Pagina's

donderdag 29 juli 2021

Restaurant: Jack in the Box - Hutchins, Texas

Restaurant: Jack in the Box
Adres: 121 S Interstate 45 Service Rd, Hutchins, TX 75141, Verenigde Staten


We waren in eerste instantie van plan om tijdens onze eerste avond in Dallas te gaan dineren in de binnenstad, bij Sonny Bryan’s Smokehouse. Echter verliep alles die dag anders en waren we genoodzaakt om te slapen in Hutchins. We wilden niet te laat terugrijden naar het hotel en daarom besloten we om niet in Dallas te eten, maar in de buurt van onze accommodatie. We hadden daar immers ook al een paar restaurants gezien, voornamelijk fastfoodketens, en hadden eigenlijk best trek in een lekkere hamburger met friet. Gedurende de terugreis vanuit de binnenstad naar het La Quinta Inn & Suites by Wyndham Dallas Hutchins keek ik op Google Maps en zocht naar de restaurants in de omgeving. Ik zag een vestiging van McDonald’s, maar dat restaurant viel sowieso af, omdat we daar al genoeg locaties van in Nederland hebben. De broodjeszaak Subway was vlakbij gelegen, maar we hadden geen zin in sandwiches. Even verderop waren vestigingen van Whataburger en Jack in the Box gesitueerd. We besloten om uit die twee mogelijkheden te kiezen. Een paar dagen er voor hadden we al ontbeten bij Whataburger en bij Jack in the Box waren we tijdens de reis nog niet geweest, daarom kozen we er uiteindelijk voor om naar deze laatstgenoemde zaak toe te gaan.

Jack in the Box is een Amerikaanse fastfood restaurantketen die meer dan 70 jaar geleden, op 21 februari 1951, is opgericht door Robert O. Peterson in San Diego, Californië. Het hoofdkantoor van de keten is ook nog steeds in die stad gevestigd. Er zijn op dit moment zo’n 2.200 verschillende vestigingen van het restaurant te vinden in voornamelijk de westkust van de Verenigde Staten. Echter heeft de keten zich ook uit weten te breiden met zaken in grote stedelijke gebieden buiten deze westkust, waaronder in Phoenix, Albuquerque, Denver, Dallas-Fort Worth, El Paso, Houston, San Antonio, Austin, St. Louis, Baton Rouge, Charlotte, Nashville, Indianapolis en Cincinnati. Er zijn op dit moment restaurants van Jack in the Box te vinden in 21 staten van Amerika. Het menu van Jack in the Box bestaat uit een verscheidenheid aan gefrituurde producten, zoals kipnuggets en kipvingers, uienringen, gekrulde frietjes, hamburgers, cheeseburgers, hotdogs en taco’s. Echter kun je er ook terecht voor Amerikaanse ontbijtgerechten (zoals bijvoorbeeld sandwiches met bacon, ei en cheddarkaas), maar ook voor milkshakes, ijsjes en zelfs salades. Het zijn allemaal etenswaren waar ik van hou om te eten, wanneer ik in Amerika op vakantie ben. Er zijn meer dan 22.000 medewerkers bij het bedrijf actief. 




Voordat we naar Jack in the Box toe gingen zetten we eerst even wat spullen en biertjes die we hadden gekocht op de kamer neer. Vervolgens namen we de auto naar het restaurant. Het was een ritje van 5 minuten. We hadden er ook naartoe kunnen lopen, dan waren we een paar minuten langer bezig geweest, maar dat wisten we toen nog niet. Het gebouw, waarin de zaak zich bevond, zag er netjes en goed onderhouden uit. Dat vind ik altijd wel belangrijk bij Amerikaanse fastfoodketens. We gingen het pand binnen en zagen dat het er vrij uitgestorven was. We waren op dat moment de enige 2 gasten in de ruimte. Er werd daarom dan ook direct gevraagd wat we wilden bestellen, maar ik had eerst nog even tijd nodig om het menu te bestuderen en te bepalen wat ik wilde eten. Op grote borden achter de kassa was het menu weergegeven. Ik zag een aantal grote hamburgers en kipburgers, maar ook verschillende gefrituurde bijgerechten en Jack’s Munchies afgebeeld staan. Alles zag er lekker uit en ik besprak samen met m’n kameraad wat we zouden gaan kiezen. We gingen allebei voor een menu en een van de bijgerechten, alleen moesten we nog even besluiten welke. Na enige tijd naar alle borden, plaatjes, prijzen en gerechten gekeken te hebben waren we er gelukkig over uit. 

