Pagina's

woensdag 6 januari 2021

Themepark attractie: Springfield U.S.A. - Universal City, Californië

Themepark attractie: Springfield U.S.A.
Adres: 100 Universal City Plaza, Universal City, CA 91608, Verenigde Staten


Inmiddels ben ik al naar een aantal verschillende pretparken van Universal Studios geweest, ik bezocht het park in Osaka, ben meerdere keer naar Orlando geweest en in het verleden bezocht ik ook het park in Hollywood voor de eerste keer. Graag zou ik ooit ook eens naar Universal Studios in Singapore gaan, maar dat is nog iets voor de toekomst. Tijdens mijn afgelopen verblijf in Nevada en Californië stond onder andere een paar dagen Anaheim, nabij Los Angeles, op het programma. Een van de dingen die we sowieso wilden gaan doen was het bezoeken van Universal Studios Hollywood. De pretparken van de keten zijn bij mij favoriet en ik had ook wel de verwachting dat iedereen het park ontzettend leuk zou gaan vinden. In 2012 bezocht ik Universal Studios Hollywood voor de eerste keer, veel attracties van het park kende ik al wel van Universal Studios Florida, maar ondanks dat had het toch een hele andere sfeer en vond ik het een heel mooi park. Ik ben het park via internet blijven volgen en zag dat er gedurende de jaren die volgden veel nieuwe attracties zijn bijgekomen, veelal als vervanging van oudere attracties, omdat de ruimte van het park helaas wat beperkt is.

Voorafgaande aan ons bezoek aan Universal Studios Hollywood was ik dan ook erg benieuwd naar de nieuwe attracties en veranderingen in het park. Een aantal maanden voordat we op vakantie gingen kocht ik een viertal dagtickets via Undercover Tourist, ik betaalde in totaal $431.80, dit was een flinke prijsstijging ten opzichte van de prijs welke ik in 2012 betaalde en hoopte maar dat het extra bedrag de vernieuwingen en veranderingen waard zou zijn. Een van de gebieden van het park welke voor mij helemaal nieuw was, was Springfield U.S.A, de stad waarin The Simpsons wonen. The Simpsons Ride is de hoofdattractie van dat gebied, echter staat die simulator al sinds 19 mei 2008 in Hollywood. Destijds arriveerde de attractie in het park als vervanging van Back to the Future: The Ride. In 2012 was ik al in de attractie geweest en ook in Japan en Florida deed ik de ride. In het verleden werd ik altijd misselijk in simulators, maar sinds ik voor de eerste keer in The Simpsons Ride ben geweest heb ik daar gelukkig geen last meer van. Rondom The Simpsons Ride in Hollywood is dus Springfield U.S.A. gebouwd, het gebied werd op 13 mei 2015 geopend, en ik keek er naar uit om in het stadje rond te gaan lopen.






Vanaf Universal Citywalk liepen we door de entree van het park en wandelden in een rechte lijn over de “Upper Lot” om zodoende direct bij de entree van Springfield uit te komen. De entree bevond zich naast Stage 56. Een groen bord met de tekst “Welcome to Springfield est. 1796” en wat stadsemblemen daaronder stond opgesteld en op het bord zat Lisa Simpson samen met Nelson Muntz die Ralph Wiggum aan het pesten was. Ik werd direct vrolijk van alle herkenbare gebouwen, restaurants en cafés die vanuit de animatieserie waren nagebouwd. In de eerste gebouwen aan de linkerkant van Springfield waren een aantal restaurants gevestigd, namelijk Phineas Q. Butterfat's, waar ijs en milkshakes kon worden gekocht, en Luigi’s Pizza daarnaast, een Italiaans restaurant waar iedereen terecht kon voor een lekker stuk pizza en pasta. We kwamen langs Lard Lad Donuts, waar onder andere ontzettend grote roze en bruine donuts werden verkocht. Het grappige hiervan was dat er een politieauto voor de deur stond, Amerikaanse politieagenten staan er natuurlijk bekend om dat zij veel donuts eten, en uiteraard kon de agent Clancy Wiggum dan ook niet ontbreken.

We liepen rustig verder en kwamen uit bij het Aziatische King Toot’s Music Store, maar mijn aandacht ging uit naar het achterliggende pand, namelijk de Springfield Penitentiary. Robert Underdunk Terwilliger, ofwel Sideshow Bob, was bezig om met aan elkaar geknoopte dekens te ontsnappen uit die strafinrichting. Achter de gevangenis bevond zich de façade waarop de wereldberoemde letters Springfield (gelijkwaardig aan de letters welke Hollywood in de Hollywood Hills vormen) waren afgebeeld, met daarbij ook de nucleaire energiecentrale van Springfield. Ik zag Krusty Burger en de stamkroeg van Homer Simpson, namelijk Moe’s Tavern, en daar wilde ik later op de dag graag een Duff-biertje gaan drinken. We keken eerst nog even verder naar wat er nog meer in Springfield was te doen. We liepen langs het Aztec Theater en Cletus' Chicken Shack en aan de overkant van de straat zagen we Kwik-E-Mart, de bekende kruidenierswinkel van Springfield. Ik ging er even naar binnen om te kijken voor een leuke souvenir, welke ik dan mogelijk later op de dag zou kunnen gaan kopen. Er werden heel veel leuke dingen aangeboden, uiteindelijk hebben we er een grote pop van Homer Simpson, een fotolijstje en een mok gekocht.






