Pagina's

zondag 6 november 2022

Activiteit: Westin Bonaventure Hotel Elevator - Los Angeles, Californië

Activiteit: Westin Bonaventure Hotel Elevator
Adres: 404 S Figueroa St, Los Angeles, C


De voorgaande keren hebben jullie kunnen lezen over verschillende activiteiten en daarbij horende bezienswaardigheden die ik heb gedaan en bezocht tijdens de Warner Brothers and Movie Star Homes Tour in Los Angeles. Deze 10,5 uur durende tour boekte ik voor $ 115 Dollar per persoon (dus $ 230 in totaal) op de website van de Anaheim Tour Company. Gedurende de dag bezochten we onder andere de Sunset Strip, Carney’s Train Car, Downtown Los Angeles, de Warner Brothers VIP Studio Tour, Rodeo Drive, wat huizen van filmsterren, het Hollywood Sign, Hollywood Boulevard, Bel Air en het Millennium Biltmore Hotel. Nadat we uitgekeken waren bij het Millennium Biltmore Hotel (hier vonden de eerste uitreikingen van de Oscars plaats) gingen we door naar de volgende stop van die dag. We stapten allemaal de touringcar weer in en vervolgens reden we een paar minuten door de straten van Downtown Los Angeles. Via South Grand Avenue, Wilshire Boulevard en Figueroa Street eindigden we uiteindelijk aan de voorzijde van een 112 meter hoog gebouw. Het duurde wel even voordat we een parkeerplek hadden gevonden, maar toen dat eenmaal gelukt was verlieten we de bus met z'n allen en liepen het grote gebouw binnen. We moesten even wachten op onze gids, maar toen hij eindelijk het gebouw binnenkwam vertelde hij dat we in het Westin Bonaventure Hotel and Suites waren beland.

Het Westin Bonaventure Hotel and Suites is een hotel van 33 etages hoog in het centrum van Los Angeles. Het door architect John C. Portman Jr. ontworpen bouwwerk is geconstrueerd tussen de jaren 1974 en 1976 en is op dit moment het grootste hotel van de stad. Daarnaast is het Westin Bonaventure Hotel and Suites bijzonder vanwege het feit dat het gebouw bestaat uit een vijftal glazen, kokervormige torens. De etagenummers 7 en 13 ontbreken, waardoor de hoogste etage het nummer 35 heeft. Op deze bovenste etage zijn een ronddraaiend restaurant en een bar te vinden, de Bona Vista Lounge geheten. Naast dit restaurant heeft het hotel nog een aantal andere etablissementen waar gegeten kan worden, waaronder in het Hotel Food Court, maar ook bij L.A. Prime, Lakeview Bistro en de Lobby Court Koffiebar. Er zijn in totaal 1.354 kamers en 135 suites gelegen in het hotel. Het hotel behoort tot de keten van Westin Hotels en is een onderdeel van Starwood Hotels and Resorts Worldwide. Door de jaren heen is het hotel in vele films en televisieseries te zien geweest, waaronder Interstellar, Wonder Woman, The A-Team en San Andreas, en dat was eigenlijk ook de voornaamste reden voor onze gids om aan ons het hotel te laten zien. Hij begeleidde de groep naar de schaften van de lift en vroeg of dat wij de liften ergens van kenden. Ik dacht er over na, maar er ging op dat moment geen lichtje branden. 




In het Westin Bonaventure Hotel waren een viertal liftbanken, elk met een drietal kooien voor in het totaal 12 liften, te vinden. Ze waren allemaal benoemd met kleuren en symbolen, de liften vanuit de "rode cirkel" waren de enigen die naar de bovenste etage ofwel Floor 35 gingen. De andere 3, namelijk "gele ruit", "groen vierkant" en "blauwe driehoek", gingen slechts omhoog tot aan de 32e etage. Deze bewegwijzering met een gecodeerde routebeschrijving op kleur was een toevoeging aan de liften, omdat bezoekers en gasten van het hotel de ruimte verwarrend vonden en wisten zich er moeilijk in te navigeren. Ik vond het een beetje een vreemd verhaal, maar het werd voor mij interessant toen de gids vertelde dat er voor een film een keer een paard en een motor in de liften naar boven waren gegaan. Het was een scene uit de film True Lies uit 1994 met Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis in de hoofdrol. Ineens kon ik me de scene herinneren, Arnold Schwarzenegger zat op een politiepaard en hij achtervolgde een terrorist die met zijn motor het hotel binnen reed en vervolgens in een van de liften stapte. Arnold ging op zijn paard langs de lobby en verschillende hotelgasten, om vervolgens met een van de andere liften ook naar boven toe te gaan. Vanuit de glazen liften, die aan de buitenkant van het hotel omhoog gingen, zagen Arnold en de terrorist elkaar. Uiteindelijk kwamen ze samen op het dak van het gebouw. Het is een iconische scene van een film die zeer populair was halverwege de jaren '90.

Nadat de gids wat meer over de scene had verteld, liet hij het ook zien op zijn tablet. Het was leuk om de hele ruimte en de liften te herkennen en dus ook op dezelfde plek te zijn als waar Arnold Schwarzenegger ooit tijdens een grote Hollywood-productie had gestaan. Het liftknopje werd ingedrukt en toen de lift in de lobby was aangekomen gingen we er met z'n allen mee naar boven, naar de 35ste (of eigenlijk 33e) etage. Het was geweldig om met de lift, die dus aan de buitenkant van het hotel hing, naar boven te gaan. De buitenkant was dus volledig van glas, waardoor er een prachtig uitzicht op Downtown Los Angeles werd geboden. De gebouwen van de Wells Fargo Bank, het Bank of America Financial Center, AON en andere financiële instellingen in de stad stonden om ons heen. Zo vanuit de lucht, met alle hoogbouw om ons heen, had ik Los Angeles nog niet eerder bekeken. Het gaf een andere dimensie aan de stad. Ook was het mooi om te zien dat er, buiten het financiële gedeelte, veel minder hoogbouw was dan bijvoorbeeld in New York City. Los Angeles heeft zijn eigen stijl en kun je niet vergelijken met andere Amerikaanse steden. Het staat echt op zichzelf, met al zijn verschillende stadsdelen, wijken en buurten. Nadat we even boven waren geweest en een rondje hadden gelopen gingen we met z'n allen weer naar beneden. Ik vond het leuk om een ritje gemaakt te hebben in een van de beroemdste liften vanuit de filmbusiness. Het was een zeer aangename toevoeging van de tour.