Mijn kameraad bestelde het Chicken Fajita Pita-menu, dit gerecht bestond uit een pitabroodje gevuld met gegrilde kip, geraspte cheddarkaas, ijsbergsla, gegrilde uien, tomaat en salsasaus. Hij koos in plaats van friet voor Bacon Cheddar Wedges, dit waren gefrituurde aardappelpartjes overladen met cheddarkaas en stukjes bacon (hier hoefde slechts $ 1,00 extra voor bij te worden betaald). Tevens werd er een grote beker bij besteld, die hij zelf kon gaan vullen met een frisdrank naar keuze vanuit de Coca-Cola Freestyle-machine. Als bijgerecht werd er gekozen voor een viertal Chrispy Chicken Strips, dat zijn kipvingers in Nederland. Zelf ging ik ook voor een menu met kip, maar koos wel voor een kipburger. Ik bestelde een Triple Really Big Chicken Sandwich Combo, deze burger bestond uit een geroosterd broodje belegd met een drietal gefrituurde kippatties, ijsbergsla, tomaat, Zwitserse kaas, gerookte bacon en een mayonaise-uiensaus. In plaats van friet koos ik voor de Curly Fries (kronkelfrietjes voor $ 0,30 extra) en daarbij ging ik voor een medium beker frisdrank. Als bijgerecht bestelde ik een drietal Jalapeño Poppers, dit waren gefrituurde jalapeño pepers omhuld met cheddarkaas in een krokant jasje. Ik was benieuwd naar hoe pittig dat ze zouden gaan zijn en keek er naar uit om ze te eten.





Het was best een aardige bestelling voor ons samen, maar hoefden slechts $ 22,79 te betalen. Dit was een van de goedkoopste avondmaaltijden van de gehele vakantie. We kregen de bekers alvast uitgereikt en daarna werd de bestelling voor ons klaargemaakt. Ik liep naar de Coca-Cola Freestyle machine en ging op zoek naar een drankje dat ik nog niet kende. Helaas zat er nog steeds geen bier in, dat zou wel leuk zijn geweest, zo’n machine moet nog ontwikkeld worden. Ik koos uiteindelijk voor een versie van Sprite met aardbeien, lekker zoet, maar ik verwachte dat het wel van pas zou gaan komen bij de pittige Jalapeño Poppers. Mijn maat vulde zijn beker met gewone Coca-Cola en vervolgens namen we plaats aan een van de vele vrije tafels in de zaak. Het restaurant zag er netjes uit, de tafels en stoelen waren niet kapot en alles was schoon. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt bij dergelijke restaurants in Amerika. Op het moment dat we aan de tafel zaten werd het wel iets drukker. Een paar andere mensen bestelden wat, maar het was zeker geen gekkenhuis. Na even te hebben gezeten werd er geroepen dat onze bestelling klaar was. Ik liep naar de kassa en nam een groot dienblad, waarop alles was uitgestald, in ontvangst. Het geheel zag er goed uit en ik had zin om lekker te gaan eten. Ik zag dat de zakjes ketchup en mayonaise ontbraken, dus liep even naar de counter om een aantal van die gratis sausjes voor ons te pakken.  

Alle verschillende items waren ingepakt in karton en papier. Ik pakte mijn bestelling erbij en besloot om eerst wat van de heerlijke krulfrietjes te eten. Ze waren lekker krokant en dubbel gebakken en samen met een flinke dot ketchup was het erg goed te eten. De driedubbele kipburger haalde ik vervolgens uit het papiertje en moest even goed kijken hoe dat ik de burger op ging eten. Een aantal grote blaadjes sla staken uit, dus die at ik eerst even op, zo had ik mijn vitamines alvast binnen. Vervolgens kneep ik de kipburger bij elkaar en deed mijn mond zo wijd mogelijk open om zodoende een goeie hap te kunnen nemen. De kipburger smaakte verrukkelijk, vooral de mayonaise-uiensaus in combinatie met de smaak van de gefrituurde kip was erg lekker. Ik wisselde happen van de kipburger af met de kronkelfrietjes en tussendoor at ik ook nog van de heerlijk pittige Jalapeño Poppers. Aan de overkant van de tafel werd ook genoten, de pita met kip was een stuk kleiner dan mijn kipburger, maar bleek ook goed in de smaak te vallen. Hetzelfde gold voor de kipvingers en aardappelpartjes. We waren heerlijk aan het genieten van de verschillende gerechten en baalden ervan toen alles op was. Van Amerikaans fastfood moet je houden en dat doe ik dan ook, daarom was het diner bij Jack in the Box ook deze keer zeker weer geslaagd.