Pagina's

vrijdag 17 april 2020

Restaurant: Virgil's Real BBQ - Times Square - New York City, New York

Restaurant: Virgil's Real BBQ - Times Square
Adres: 152 W 44th St, New York, NY 10036, Verenigde Staten


Een aantal jaar geleden verbleef ik in het Atlantis Paradise Island Resort op de Bahama’s en gedurende dat verblijf waren er werkzaamheden aan de gang om er een vestiging van het restaurant Virgil’s Real BBQ te openen. Ik kende de zaak toen nog helemaal niet, maar heb het wel altijd in mijn achterhoofd gehouden. Tijdens een van mijn vakanties in Las Vegas zag ik dat er ook een vestiging van Virgil’s Real BBQ aanwezig was op The LINQ Promenade, in de buurt van het High Roller reuzenrad. Mijn interesse in de keten was toen helemaal gewekt en het leek me leuk om een keer bij een van de vestigingen te gaan eten. Voorafgaande aan mijn afgelopen reis naar New York City ging ik op zoek naar leuke en interessante ketenrestaurants in de buurt van ons hotel, waar ik nog niet eerder naartoe was geweest. Tot mijn verbazing zag ik dat er op 3 minuten loopafstand van onze verblijfsplaats een restaurant van Virgil's Real BBQ aanwezig was. Daar wilde ik graag gaan dineren en ik schreef het op om er tijdens onze tweede avond in de stad te gaan eten.

In het voorjaar van het jaar 1993 bloeide het restaurant-imperium van Artie Cutler en de Alicart family. Carmine’s, de Italiaans-Amerikaanse familiestijl-restaurantketen, had ontzettend veel succes, het groeide en Artie wilde daarom nog een nieuw restaurantconcept gaan invoeren in New York City. Hij wilde graag een authentiek barbecuerestaurant openen in het hart van Times Square. Nadat er een tijdje naar een locatie was gezocht werd er uiteindelijk voor een pand op 152 West en 44th Street gekozen. Om kennis te maken met de wereld van barbecuerestaurants werd er veelvuldig naar het zuiden gereisd, om zodoende de fijne kneepjes van het barbecue-vak te leren. Virgil’s Real BBQ werd vervolgens geopend en was daarmee het eerste en originele barbecuerestaurant in het centrum van New York. De zaak wilt zich graag laten kenmerken als een restaurant met goede service en uitstekend gebarbecued varkensvlees, kippenborst en spareribs. Er wordt een divers menu gehanteerd met gevarieerde gerechten, zodat er voor iedereen wel wat naar hun gading wordt aangeboden.





Het restaurant had ik via OpenTable gereserveerd om 20:00 uur. Het was zaterdagavond en ik ging er vanuit dat het wel druk zou zijn in de zaak. De locatie was eenvoudig te vinden, de naam Virgil’s was fel verlicht en daardoor niet te missen. We arriveerden iets voor onze gereserveerde tijd bij het restaurant en nadat ik onze reservering had doorgegeven liep er direct iemand met ons mee door de zaak en bracht ons naar de gereserveerde tafel bovenin de ruimte. Het was er inderdaad druk, vrijwel alle tafels waren bezet en er hing een gezellige sfeer. De geur van gebarbecued vlees kwam ons tegemoet en ik had zin om iets lekkers te gaan bestellen. Vanuit onze tafel hadden we zicht op de bar onderin de zaak en op een groot projectiescherm waarop sportwedstrijden werden getoond. Onze ober stelde zich voor als David en hij vertelde een verhaal over het restaurant. Vervolgens reikte hij het menu uit en ik ging op zoek naar een lekker broodje met gebarbecued vlees. Gezien de kaart vol met lekkere dingen stond moest dat wel goed gaan komen. Er was genoeg interessants te vinden.

Er werd eerst gevraagd wat we wilden drinken, en er werd gekozen voor een glas ijsthee, een beker cola light en een Angry Orchard cider. Zelf wilde ik graag een biertje bestellen, er werden nogal wat verschillende bieren aangeboden, waardoor ik het lastig vond om iets te kiezen. Na uiteindelijk een keuze te hebben gemaakt ging ik voor een blikje bier met de naam Merman IPA, welke gebrouwen was door de lokale Coney Island Brewery. We hadden nog even de tijd nodig om te bepalen welke gerechten we zouden gaan bestellen. Lang twijfelde ik tussen een Southwestern Burger, een Virgil’s BBQ Burger en een sandwich met brisket. Omdat ik gedurende de rest van de reis nog wel een paar andere hamburgers zou gaan eten koos ik voor de brisket. In Nederland eet ik het bijna nooit en ik vind het eigenlijk ook wel goed passen om te eten bij een barbecuerestaurant. Ik ging voor het gerecht met de naam Sliced Texas Beef Brisket Sandwich en dit gerecht zou geserveerd gaan worden met een bakje koolsla, gebakken aardappelen in de schil met rode ui en enkele schijfjes augurk.




