Pagina's

maandag 18 januari 2021

Themepark attractie: Star Wars: Galaxy’s Edge - Anaheim, Californië

Themepark attractie: Star Wars: Galaxy’s Edge - Anaheim, Californië
Adres: Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten


In het jaar 2012 bezocht ik het Disneyland Park in Anaheim voor de eerste keer. Destijds had ik een 3-dagenkaart om daarmee zowel Disney’s California Adventure als Disneyland Park te bezoeken. Voorafgaande aan mijn afgelopen verblijf in Anaheim moesten we een keuze maken tussen beide parken. We hadden in de planning namelijk nog maar één dag over en beide parken op dezelfde dag vonden we wat teveel van het goede. Ik keek naar alle veranderingen welke gedurende de jaren in de parken hadden plaatsgevonden en uiteindelijk leek het me het leukst om voor het Disneyland Park te kiezen, vooral ook omdat de anderen daar nog nooit waren geweest, en zodoende dus toch naar het originele eerste pretpark van Walt Disney toe konden gaan. Zelf was ik vooral heel erg benieuwd naar de attracties welke ik tijdens mijn voorgaande bezoek niet heb kunnen doen, omdat ze gesloten waren (en dan vooral Indiana Jones Adventure: Temple of the Forbidden Eye, goh wat baalde ik de vorige keer dat die darkride dicht was), en naar Star Wars: Galaxy’s Edge. Dit gebied was een paar weken voorafgaande aan ons bezoek geopend, en zou dus voor mij ook volledig nieuw gaan zijn. 

Voorafgaande aan ons bezoek aan Disneyland had ik al veel verschillende verhalen gelezen over de drukte bij Star Wars: Galaxy’s Edge, en dan met name ook bij de attractie Millennium Falcon: Smugglers Run (destijds nog de enige attractie in het gebied, op dit moment is ook Star Wars: Rise of the Resistance geopend). Ik was dus erg benieuwd wat we er aan zouden gaan treffen en of we überhaupt wel in de attractie zouden kunnen gaan. We arriveerden redelijk vroeg bij de ingang van het park, het was op dat moment net geopend, en we liepen rustig door Main Street U.S.A. Nadat we de Indiana Jones ride hadden gedaan (welke geweldig was) gingen we verder naar Star Wars: Galaxy’s Edge. Het is pas een paar jaar geleden dat ik de originele films van Star Wars voor het eerst heb gezien, voor die tijd interesseerde de filmreeks me eigenlijk niet zoveel, het boeide me niet en het leek me allemaal maar onzin. Nadat ik de films toch een keer heb gekeken is mijn mening veranderd. Ik vind het tegenwoordig een mooie en spectaculaire filmreeks, en weet nu natuurlijk ook meer over de personages en het verhaal. Op het moment dat we Galaxy’s Edge binnenliepen herkende ik dan ook gelijk de Blue X-Wing, welke stond gepositioneerd. 





We wandelden een stukje verder en arriveerden bij de Black Spire Outpost op de planeet Batuu. Ik was onder de indruk van de hoge rotsblokken en torenspitsen die waren gemaakt, maar ook van de rij met mensen die op de opening van Millennium Falcon: Smugglers Run aan het wachten waren. Die ging namelijk door vrijwel het gehele gebied en we hadden vooralsnog geen zin om er achteraan bij aan te sluiten. We besloten om even verder door het gebied te lopen en te kijken naar wat er allemaal was gemaakt. Ik zag een rode A-Wing Fighter en een Sienar-Chall Utilipede-Transport Ship, maar het meest indrukwekkende ruimteschip was natuurlijk de Millennium Falcon. De Millennium Falcon was het middelpunt van Galaxy’s Edge, het immense ruimtevaartuig was maar liefst 33,5 meter lang en was op een zeer realistische manier nagemaakt vanuit de films. Omdat de rij nog te lang was bij de attractie besloten we om eerst even wat andere dingen in het park te doen om vervolgens later terug te keren naar het gebied. We hadden namelijk om 13:30 uur een reservering bij Oga’s Cantina staan, om daar wat te gaan drinken, en we hoopten dat de rij voor de attractie daarna wat korter zou gaan zijn.

