Pagina's

dinsdag 26 januari 2021

Hotel: The Whitehall Houston - Houston, Texas

Hotel: The Whitehall Houston
Adres: 1700 Smith St, Houston, TX 77002, Verenigde Staten


Een paar maanden geleden heb ik, samen met een goede vriend van mij, een rondreis gemaakt door Texas. We vlogen vanaf Amsterdam naar Houston en zijn met de auto gereden van Houston naar San Antonio, vervolgens naar Austin en Fort Worth en we sloten af met een paar dagen in Dallas, om vervolgens weer met het vliegtuig vanaf Houston terug naar Nederland te vliegen. Voorafgaande aan de reis hebben we, naast de vluchten en de huurauto, ook alle hotels en vrijwel alle activiteiten, die we op de planning hadden staan, geboekt. Het hotel in Houston, waarin we 2 nachten zouden gaan verblijven, heb ik in een pakket samen met de vluchten geboekt via Expedia. Ik wilde graag in een mooi hotel verblijven, zodat we onze reis gelijk goed zouden starten, en ging dan ook op zoek naar een 4-sterrenaccommodatie in het centrum van de stad. Eigenlijk was ik er al vrij snel uit, telkens wanneer ik naar hotels aan het kijken was werd mijn aandacht op The Whitehall Houston gevestigd. Het hotel voldeed aan mijn eisen, werd als uitstekend beoordeeld door eerdere gasten en was bovendien ook gunstig geprijsd. Na even overleg te hebben gevoerd besloot ik om het hotel te boeken. Voor het totale pakket, inclusief rechtstreekse retourvluchten Amsterdam – Houston, betaalden we € 1.387,58, dus dat was nog geen € 700 per persoon, dat vond ik een uitstekende deal.

De reis vanaf Amsterdam naar Houston ging voorspoedig. Gelukkig hadden we geen vertraging en was de vlucht dus rechtstreeks, waardoor we ook geen gedoe hadden op het George Bush Intercontinental Airport. De huurauto stond al klaar en daardoor konden we nog voor de spits door Houston naar het geboekte hotel rijden. Na iets langer dan 20 minuten te hebben gereden arriveerden we al bij The Whitehall Houston. We zochten naar een parkeerplaats, maar we kwamen er al snel achter dat we onze auto via Valet moesten laten parkeren, door de jongens die voor de entree van het hotel stonden. Deze parkeerplaats bevond zich slechts enkele meters verderop, maar het was verplicht om het door de jongens te laten doen. Nadat we het bonnetje voor de auto in ontvangst hadden genomen liepen we het gebouw binnen om ons in te checken. We kwamen terecht in een mooie grote hal, met witte wanden en bruin meubilair. Het zag er chique uit en ik vond het prachtig om te zien. Ik werd direct geholpen en gelukkig werd onze reservering ook snel gevonden. We kregen kamer-nummer 501 toegewezen en er werd verteld hoe we bij de kamer moesten komen. We moesten namelijk een aparte lift naar boven gaan nemen.





Er waren wat werkzaamheden en renovaties in het hotel aan de gang, waar we verder geen last van hebben gehad, maar daardoor waren niet alle liften in gebruik en waren we genoodzaakt om via de werknemersliften naar onze kamer toe gaan. We moesten daardoor lopen door een gang, waar we normaal gesproken niet mochten komen, en kwamen langs het washok en de controlekamer van het hotel. Dat vond ik wel leuk om te zien, want normaal gesproken kom je naar natuurlijk nooit. Met de lift gingen we naar de 5e etage en kwamen uit in een lange gang, met een wat ouderwets bruin tapijt op de grond. Deze gang moesten we helemaal tot aan het einde doorlopen om zodoende bij onze hotelkamer uit te komen. Ik was blij toen we eindelijk bij de kamer aan waren gekomen. Het was toch wel weer een aardig lange reis geweest (een kleine 20 uur geleden waren we opgestaan) en nu kon de vakantie pas echt gaan beginnen. Ik opende de kamerdeur en was er erg benieuwd naar hoe de kamer eruit zou gaan zien. De camera had ik al in mijn hand, om zodoende gelijk een filmpje en een stel foto’s te kunnen maken, want de kamer zou nu natuurlijk nog netjes zijn, maar een paar minuten later niet meer.