De andere gerechten welke werden gekozen waren wel hamburgers. Er werd eenmaal gegaan voor de Black & Blue Burger, dit was een burger belegd met stukken blauwschimmelkaas, gerookte bacon, rode ui, sla en augurk, geserveerd met friet. De andere twee kozen allebei de Virgil’s BBQ Burger. Deze hamburgers zouden belegd gaan worden met cheddarkaas, gerookte brisket, gefrituurde uienringen, sla, augurk en barbecuesaus. Ook bij die hamburgers zou friet worden geserveerd. Ik had door de drukke dag veel trek gekregen en hoopte snel te kunnen gaan eten. De drankjes stonden al gauw op tafel, alleen ontbrak de cider. Deze kwam wat later en ik vond het vreemd dat het niet allemaal tegelijk werd gebracht. In de tussentijd dat we op onze hoofdgerechten aan het wachten waren, proostten we en spraken over de dag en de stad en genoten van de sfeer in het restaurant. Het was natuurlijk zaterdagavond en dat was ook wel echt te merken. Het was ontzettend druk in de zaak en dat zorgde er voor dat er wat chaos en hectiek optrad bij het personeel in onze ruimte.

Onze ober David liep in zijn eentje rond om de bestellingen op te nemen en te serveren. Hij zweette enorm en had er moeite mee om alles bij te houden. Op het moment dat hij onze bestelling kwam uitserveren zag ik direct dat er iets niet goed was gegaan, in plaats van tweemaal de Virgil’s BBQ Burger had hij een tweetal Black & Blue Burgers in zijn handen. Blauwschimmelkaas heeft een vrij heftige smaak en niet iedereen lust dit. Het gerecht moest daarom dan ook weer terug worden genomen naar de keuken en er moest een Virgil’s BBQ Burger worden gemaakt. Daar baalden we natuurlijk met z’n allen van, want nu had een iemand niks te eten en de rest vond het rot om te gaan beginnen aan hun gerecht. Om het niet al te koud te laten worden besloot de rest, waaronder ikzelf dus, om toch rustig aan de gerechten te beginnen, maar we waren niet blij. We vroegen meerdere malen aan David of het nog lang duurde, maar hij zei telkens dat we nog enkele minuten moesten wachten. Ik vond het jammer dat het op deze manier moest gaan en het was niet goed voor de sfeer.





De kleine hapjes die ik nam smaakten goed, maar omdat ik naast me toch de hele tijd iemand zag zitten zonder bord vond ik het rot. Er werd al getwijfeld om de het gerecht helemaal niet meer te laten komen, omdat het echt lang duurde, maar uiteindelijk kwam David toch met de Virgil’s BBQ Burger aangelopen. Hij had er echter aardappelpuree bij gedaan, in plaats van frietjes en dus moesten we dat ook weer aangeven. Even later kwam hij aangelopen met een extra bakje frietjes, maar toch baalden we er van dat alles zo chaotisch verliep en we niet de gewenste ervaring hadden welke ik vooraf wel had verwacht. Ik had het in Amerika nog nooit eerder meegemaakt dat gerechten verkeerd werden geserveerd, de bestellingen worden meestal opgeschreven, waardoor je ook weinig verkeerd kunt doen. Mijn Sliced Texas Beef Brisket Sandwich was wel echt lekker van smaak, het broodje met sesamzaadjes paste goed bij het vlees, en de bijgerechten waren ook goed te doen, maar ik baalde van de service. Dit had door Virgil's voorkomen kunnen worden door meer personeel in te zetten.

Na een tijdje hadden we onze borden allemaal zo goed als leeggegeten en David kwam nog eens vragen of het allemaal had gesmaakt en of we nog een dessert wilden bestellen. Eigenlijk hadden we nog wel wat gelust, maar we hadden geen zin in nog meer fouten en lange wachttijden en dus besloten we om het er maar bij te laten. Wel kregen we nog een tip mee voor lekkere cheesecake in de buurt van Central Park, maar omdat dat voor ons zeker een half uur lopen zou zijn deden we daar niks mee. We kregen vervolgens de rekening uitgereikt en moesten in totaal $ 111,81 betalen, dit was een redelijk normaal bedrag voor datgene wat we gegeten en gedronken hadden. We betaalden de prijs en waren dit keer wat minder genereus met de fooi dan normaal. Ik had best lekker gegeten en de drankjes waren goed, maar de chaos en hectiek bij het personeel vanwege de drukte, waardoor er zaken onjuist en te laat werden geserveerd, hebben er toch toe geleid dat mijn eerste ervaring met Virgil’s Real BBQ niet was zoals ik had gehoopt. Ik wil het restaurant in de toekomst echter nog wel een kans geven, ik hoop dat er dan meer personeel aanwezig zal zijn, welke om kan gaan met druk.