Pagina's

maandag 5 juli 2021

Restaurant: Redneck Heaven Restaurant & Bar - Arlington, Texas

Restaurant: Redneck Heaven Restaurant & Bar 
Adres: 701 North Watson Road SH, 360 Rd to Six Flags St, Arlington, TX 76011, Verenigde Staten 


De laatste bestemming van onze rondreis door Texas was Dallas. In de ochtend vertrokken we vanuit Fort Worth naar deze op twee na grootste stad (na Houston en San Antonio) van de staat Texas. We waren dit keer niet zo vroeg opgestaan, omdat we onderweg in Arlington wilden gaan eten en dat restaurant was pas om 10:30 uur open. Bovendien hadden we de voorgaande avond ook al erg veel gegeten bij Cooper’s Old Time Pit Bar-B-Que en vonden we het niet erg om de eerste maaltijd van de dag wat later te eten, zodat we onze magen nog even rust konden gunnen. Vanuit Fort Worth was het een klein half uurtje rijden naar Arlington. Voordat we gingen ontbijten zijn we eerst nog even naar het AT&T Stadium van de Dallas Cowboys geweest, maar toen daar bleek dat er een aantal onderdelen van de rondleiding niet uitgevoerd konden worden en dat het veld eruit was gehaald, besloten we om niet al te lang bij het stadion te blijven en dus niet mee te gaan met een tour. We gingen terug onze auto in en reden in de richting van Six Flags Over Texas op weg naar het restaurant. De navigatie was ingesteld op het Redneck Heaven Restaurant & Bar en na ongeveer 5 minuten gereden te hebben arriveerden we bij onze plaats van bestemming.

Het Redneck Heaven Restaurant & Bar was onderdeel van de Redneck Heaven keten, het bestond uit een drietal verschillende sportsbars en restaurants. De hoofdvestiging werd in 2008 geopend in Lewisville, Texas. De keten werd in de markt gezet als een ruigere, meer provocerende versie van de typische breastaurants, zoals Hooters, Tilted Kilt en Twin Peaks. In de restaurants werd een Zuidelijk thema met schaars geklede serveersters gehanteerd. Het typische uniform van de serveersters bestond uit kort afgeknipte spijkerbroeken met daarboven een crop top, bikini of bh. De dames moesten lijken op het Dukes of Hazzard- personage Daisy Duke. In het interieur van de restaurants waren veel sport memorabilia en autorace-spullen te vinden, zoals bijvoorbeeld autodeuren van General Lee (ook bekend van de Dukes of Hazzard) en motoren. In 2013 had MTV een reality-televisieserie genaamd Big Tips Texas, waarin een aantal serveersters van Redneck Heaven van de locatie in Lewisville werden gevolgd. Mijn kameraad en ik kende het restaurant van deze serie en daarom leek het ons leuk om er naartoe te gaan. Helaas is de keten vorig jaar failliet gegaan en zijn de restaurants van Redneck Heaven permanent gesloten.

Reizen die Verder Gaan Dagen | FOX.nl




We arriveerden iets na 11:00 uur bij het restaurant, het was nog erg rustig op de parkeerplaats, er stonden slechts een paar andere auto’s. Het was natuurlijk ook nog redelijk vroeg op de dag, maar wij vonden het een mooie tijd voor een brunch. De zaak was gevestigd in een groot houten gebouw dat leek op een boerderij, zoals je die in Amerikaanse films vaak ziet. Op een groot bord was de titel Redneck Heaven Restaurant & Bar afgebeeld en we liepen richting de entree van het restaurant. We betraden de zaak en kwamen terecht in een grote zaal, waarbij ik direct in de gaten had dat er in de avonduren wel een goed feest gevierd zou kunnen worden. Een grote, lange bar, met een flink aantal taps bevond zich in het midden van de ruimte. Aan alle wanden hingen televisieschermen, waarop sportwedstrijden werden uitgezonden en met neonverlichting waren allerlei reclame-uitingen (van voornamelijk biermerken) opgehangen. Amerikaanse rockmuziek klonk uit de speakers en de zaak ademde de sfeer van een echte Amerikaanse sportsbar. Natuurlijk waren wij niet op het juiste moment in het restaurant, omdat het er in de avond pas echt los zou gaan, maar omdat we niet meer in de buurt van Arlington zouden komen was dit onze enige kans om wat van het restaurant te zien en mee te maken. 