Ik opende de deur en we kwamen binnen in een vrij grote kamer, het eerste wat me opviel waren de 2 queensize bedden die naast elkaar stonden. Het was gelukkig dus ook het kamer-type dat we geboekt hadden. De bedden waren strak, met wit beddengoed, opgemaakt en boven elk bed hing een schilderij. De ruimte was op de standaard Amerikaanse manier ingedeeld en ingericht. Voor het achterste bed stond namelijk een houten bureau, waarop verschillende informatieboekjes lagen en een spiegel was neergezet. Voor het andere bed was een commode te vinden, waar een flatscreentelevisie op stond. Daar weer naast was een klein bankje gemaakt om wat spullen neer te zetten en daarboven hing een spiegel. Vervolgens stond er een koffiezetapparaat met benodigdheden op een kleine stenen inkeping in de ruimte en aan de linkerzijde was een ruimte gemaakt met een stang en plank om onze kleding op te bergen, met daaronder een kluis om de waardevolle spullen in te leggen. Het was een bekende indeling, maar ik was er erg tevreden mee, het was meer dan goed voor ons tweeën. Ik was tevens benieuwd naar de badkamer en liep er naartoe om daar ook een kijkje te gaan nemen.

De badkamer zag er ook goed en netjes uit. De wanden en vloer waren met mooie glanzende tegels bedekt. Een witte badkuip met een douche daarboven en een doorzichtige plastic wand ernaast, om het water tegen te houden, bevond zich aan de rechterzijde van de ruimte. Daarnaast was een schoon wit toilet gepositioneerd, met daarboven een aantal handdoeken. De wastafel met een enkele wasbak en lichtgevende spiegel was daar weer naast, aan de linkerkant van de badkamer, te vinden. Naast de deur stond bovendien ook nog een klein tafeltje, waarin wat extra handdoeken lagen, en daarbovenop stonden tissues en een tweetal lege glazen. Uiteraard waren er ook weer voldoende kleine zeepjes en shampooflesjes aanwezig, daar ga ik tegenwoordig ook wel van uit. Eerst nam ik nog altijd zeep en shampoo vanuit huis mee, om na de vakantie alles weer mee terug te nemen. Dat schiet natuurlijk niet op en zorgt alleen maar voor extra gewicht. Ik was erg blij met de kamer die we toegewezen hadden gekregen. Ondanks het feit dat we al best moe waren besloten we om de jetlag tegen te gaan. Nadat we allebei gedoucht en schone kleren aangetrokken hadden liepen we de stad in. Het hotel bevond zich in het zakelijke gedeelte van Houston, maar de restaurants en winkels waren op loopafstand te vinden. 





Toen we in de avond, nadat we ook nog ergens gegeten hadden, terugkeerden bij het hotel, zagen we dat het erg gezellig was op het terras van Part & Parcel, een van de restaurants van The Whitehall Houston. We besloten om de tijd nog even te rekken en namen plaats aan een hoge tafel aan de voorzijde van de patio. Er speelde livemuziek, een jongen was met een gitaar in zijn hand aan het zingen en we vermaakten ons goed. Toch werden we op een gegeven ogenblik wel erg moe en op dat moment vonden we het tijd om naar bed toe te gaan. Het bed lag heerlijk, de kussens waren fijn, en daardoor lukte het me om een aantal uur lekker te slapen. Natuurlijk waren we wel vroeg wakker, iets na 5:00 uur, maar het is eerder ook wel eens voorgekomen dat ik de eerste nacht al om 3:00 uur klaarwakker was. Na nog een tijdje op bed te hebben gelegen besloten we toch om ons klaar te maken voor de dag die komen ging. We hadden een druk programma op de planning staan en ik had er zin in. Het verblijf was exclusief ontbijt, dus dat zouden we onderweg ergens gaan doen. Na het inleveren van het kaartje van onze huurauto stond de wagen al binnen één minuut voor onze neus.   

De dag was geweldig, we hebben veel mooie dingen gezien en gedaan en het was fijn om in de avond weer bij The Whitehall Houston terecht te komen. Na eerst een lange tijd in het centrum van de stad rond te hebben gelopen besloten we om de avond af te sluiten bij Edgar’s Hermano, het hoofdrestaurant van het hotel, welke op de tweede etage van het gebouw was gesitueerd. We hebben daar, samen met wat andere gasten van het hotel, aan de bar gekeken naar Amerikaanse sporten en het was er heel erg gezellig. We verlieten de zaak pas op het moment dat de lichten uit gingen, en dat zorgde er ook voor dat we daarna de hele nacht door hebben kunnen geslapen en door de wekker wakker werden. De tijd was aangekomen om onze spullen bij elkaar te pakken en vervolgens uit te checken. De 2 dagen en nachten in en rondom Houston waren voorbij gevlogen en we stonden nu op het punt om te vertrekken naar San Antonio, een stad waar ik het jaar daarvoor ook al eens was geweest. Het uitchecken ging voorspoedig en de rekening die we nog moesten betalen klopte, dus daar hoefden we ons ook geen zorgen over te maken. Ik vond ons verblijf in The Whitehall Houston erg goed en ik kan het hotel zeker aanbevelen bij iedereen die in Houston wilt overnachten.