We arriveerden aan de voorkant van Krustyland, waar mensen allemaal kermisspellen aan het doen waren. Tegen extra betaling konden spellen als hondenrace, ballengooien en ballon-kapot-werpen worden gedaan. Net als op de kermis vielen er ook prijzen mee te verdienen, dit waren voornamelijk knuffels van The Simpsons-figuren. We hebben even bij de spellen staan kijken alvorens we naar de entree van The Simpsons Ride liepen. Of nou ja we, een tweetal bleef achter, omdat ze niet in de simulator durfden. Ik had de attractie al een paar keer gedaan en wilde het niet missen. De ride was nog precies zo, zoals ik me kon herinneren en ik vond het super. In het verleden heb ik geschreven over The Simpsons Ride in Orlando en de attractie in Hollywood is nagenoeg hetzelfde. Wanneer jullie willen weten hoe de attractie gaat, dan moeten jullie even hier klikken. Toen we de attractie uitkwamen stelde de rest voor om even naar Moe’s Tavern te gaan en in dat voorstel kon ik me goed vinden. Ik had wel zin in een drankje gekregen en was er erg benieuwd naar of dat Moe’s er vanbinnen hetzelfde uit zou gaan zien als de kroeg van Moe in de animatieserie van The Simpsons.

We kwamen binnen in een groot café, een pooltafel met een glasplaat erop stond in het midden van de ruimte opgesteld en daar mocht je aan zitten. Ik stelde aan de rest voor om daaraan plaats te nemen en zelf liep ik naar de bar om wat te gaan bestellen. Ik keek even om me heen en herkende de rode banken van de televisie, overal hing reclame van Duff Beer aan de muur en ik wilde het biertje nu zelf ook wel eens gaan proberen. Het duurde even voordat ik aan de beurt was, maar dat maakte me niet uit, want in de tussentijd kon ik nu mooi kijken naar de thematisering van de zaak. Ik zag een tweetal verschillende taps met Duff Beer, uit de ene kraan kwam de normale versie en uit de andere de light ofwel lite variant. Ook zag ik een tap met de naam Flaming Moe, ik had al eens een filmpje van dat alcoholvrije drankje bekeken en besloot om dat voor de jongens te bestellen. Een beker Flaming Moe werd vanuit verschillende gedeeltes opgemaakt, in het onderste gedeelte werd droog ijs gedaan, daarbovenop werd een ander gedeelte van de beker gedraaid, waardoor het ijs niet naar boven kon komen. Vervolgens werd er in het bovenste gedeelte een soort van sinas geschonken en daarna begon het drankje te roken en leek het alsof het kokend heet was. Het heeft wel 5 minuten geduurd voordat het vlammende effect verdwenen was. De jongens vonden dat natuurlijk erg leuk. 






Zelf besloot ik om een beker Duff Beer te bestellen, de gewone versie. Ik kon er voor kiezen om het in een speciale beker te laten schenken, welke ik mee naar huis kon nemen, maar ik had geen zin om de rest van de dag met de beker in mijn hand te lopen. Nadat ik de drankjes besteld had en uitgereikt had gekregen nam ik plaats bij de rest aan de poolltafel. Ik vond het een leuke plek en vermaakte me uitstekend. Het was wel lekker om even rustig te gaan zitten en wat te drinken. Het biertje was amberkleurig en vrij vlak van smaak, maar dat maakte me niks uit, het ging me vooral om het feit dat het een Duff Beer was en ik die dronk in Springfield. In het verleden werden er alleen maar frisdranken van Duff (in blikjes) verkocht in Universal Studios Hollywood, maar daar was nu gelukkig dus verandering in gekomen. Toen we de drankjes op hadden verlieten we Moe’s Tavern en liepen nog een klein stukje door het Simpsons gedeelte van het park om op weg te gaan naar een ander onderdeel van Universal Studios Hollywood. Later die dag zijn we wel nog teruggekeerd naar Springfield, omdat we het zo'n leuk gebied van het park vonden en ook om er even iets te eten.

We zijn in de middag namelijk ook nog bij de Duff Brewery Beer Garden geweest. We hadden wel wat trek gekregen en hadden gezien dat er in Springfield veel verschillende restaurants waren, waar producten vanuit kraampjes of via counter-service konden worden gekocht. We hadden allemaal zin in iets anders, hamburgers, friet, pizza en hotdog. We besloten dan ook om apart wat te kopen en vervolgens bij de Duff Brewery Beer Garden, waar ik sowieso toch nog de Duff Lite wilde drinken, op het terras te gaan zitten. Zelf kocht ik als eerst een slice Meat Liker’s Pizza bij Luigi’s Pizza en vervolgens de Duff Lite. Ik zag al een paar anderen op het terras en daar ging ik bijzitten. Ik genoot van het eten, drinken, het gezelschap en Springfield. Het was heerlijk en ik vond de toevoeging van de stad van The Simpsons rondom de reeds bestaande attractie echt een hele goede ontwikkeling van het park. Het voelde net alsof we met zijn allen daadwerkelijk in de animatieserie rondliepen. Telkens wanneer ik The Simpsons nu op televisie zie denk ik terug aan de tijd in Universal Studios Hollywood, het was er heel erg leuk en ik heb me er uitstekend weten te vermaken.