Pagina's

donderdag 1 juli 2021

Activiteit: AT&T Stadium - Arlington, Texas

Activiteit: AT&T Stadium
Adres: 1 AT&T Way, Arlington, TX 76011, Verenigde Staten


De rondreis door Texas die ik samen met een goede kameraad heb gemaakt begon in Houston en na tussenstops in San Antonio, Austin en Fort Worth eindigden we in Dallas. De totale reis duurde 9 dagen en de laatste 2 zouden we dus in een hotel in Dallas gaan verblijven. In de ochtend van ons vertrek vanuit Fort Worth naar onze laatste bestemming besloten we om een keer niet zo vroeg op te staan, maar uit te slapen. We hadden namelijk een “ontbijt” gepland staan in Arlington, bij het Redneck Heaven Restaurant & Bar (daar zal ik een volgende keer over schrijven) en wilden in dezelfde stad ook een bezoek gaan brengen aan het AT&T Stadium, het stadion waarin de Dallas Cowboys hun NFL thuiswedstrijden spelen. We checkten tegen 10:00 uur uit bij het Stockyards Hotel en hadden een zeer fijn verblijf gehad. Onze auto werd gehaald door de jongens van de valet-parking en vervolgens konden we op weg gaan naar Arlington. Deze stad lag precies tussen Fort Worth en Dallas in. Na een klein half uurtje rijden zagen we in de verte het enorme stadion. Naarmate we dichterbij kwamen leek het bouwwerk steeds groter te worden. We arriveerden bij het Cowboys Stadium en parkeerden onze huurauto dichtbij de entree van het gebouw.

Het AT&T Stadium is een stadion met een uitschuifbaar dak dat op 27 mei 2009 werd geopend als het Cowboys stadium. Deze oude naam heeft het stadion iets langer dan 4 jaar gehad, de nieuwe naam kreeg het op 25 juli 2013. De sponsorovereenkomst brengt de Dallas Cowboys elk jaar zo’n $ 17 tot $ 19 miljoen Dollar op. Het is het 3e grote stadion waarvan AT&T de naamgevingsrechten heeft verworven, de andere stadions zijn het AT&T Center in San Antonio en het Jones AT&T Stadium in Lubbock. Het heeft een kleine 4 jaar geduurd om het stadion te bouwen, op 20 september 2005 werd er begonnen aan de bouw van het $ 1,3 miljard Dollar kostende gebouw. Het stadion heeft 80.000 zitplaatsen en is qua zitcapaciteit het op drie na grootste stadion in de NFL. De maximale capaciteit van het stadion wordt echter vergroot met staanplaatsen bij sommige evenementen. Het recordaantal bezoekers in het stadion is daardoor niet geregistreerd tijdens een American Football-wedstrijd (105.121 bij Dallas Cowboys tegen de New York Giants), maar is gevestigd bij een NBA-All-Star-Game in 2010, te weten 108.713 toeschouwers. Naast dat het stadion de thuisbasis is van de Dallas Cowboys worden de Cotton Bowl Classic en de Big 12 Championship Game er ook gespeeld. 





Er stonden al wat andere auto’s op het parkeerterrein en ook zagen we een klas met kinderen die een field-trip naar het stadion maakten. De groep met kinderen werd welkom geheten door een van de medewerkers van het AT&T Stadium en ze gingen samen op de foto. Er werd wat informatie over het stadion gegeven en we besloten om even te blijven luisteren. Het was de bedoeling dat we daarna een VIP Guided Tour zouden gaan doen. Ik had op internet gelezen dat we met deze volledige tour toegang zouden gaan krijgen tot het speelveld, de kleedkamers, de interview-kamers, het West Plaza & Miller Lite Corral-gebied, de Main Club, de pers-box, een privĂ©-skybox, de Cotton Bowl Office en de Dr Pepper Star Bar of de Ford Motor Company Fountain. Het zou dus een zeer uitgebreide rondleiding gaan worden, met een klein gezelschap van maximaal 25 personen. We hadden al vaker rondleidingen in stadions gehad en vooral het zicht vanaf het veld naar de tribunes vonden we altijd geweldig om mee te maken. De tickets voor de door SeatGeek gepresenteerde VIP-rondleiding moesten we kopen in de AT&T Stadium Pro Shop. We besloten daarom om na het praatje van de stadionmedewerker richting de AT&T Pro Shop te lopen en te vragen of dat we met een volgende tour mee konden gaan.

