dit hebben wij ook gedaan en daar zal ik een andere keer over schrijven.

Het hotel zelf doet wat ouderwets aan, het zou best wel een flinke opknapbeurt kunnen gebruiken. De grote hal met de trappen en de tuin met het buitenverblijf vond ik wel mooi, maar andere zaken, zoals bijvoorbeeld de gangen, zagen er wat oubollig uit. De prijzen vind ik wat aan de hoge kant, één nacht in een standaardkamer kost al snel $ 119 zonder tax (dan heb je nog geen entreekaarten erbij, dat kost $ 175 zonder tax en dan heb je tickets voor alle gasten op de kamer). Wanneer je kiest voor een van de Camp Snoopy kamers dan ben je $ 179 zonder tax kwijt en inclusief entreekaarten zo’n $ 235.




Wanneer je van plan bent om een paar dagen naar Knott’s Berry Farm te gaan dan is het wel leuk om in dit hotel te verblijven. Het is leuk voor kinderen, vanwege de vele Snoopy attributen en thematisering enhet is op loopafstand van de parken. Echter denk ik dat er in de buurt van het park mooiere hotels te vinden zijn, voor een betere prijs. Echter zul je dan waarschijnlijk wel de auto of de ART moeten pakken om bij Knott’s Berry Farm te komen.