Pagina's

zaterdag 29 oktober 2022

Activiteit: Hollywood - Los Angeles, Californië

Activiteit: Hollywood
Adres: Hollywood, Los Angeles, Californië, Verenigde Staten


Voorafgaande aan mijn vakantie in Californië ben ik op zoek gegaan naar leuke activiteiten om te doen en bezienswaardigheden om te gaan bezichtigen, naast de pretparken van Disney, Universal Studios en SeaWorld, in zowel San Diego als Los Angeles en Anaheim. Zoals jullie waarschijnlijk wel zullen weten (wanneer jullie mijn blog vaker lezen) hadden we destijds niet de beschikking over een huurauto en moesten we ons volledig te voet, met het openbaar vervoer of door middel van tours verplaatsen. Op een gegeven ogenblik, voorafgaande aan de reis, kwam ik terecht op de website van de Anaheim Tour Company. Ik zag dat er een aantal leuke tours werden aangeboden, waarbij we bovendien ook bij ons hotel, het  Howard Johnson Anaheim Hotel and Water Playground, zouden worden opgehaald en tevens weer worden afgezet. Dat moesten we hebben en dus besloot ik om een tweetal tours via deze website te gaan boeken. Een van die tours was de Warner Brothers and Movie Star Homes Tour. Voor $ 115 Dollar per persoon (dus $ 230 in totaal) kregen we een uitstapje van 10,5 uur die ging langs de Sunset Strip, Carney’s Train Car, Downtown Los Angeles, de Warner Brothers VIP Studio Tour, Rodeo Drive, wat huizen van filmsterren en bovendien stopten we ook bij het Hollywood Sign en Hollywood Boulevard. Het leek mij een geweldige en zeer diverse dag te gaan worden, waarbij ik vooral ook erg benieuwd was naar Hollywood.

Hollywood is een wijk die te vinden is in de centrale regio van Los Angeles. De naam Hollywood is bekend geworden middels de Amerikaanse filmindustrie en de filmsterren die verbonden zijn ermee. Hollywood werd in het jaar 1903 als gemeente opgenomen en vervolgens in 1910 samengevoegd met de stad Los Angeles. Niet lang daarna ontstond er de vooraanstaande filmindustrie, die uiteindelijk wereldberoemd is geworden. Omstreeks 1912 hadden veel van de grote filmbedrijven, zoals Columbia Pictures, Walt Disney Studios, Paramount Pictures, Warner Bros. en Universal Pictures, hun productie in de buurt van of in Los Angeles opgezet. Deze bedrijven vestigden zich namelijk in Los Angeles, omdat zij daarmee aan de opgelegde patenten, betreffende filmcamera's en apparatuur, van Thomas Edison wilden ontsnappen. Los Angeles, met Hollywood als voornaamste bestemming, werd daardoor de hoofdstad van de filmindustrie in de Verenigde Staten. Hollywood werd langzamerhand bekend als de Droomfabriek en Tinseltown, vanwege het glinsterende imago van de filmindustrie. In het jaar 1923 werd in de Hollywood Hills een groot bord met de tekst Hollywoodland neergezet, 26 jaar later werd het gerenoveerd en werd er Hollywood van gemaakt. In 1958 werd de Hollywood Walk of Fame opgericht, als eerbetoon aan de belangrijke bijdragers van de entertainmentindustrie.





Op de dag van de tour werden we om 8:30 uur aan de voorzijde van het hotel opgehaald. Nadat we vervolgens een aantal bezienswaardigheden hadden bekeken en een lekkere hotdog bij de Carney's Train Car hadden gegeten, gingen we op weg naar Hollywood. We kwamen al snel terecht bij Hollywood Boulevard, waar ik bekende toeristische attracties als Madame Tussauds, het Chinese Theatre en het Dolby Theatre zag. We stopten er vervolgens voor zo'n 40 minuten, zodat we alle verschillende handafdrukken en schoenmaten van de filmsterren konden gaan bekijken. We zagen een flink aantal stenen, met de namen en handtekeningen van sterren erin verwerkt, en dat vond ik geweldig om te zien. Ik kende het alleen van televisie en nu stond ik er zelf bij. Het Chinese Theatre en het naastgelegen Dolby Theatre waren ook indrukwekkend om te zien, vooral vanwege het feit dat in het laatstgenoemde theater elk jaar de Oscars worden uitgereikt. Aan de overkant van de straat was het El Capitan Theatre gelegen. In dit theater, dat in eigendom is van The Walt Disney Company, worden de filmpremières van de Walt Disney Studios-films grotendeels vertoond. Tevens waren er restaurants, van onder andere Hooters en Hard Rock Cafe, gesitueerd in de straat. Naast het Dolby Theatre konden we met de trappen omhoog en vanuit verschillende hoogten hadden we in de verte zicht op het bord met de tekst Hollywood. Het was echter wel erg ver weg, maar daar zou later verandering in gaan komen.

Voordat we de bus weer in stapten liepen we eerst nog een stuk verder over Hollywood Boulevard. We zagen het Roosevelt Hotel, het Loews Hotel, een winkel met de naam The Hollywoodland Experience (waar allerlei prullaria van Hollywood kon worden gekocht) en de Hollywood United Methodist Church. Ik voelde me zelf ook een filmster tussen al die bekende gebouwen en beeltenissen van wereldberoemde sterren. We verzamelden weer bij de bus en reden door naar de volgende stop van de tour, we gingen langzaamaan de bergen in via een zigzag-weg en arriveerden op een gegeven moment vlakbij het Hollywood-sign. Onze chauffeur en tevens gids vertelde dat we met de auto niet dichterbij het bord konden komen dan dat we op dat moment waren. Dat vond ik wel mooi om te horen. De grote touringcars konden dat punt niet bereiken, vanwege de smalle weg, maar gelukkig bleek ons busje prima in staat om het bord te benaderen. We maakten een aantal foto's van onszelf voor het bord en ik genoot ervan dat we op die wereldberoemde plek stonden. De volgende stop die we maakten was bij de Warner Brothers VIP Studio Tour, daar heb ik jullie al eens eerder over verteld. Het bekijken van Hollywood en Hollywood Boulevard vond ik erg leuk. Het is een groot toeristisch gebied, maar ik vind een bezoek aan de omgeving er wel bij horen wanneer je op vakantie in Los Angeles of Anaheim, Californië, bent.