Pagina's

zaterdag 30 januari 2021

Restaurant: Pappas Bar-B-Q - Houston, Texas

Restaurant: Pappas Bar-B-Q
Adres: 1100 Smith St, Houston, TX 77002, Verenigde Staten



Voorafgaande aan mijn rondreis door Texas ben ik op zoek gegaan naar ketens van restaurants waar ik nog nooit eerder naartoe was geweest. Ik probeerde om zoveel mogelijk Tex-Mex en barbecuerestaurants te vinden, omdat ik dat uitstekend bij Texas vond passen. Gelukkig was het niet lastig om deze restaurants op te sporen. Overal waar we naartoe zouden gaan waren vele verschillende soorten ketens aanwezig, waar ik nog nooit eerder naartoe was geweest, maar die ik al wel op mijn wensenlijstje had staan. Het plannen van de reis was daardoor nog leuker dan normaal, want ik keek niet alleen uit naar alle activiteiten welke we zouden gaan doen, maar ook naar alle nieuwe eetgelegenheden die we zouden gaan bezoeken. Onze eerste avond van de vakantie, tijdens ons verblijf in Houston, wilde ik graag direct goed starten met het diner bij een barbecuerestaurant. Op Google Maps was ik aan het zoeken naar restaurants in de omgeving van The Whitehall Houston (het hotel waarin we zouden gaan verblijven) en tot mijn grote vreugde zag ik dat er binnen 10 minuten wandelen vanaf ons hotel een vestiging van Pappas Bar-B-Q aanwezig was. Ik hoefde daarna ook niet langer meer na te denken over het restaurant waar we die avond zouden gaan eten.

Pappas Bar-B-Q is een keten van restaurants, welke onderdeel is van Pappas Restaurants, een restaurantgroep met het hoofdkantoor in Houston, Texas. De oprichters zijn de Grieks-Amerikaanse broers Pete en Jim Pappas. Het eerste restaurant was een Griekse Grill in Louisiana, dit restaurant werd in 1967 geopend, maar in het jaar 1996 werd de naam veranderd in Pappas Bar-B-Q. Het bedrijf Pappas Restaurants ontwikkelde naast Pappas Bar-B-Q ook nog een zevental andere restaurantketens en in het totaal heeft de restaurantgroep nu meer dan 80 vestigingen in Texas, Colorado, Arizona, Illinois, Ohio, New Mexico, Georgia en Alabama. Het is een familiebedrijf, grootvader Pappas kwam in 1897 vanuit Griekenland naar Amerika toe en opende daar restaurants, zijn passie en toewijding gaf hij door aan zijn zoons en kleinzoons. De restaurants van Pappas Bar-B-Q staan bekend om hun royale porties van langzaam gerookt vlees op de barbecue, met daarbij een passie voor kwaliteit en service. Er wordt gewerkt met verse ingrediënten en niets wordt ingevroren. De meeste locaties van Pappas Bar-B-Q zijn te vinden in de omgeving van Houston, Texas, maar ook in en rondom Dallas en Fort Worth kun je voor heerlijke barbecuegerechten bij Pappas Bar-B-Q terecht.






Tijdens onze eerste dag van de vakantie hadden we er natuurlijk al een lange reis opzitten, op het moment dat we in het hotel in Houston aankwamen. Toch maakten we ons klaar om de stad in te gaan en bij Pappas Bar-B-Q te gaan eten. We liepen vanuit het hotel naar The Heritage Society, Sam Houston Park en het Theater District, om vervolgens een stukje terug te lopen richting Pappas Bar-B-Q. Het logo van het restaurant op een groot blauw bord met witte en gele letters, welke aan de zijkant van het gebouw hing, zorgde er voor dat we de zaak eenvoudig konden vinden. Ik had al best veel trek gekregen en was blij dat we lekker zouden gaan eten. Ik opende de deur en we kwamen uit in een heel groot restaurant en ik vond het er gelijk fantastisch. We werden welkom geheten door een vrouwelijke beveiliger en we liepen de zaak in. Er was geen hostess aanwezig, maar dat was ook niet nodig, want het was ontzettend rustig in het restaurant. De geur die er hing was heerlijk en het water liep me in de mond toen ik op het menu keek. Een paar dagen voor ons vertrek vanuit Nederland was ik via de website van Pappas Bar-B-Q lid geworden van de e-Club van de keten en had een coupon ontvangen voor één gratis hoofdgerecht. Die coupon had ik uitgeprint en meegenomen, en pakte ik er direct even bij.