We moesten even zoeken waar de winkel zich precies bevond, maar al snel hadden we de entree gevonden. We openden de deur en gingen de Pro Shop binnen. Het was bijna 11:00 uur en ik had op internet gelezen dat er op dat tijdstip een rondleiding zou moeten gaan beginnen. De kaarten voor de VIP-tour moesten we halen aan de kassa. Op het moment dat we de tickets wilden kopen kregen we echter iets zwaar teleurstellends te horen. Doordat de zware wedstrijden van het American Football-seizoen was het veld uit het stadion gehaald en kwam er binnenkort een nieuwe in. Het was voor ons ook niet mogelijk om het veld te betreden. Dat leek ons juist het mooiste van de hele tour. We keken elkaar aan en moesten even nadenken wat we wilden doen. Een VIP-rondleiding zou $ 35,00 per persoon gaan kosten (exclusief belasting) en we besloten dat we dat aan de forse kant vonden, bovendien werd er ook aangegeven dat de eerstvolgende rondleiding pas om 12:00 zou gaan starten en dat we dus een uur zouden moeten wachten. Ik baalde daarvan, want had echt uitgekeken naar de rondleiding. We hadden die dag in Dallas echter ook nog een aantal activiteiten op het programma staan, waar we via internet wel al kaarten voor hadden besteld, en dus kozen we er voor om geen tickets voor de rondleiding te halen.  





Wel besloten om dan nog wel even in de winkel rond te hangen en wat spullen te kopen voor het thuisfront en voor onszelf. Ik liep de zaak door en keek naar een aantal grote foto’s en posters die aan de wanden waren opgehangen. Door de jaren heen hebben er naast American Football-wedstrijden ook veel concerten, basketbal-, voetbal- en bokswedstrijden plaatsgevonden in het AT&T Stadium, evenals rodeo’s en motorcross-races. Van een aantal van die evenementen hingen er aandenkens aan de muur en dat vond ik wel mooi om te zien. Het gros van de winkel bestond echter uit allerlei spullen van de Dallas Cowboys. De Dallas Cowboys is een van de populairste teams uit de NFL, het heeft een enorm aantal fans, ook van buiten de staat Texas. Het is een van de succesvolste teams in de NFL-geschiedenis en heeft het record in handen van de meest opeenvolgende "winning seasons", ofwel meer zeges dan nederlagen in een seizoen, namelijk 20 stuks van 1966 tot 1985. De Dallas Cowboys wonnen de Super Bowl 5 keer (voor het laatst in 1995, dus dat is al even terug) en verloren die finale driemaal. Deze prestaties waren terug te zien in de Pro Shop, de winkel was van een enorme omvang en paste uitstekend bij de allure van het team uit Arlington.

Na enige tijd in de winkel rondgekeken te hebben gingen we uiteindelijk weg met een aantal petten, een trui met capuchon en een American Football-shirt. Er hingen echt veel mooie spullen in de winkel en het liefst had ik nog wel wat meer gekocht. Ik moest echter ook nog denken aan het maximale gewicht van mijn koffer, dus kon ook niet teveel meenemen. In de vorige steden die we hadden bezocht had ik ook al het nodige gekocht en wilde niet boven de 23 kilo uit gaan komen. We verlieten de winkel en besloten om dan nog maar een klein rondje om het stadion heen te lopen. We kwamen langs de Stadium Club, dat was een exclusieve club voor leden die daar tijdens wedstrijddagen vanaf 3 uur voor de aftrap tot een uur na de wedstrijd all-inclusive konden dineren. Ik keek er even naar binnen en het zag er erg luxe uit. Ook zagen we in tegels de Cotton Bowl Hall of Fame vanaf 1998 in de straat liggen. Ik vond het leuk dat we op deze manier toch nog wel iets meer van het stadion en het omliggende gebied zagen, maar ik baalde er wel van dat we geen tour hadden kunnen doen. Het is aan te raden om het AT&T Stadium tijdens het seizoen te bezoeken, mogelijk met een kaart voor de wedstrijd, wij waren er helaas net op het verkeerde moment. Datgene wat ik gezien heb zag er echter wel heel erg goed uit, het was een modern en groot stadion dat tot mijn verbeelding sprak.