Een paar minuten voor het afgesproken tijdstip arriveerden we bij Oga’s Cantina. Dit café dat gerund wordt door de alien Oga Garra staat bekend om het dienen van piloten, premiejagers, smokkelaars, galactische reizigers en de lokale bevolking van de Black Spire Outpost. Het is bovendien het eerste etablissement in het Disneyland Park waar alcohol wordt verkocht aan de bezoekers van het park. Onze reservering werd opgezocht en vervolgens mochten we de locatie naar binnen gaan. We kwamen terecht in een rond gebouw, met een grote ronde bar in het midden. Pilot droid RX-24 werkte er als DJ en was plaatjes aan het draaien. We gingen op zoek naar een tafeltje om aan te zitten, maar helaas was alles al bezet. Er waren wel nog wat hoge tafels vrij en we besloten om daar dan maar aan te gaan staan. Het leek net alsof we in een scene van Star Wars zaten en dat was geweldig. Ik wilde de Rancor Beer Flight graag proberen (4 kleine glaasjes met een spitse onderkant, als een soort van tanden, welke in een apart tafeltje zouden worden geserveerd), maar helaas was dat niet meer verkrijgbaar. De grote glazen werden wel nog getapt en omdat we 2 glazen per volwassene mochten drinken bestelde ik de Gold Squadron Lager, de White Wampa Ale, de Gamorrean Ale en de Bad Motivator IPA, samen met een tweetal glazen cola voor de jongens. 





Nadat we de drankjes op hadden gingen we weer naar buiten, het was heel erg gezellig bij Oga’s Cantina en ik vond het super om er te zijn geweest. We gingen op weg naar Smugglers Run, en de rij bleek gelukkig al wat korter te zijn dan in de ochtend. Ineens kreeg ik het idee om te gaan kijken of dat er misschien een “Single Riders Lane” (een aparte rij voor mensen die in hun eentje zijn, om de lege plekken in de attractie zodoende mee op te vullen) aanwezig was bij de attractie. Ik liep langs de wachtrij naar voren en zag tot mijn verbazing inderdaad een extra ingang voor Single Riders. Omdat we het niet erg vonden dat onze groep mogelijk gescheiden zou gaan worden bij de attractie besloten we om door de Single Riders ingang te gaan. We kregen nu natuurlijk niet de volledige thematisering van de wachtrij mee, maar de wachttijd werd daardoor wel aanzienlijk verkort. Na iets langer dan een half uur in de rij te hebben gestaan arriveerden we bij het laadplatform van Smuggler’s Run. We kregen kaarten uitgereikt waarop onze posities in het ruimteschip waren aangegeven, met daarbij ook uitleg wat we moesten doen. Ik zou de positie van linker-piloot gaan innemen en moest de knuppel naar links of rechts bewegen om vervolgens dan ook de gekozen kant op te gaan.

Nadat iedereen plaats had genomen begon de vlucht. Gelukkig kan ik tegenwoordig tegen simulators, want voor 10 jaar terug was het zeker een attractie geweest waar ik misselijk in was geworden. Ik zat helemaal vooraan en keek direct tegen de schermen aan, maar ik vond het schitterend. We voerden een flink gevecht en vlogen met de Millennium Falcon door de Hyperspace. Gelukkig lukte het ons samen om de missie te laten slagen, en dat deed me goed. Het was een geweldige attractie en ik vond het zeker de moeite waard om er voor te wachten. De Single Riders Lane kan ik je daarbij wel aanraden, de kans is vrij groot dat je toch bij elkaar in hetzelfde ruimteschip komt te zitten en anders moet je even een paar minuten op elkaar wachten. Nadat we de attractie hadden gedaan liepen we nog een laatste keer door Star Wars: Galaxy’s Edge. Ik vond het een prachtig gebied, en het was een mooie aanvulling op Disneyland. In de toekomst hoop ik om nogmaals terug te keren in een van de Star Wars: Galaxy’s Edge-gebieden, of dat nu in Florida of Californië is maakt me niks uit, graag zou ik namelijk ook eens de attractie Star Wars: Rise of the Resistance willen doen. Die attractie blijft voorlopig nog op mijn wensenlijstje staan.