We werden door de hostess welkom geheten en mochten zelf een vrij tafeltje uit gaan kiezen. We kozen er voor om aan de zijkant van de zaak plaats te nemen. Op onze tafel was een grote sticker van de Texas Rangers (een honkbalclub uit Arlington) geplakt, alleen was deze sticker door voorgaande bezoekers er al voor een groot gedeelte afgepeuterd. Een groene en bruine onderlaag kwam tevoorschijn, maar dat maakte ons niet zoveel uit. Het paste juist wel bij het restaurant. Op tafel stond een grote emmer met ketchup, het drankmenu en een rol keukenpapier. Op het moment dat ik de kaart, waarop de drankjes beschreven stonden, wilde pakken kwam onze serveerster er aan gelopen met de andere menukaarten in haar hand. Direct werd er gevraagd wat we wilden drinken, mijn kameraad (die dus nog een stukje moest rijden) koos voor een Pepsi Cola en ik gaf aan heel even in het menu te willen kijken. Al snel zag ik een biertje staan die ik nog niet kende en besloot om dat drankje te bestellen. Het had de naam Texas Red en was gebouwen door Rahr & Sons Brewing Company uit Fort Worth. Onze serveerster liet vervolgens de menukaarten, waarin de verschillende gerechten beschreven stonden, bij ons achter en ging op weg om onze drankjes te halen.





We kwamen er voor de brunch, dus het was logisch geweest wanneer we een lichte maaltijd zouden doen. We waren echter op vakantie in Texas, dus dat idee werd snel overboord gegooid. Ik keek in het menu en zag bij de Wild Bill’s Specialties een gerecht staan met de naam Breakfast Y’All Day, bestaande uit bosbespannenkoeken, bacon, worstjes en eieren. Ik dacht mijn keuze daarmee snel gemaakt te hebben, maar toen ik even verder las in het menu begon ik te twijfelen. Bij de “Double-Wide Tacos” zag ik op een gegeven moment de "Grilled Flank Steak Tacos" staan. Dit gerecht bestond uit een tweetal taco’s gevuld met gemarineerde steak, salsa verde, gegrilde jalapeƱo pepers, queso fresco en kool, geserveerd met tortillachips en pittige salsasaus. Deze maaltijd zorgde er voor dat ik van gedachte veranderde. Er stond veel lekkers op het menu en ik besloot om de kaart snel dicht te doen, zodat ik niet weer in de verleiding zou komen om iets anders te kiezen. De serveerster zette het glas cola en bier op tafel en vroeg aan ons of dat we al een keuze hadden kunnen maken. Mijn kameraad was er ook over uit en hij bestelde de Bubba Burger. Dat was een hamburger op een brioche broodje, belegd met witte cheddarkaas, rode ui, sla, tomaat en augurk. Het gerecht werd geserveerd met frietjes. 

