Adres: 3475 Las Vegas Blvd S, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten
In Amerika zijn er heel veel verschillende restaurantketens te vinden. Ik vind het altijd leuk om kennis te maken met nieuwe ketens, maar kom ook graag terug bij vestigingen van mijn favoriete restaurants. Gedurende een van mijn verblijven in Las Vegas ben ik voor het eerst naar een restaurant van een keten geweest, die ik voor die tijd ook al lang wilde bezoeken, maar telkens was het er niet van gekomen. Het was destijds een mooie zonnige dag, in de ochtend hadden we ontbeten bij The Coffee Shop in het Treasure Island Hotel & Casino, dat was tevens het resort waarin we op dat moment verbleven, en later op de dag zouden we nog in het resort gaan dineren bij Seafood Shack. Overdag hebben we over de Strip gelopen en een aantal hotels en casino's bezocht. Van al het wandelen kregen we de nodige trek en tijdens lunchtijd gingen we op zoek naar een zaakje om even vlug wat te eten. We hadden geen zin in luxe, maar wilden een snelle en voordelige maaltijd scoren bij een van de fastfoodketens, gelegen aan de Strip. We kwamen uit bij een kleine foodcourt waar op de bovenste etage een McDonald's was te vinden en op de begane grond waren een Panda Express en een Chipotle Mexican Grill gesitueerd. Chipotle Mexican Grill was de keten waar ik nog nooit eerder was geweest, maar wel graag eens wilde proberen en dus stelde ik voor om daar wat te gaan halen.
Chipotle Mexican Grill is een Amerikaanse fastfoodketen die op 13 juli 1993 opgericht is door Steve Els. Hij zag destijds de populariteit van de taquerías (oftewel taco-kramen) in San Francisco en wilde dat ook overbrengen naar Denver, Colorado. In deze stad opende hij de eerste vestiging van Chipotle in een voormalige Dolly Madison Ice Cream-winkel, nabij de campus van de University of Denver. Ells en zijn vader berekenden samen dat de winkel 107 burrito's per dag zou moeten verkopen om winst te kunnen maken. Na een maand verkocht het oorspronkelijke restaurant al meer dan 1.000 burrito's per dag en dat heeft er voor gezorgd dat de onderneming uit kon gaan breiden naar meerdere vestigingen. De restaurants van Chipotle zijn gespecialiseerd in taco's en burrito's die op bestelling voor de klant worden gemaakt. Chipotle is de naam die de Azteken gebruiken om een gerookte en gedroogde jalapeño peper mee aan te duiden. Op dit moment zijn er in het totaal meer dan 2.750 locaties van het bedrijf te vinden in de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Het hoofdkantoor van de organisatie staat op dit moment in Newport Beach, Californië, maar heeft in het verleden 25 jaar in Denver gestaan. Ells verbrak in maart 2020 alle banden met de Chipotle Mexican Grill door ontslag te nemen als voorzitter en uit de Raad van Bestuur te stappen.
We besloten om de groep even te splitsen, een paar gingen naar boven om wat te bestellen bij McDonald's en anderen gingen met mij mee de ruimte in van Panda Express en Chipotle. Er stond niemand anders voor de counter van Chipotle en dus was ik direct aan de beurt. Echter wilde ik eerst even het menu goed bekijken, want wist nog helemaal niet wat ik wilde bestellen. Er moesten verschillende keuzes worden gemaakt, als eerst was het de bedoeling om aan te geven of dat ik een burrito, bowl, taco of salade wilde en vervolgens moest ik de ingrediënten noemen waarmee ik het geheel wilde vullen. Ik twijfelde enige tijd tussen barbacoa, steak en kip, en na even nagedacht te hebben ging ik uiteindelijk voor een tweetal zachte taco's gevuld met kip, guacamole, bruine bonen en tomatillo groene chili-salsasaus. Voor deze Tex-Mex bestelling moest ik een kleine $ 10,00 betalen, de prijs viel dus best wel mee. De beide taco's werden inderdaad ter plekke vers voor me klaargemaakt en op een aantal vetvrije papiertjes in een rood plastic bakje gedaan. Op het moment dat ik mijn bestelling in ontvangst had genomen keek ik even om me heen en zag dat er al een tafel bezet voor ons werd gehouden. Een iemand van onze groep had namelijk geen trek en was alvast gaan zitten. Ik liep naar de tafel toe en toevalligerwijs kwamen tegelijkertijd ook de mensen die naar McDonalds en Panda Express waren gegaan er aangelopen.
Het was een hoge houten tafel waaraan we plaats hadden genomen, eigenlijk heel ongezellig, net als de rest van het foodcourt met de gele en bruine kleuren op de muur en de grijze vierkante tegels op de vloer. Het was echt een locatie om alleen even snel wat te eten om vervolgens gauw weer weg te wezen. Dat was uiteindelijk ook onze bedoeling, want we hadden die middag ook nog het bezoeken van The Adventuredome in Circus Circus op het programma staan. Ondanks de ongezellige locatie keek ik wel uit naar de taco's die ik voor me had staan, ze zagen er lekker uit en bovendien wilde ik ook eindelijk wel eens iets van Chipotle gaan proeven. Ik rolde de eerste taco op en nam een grote hap. De combinatie van de door mij gekozen ingrediënten was lekker, ik baalde er alleen wel van dat ik niet ook nog iets van rode saus erbij had genomen. Wat pico de gallo of salsasaus had het geheel wat meer afgemaakt. De smaak was echter zeker niet verkeerd en na de 2e en 3e hap was de eerste taco al verdwenen. Het was holle kies-werk, maar dat maakte niet uit. Die ochtend had ik al veel ontbeten en nu was het maar even een lunch als tussendoortje. Ik was zeker niet ontevreden met datgene wat ik besteld had en daarom at ik de tweede taco ook lekker op. De term fastfood was hierbij wel van toepassing, want binnen een mum van tijd was het rode plastic bakje leeg. Ik had lang uitgekeken naar Chipotle en nu dat ik er een keer gegeten heb smaakt het naar meer, de volgende keer zal ik echter geen taco's, maar een burrito nemen. Hopelijk ben ik daar dan langer dan een paar minuten mee bezig.