Vrijwel het gehele restaurant bestond uit hout, de vloer, het plafond, de tafels, de stoelen, de bakken waarin het koude buffet stond alsmede de counter waaraan we moesten gaan bestellen waren van hout gemaakt. Dat had wel wat vond ik, en ondanks het feit dat het zo rustig was in de zaak creëerde het zeker een gezellige sfeer. We liepen naar de achterkant van het restaurant en keken op het menu, ik had zin in een combinatie van een aantal verschillende soorten vlees en daar ging ik dan ook naar op zoek. Naast de barbecuegerechten kon er ook uit een volledig ontbijtmenu gekozen worden, met daarbij taco’s en broodjes, maar er werden ook hamburgers, salades en vlees met aardappelen aangeboden. De Rib Platters leken me heerlijk, maar ik was ook erg benieuwd maar de brisket en de worsten. Een van de duurste items van het menu was de Mixed Platter, bestaande uit ham, spareribs, pulled pork, brisket en worst, met daarbij ook nog een tweetal bijgerechten. We hadden daar allebei zin in en ik vroeg aan de kassière of dat de coupon ook geldig was voor dat menu. Mijn vraag werd bevestigend beantwoord en dus besloten we allebei om voor een Mixed Platter te gaan.

We hadden ook wel trek in een lekker koud biertje erbij, en dus pakten we allebei een flesje Shiner Bock, die in bakken met ijs waren opgesteld. Er werd gevraagd welke bijgerechten we wilden, zelf koos ik voor de Macaroni & Cheese en Coleslaw, en die maat van mij ging voor de Macaroni & Cheese en aardappelsalade. De mensen in de keuken gingen aan het werk om onze bestelling klaar te maken en zelf liep ik naar de kassa om te gaan betalen. Na het inleveren van de kortingsbon hoefden we slechts $ 30,80 te betalen, op dat moment vond ik het al een laag bedrag, maar toen we even later onze bestelling uitgereikt kregen kon ik helemaal niet geloven wat we voor dat geld allemaal hadden gekregen. We kregen een tweetal dienbladen, de verschillende vleessoorten lagen op een rond bord en daarnaast waren de bijgerechten in kleine bakjes gedaan. Bovendien mochten we ook nog gebruik maken van het koude buffet en konden daar onbeperkt opscheppen wat we wilden. Bij het koude buffet stonden een aantal flessen met allemaal verschillende soorten barbecuesaus, bakken met tomaat, citroen, pico de gallo, salsasaus, augurk, ui, groene paprika, pepers en Jalapeno. Ik deed een paar verschillende barbecuesauzen in de papieren bakjes en maakte bovendien ook nog een kleine salade in een schaaltje. 






Er stond echt veel eten voor onze neus en het rook allemaal uitstekend. De vakantie begon zoals ik het voorafgaande aan de reis had verwacht en dan had ik nog niet eens iets geproefd. Ik vond het geweldig en op het moment dat ik de eerste hap van een stukje worst nam werd ik alleen nog maar vrolijker. De worst knakte in mijn mond en was heerlijk van smaak. Ik deed er een van de barbecuesauzen op en het werd daardoor alleen nog maar lekkerder. De Mac ’n Cheese zag er ook heerlijk uit en daar nam ik vervolgens een paar happen van. De combinatie, samen met de plakjes ham, was erg goed te doen. Elke hap die ik nam was weer anders, omdat er natuurlijk zoveel verschillende soorten vlees op mijn bord lagen. Ik at er telkens ook weer wat van de salade bij en ik voelde me echt in Texas. Ik had lang uitgekeken naar de reis en naar de verschillende gerechten welke we zouden gaan eten en gelukkig was het diner op de eerste avond al gelijk goed. Ondanks dat ik pas een paar happen genomen had was ik al meer dan tevreden. Het Shiner Bock biertje van de Spoetzl Brewery uit Shiner, Texas, kende ik al, maar was wel erg lekker bij het gebarbecuede vlees. Het had een frisse smaak en doordat het flesje zo ijskoud was dronk het ook makkelijk weg.

De frisse coleslaw in combinatie met de gerookte brisket was ook erg goed, elke hap was weer een feestje en ik baalde er van dat mijn maag op een gegeven moment vol begon te raken. Ondanks dat ik in het vliegtuig niet veel gegeten had (die maaltijden vind ik echt niet lekker) merkte ik dat ik nog even moest wennen aan de Texaanse porties. Toch was alles zo lekker dat ik maar moeilijk wat kon laten liggen. Het lekkerste vlees vond ik de worst, in combinatie met de verschillende barbecuesauzen. Over het stukje rib was ik het minst enthousiast, er zaten wat losse stukjes kraakbeen in en het vlees viel niet makkelijk van het bot af. Ik moest echt kluiven en daardoor bleef er wat vlees tussen mijn tanden steken, wat ik irritant vond. Maar verder echt niets dan lof voor het eten bij Pappas Bar-B-Q. Ik bleef eten totdat ik echt niet meer kon, zo lekker vond ik het. De vakantie was op een goede manier begonnen, met een echt lekkere Texaanse barbecuemaaltijd. Ik was benieuwd naar al datgene wat we de rest van de vakantie nog zouden gaan eten, maar het bezoek aan Pappas Bar-B-Q was in ieder geval geslaagd en ik hoop er in de toekomst nog eens naartoe te gaan. Dan neem ik weer een kortingscoupon mee, de prijs-kwaliteitsverhouding kan dan echt niet beter.