Zelf koos ik dus voor de "Grilled Flank Steak Tacos", de serveerster vertelde me dat ik een goeie keuze maakte, dus ik werd extra benieuwd naar het gerecht dat ik besteld had. In de tussentijd werd het al iets drukker in het restaurant. Een aantal bouwvakkers, die pauze hadden, kwamen de zaak binnen om er te lunchen. We bezochten het restaurant op een zaterdag, maar zij waren dus in het weekend aan het werk. Het biertje dat ik besteld had was een amberrode Amerikaanse lager van 5%. Ik nam de eerste slok en proefde wat karamel, samen met malt en hop. Het was lekker koud en dus erg dorstlessend. We keken naar het scherm dat naast ons hing en zagen dat er die dag een aantal belangrijke sportwedstrijden op het programma stonden. We waren zelf vooral benieuwd naar wat voetbalwedstrijden, maar vanwege het tijdverschil en onze activiteiten die dag in Dallas zouden we daar waarschijnlijk niks van gaan zien. Ik moest lachen om de foto’s van Lindsay Lohan die naast ons opgehangen waren. Aan de linkerkant hing een foto van haar van vroeger en aan de rechterkant een meer recentere foto, waar ze heel belabberd op stond. “Don’t do drugs” stond er onder, en dat vond ik een grappige manier van waarschuwen. Er hingen ook nog een aantal andere borden met onzinteksten aan de muur, zoals “KIJK UIT, dit bord heeft scherpe randjes” en “Can’t Fix Stupic”. 





Al deze uitingen en de gehele inrichting van het restaurant gaf een bepaalde party-vibe. Ik zag dat er aan de zijkant van de zaak nog een grote ruimte was, waarin een viertal pooltafels stonden opgesteld. Op dat moment was nog niemand aan het spelen, maar ik kon me voorstellen dat het daar af en toe wel heel gezellig kon zijn. Er werd van alles aan gedaan om het de gasten naar hun zin te maken. Ik had best wel eens willen zien hoe het er in de avond aan toe zou gaan in het restaurant. Helaas gaat dat dus niet meer lukken, omdat de keten nu failliet is. Er werd een refill voor de Pepsi Cola gegeven en de serveerster vertelde ons dat het eten er bijna aan kwam. Ook zei ze dat er een veiling was waarbij foto’s van sporters per opbod werden verkocht. Toen we aangaven niet uit de buurt te komen keek ze ons vreemd aan. Ik vond het raar dat ze niet hoorde dat we niet uit Amerika kwamen. Op dat moment kwam er een van de andere serveersters naar onze tafel gelopen, zij had de borden met de taco’s en de hamburger in haar handen en zette de beide gerechten voor onze neus op tafel. Alles zag er heel goed uit. Mijn taco’s en tortillachips lagen op een rechthoekig dienblad en het was een flinke portie voor de brunch. Echter had ik inmiddels toch al best wat trek gekregen en moest het wel goed gaan komen met het opeten van alles.

Ik vouwde mijn eerste taco dubbel en zag dat het belegd was met dun gesneden steak die op een perfecte manier was klaargemaakt. Daaroverheen waren alle overige ingrediƫnten gedaan en het geheel zag er erg uitnodigend uit om op te eten. Ik nam de eerste hap en proefde allerlei verschillende smaken. Het heerlijke vlees, de frisse kool en queso fresco, samen met de ui en de pittige pepers in de zachte taco zorgden voor een perfecte combinatie. In een paar happen at ik de hele taco op en wisselde het af met wat tortillachips en salsasaus. Ik had een goede keuze gemaakt en was blij met mijn gerecht. Aan de overkant van de tafel werd ook lekker genoten van de flinke hamburger met friet. Mijn maaltijd lag niet zwaar op de maag en daardoor had ik ook geen enkele moeite om de tweede taco volledig op te eten. Het was verrukkelijk en een echte Tex-Mex brunch. We aten alles tot en met de laatste restjes op en vonden het heerlijk. Nadat we uitgegeten waren kregen we de rekening uitgereikt. In het totaal moesten we $ 32,63 betalen, dit bedrag werd afgerond met een leuke fooi. Voor Amerikaanse begrippen was het een normaal bedrag voor datgene wat we gegeten en gedronken hadden. Ik vond ons bezoek aan het Redneck Heaven Restaurant & Bar in Arlington geslaagd. In de avond hadden we de echte ervaring gehad, maar de brunch was ook erg lekker. Helaas blijft het dus bij dit ene bezoek, want alle vestigingen zijn inmiddels permanent gesloten.