Pagina's

donderdag 11 maart 2021

Hotel: Riverwalk Plaza Hotel - San Antonio, Texas

Hotel: Riverwalk Plaza Hotel
Adres: 100 Villita St, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten


Onze tweede plaats van bestemming tijdens mijn afgelopen rondreis door Texas was San Antonio. 1,5 jaar voorafgaande aan de rondreis verbleef ik ook al een week in die stad en door het slechte weer heb ik toen een aantal activiteiten, waaronder het bezoeken van SeaWorld San Antonio, niet kunnen doen. Het was de bedoeling om daar nu wel naartoe te gaan en tevens nog wat andere bezienswaardigheden te bekijken, waar ik de vorige keer niet aan toe was gekomen. We zouden slechts 1 nacht in San Antonio verblijven en ik ging op zoek naar een leuk hotel om in te overnachten. De vorige keer sliep ik in het Hyatt Regency San Antonio Riverwalk, een luxe en goed hotel aan de Riverwalk, maar het leek me leuker om deze keer voor iets anders te gaan. Ik had wel de voorkeur voor een hotel aan de Riverwalk, omdat die buurt gewoon het leukste is en er in de avond ook veel valt te beleven. Via de website van Expedia (waar ik de hotels meestal op boek) ging ik op zoek naar een leuke accommodatie, welke bovendien ook nog betaalbaar was. Het Riverwalk Plaza Hotel had bij mij al direct de voorkeur, ik zag dat het goed beoordeeld werd, het had 4 sterren en voor die ene nacht hoefden we slechts € 107,61 te betalen.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat we het hotel hebben geboekt en dat we dus vanuit The Whitehall Houston in Houston reden naar het Riverwalk Plaza Hotel in San Antonio. Het was een rit van bijna 3 uur, waar we tussendoor alleen even zijn gestopt om te ontbijten. De weg naar San Antonio was eenvoudig, we moesten constant rechtdoor rijden, toen we eenmaal in de buurt van de binnenstad kwamen zag ik direct allemaal bekende bouwwerken, welke ik een jaar eerder natuurlijk ook al had gezien. Gelukkig zorgde de Apple CarPlay in de auto er voor dat we het hotel redelijk eenvoudig konden vinden. Er waren veel eenrichtingswegen in de stad, dus we moesten goed opletten dat we niet de verkeerde afslag namen. De vorige keer dat ik in San Antonio arriveerde was er een parade in de binnenstad aan de gang, waardoor het uren heeft geduurd voordat we uiteindelijk bij ons hotel arriveerden. Dat was nu gelukkig niet het geval, iets voor 11:00 uur stond onze auto voor de hoofdingang van het Riverwalk Plaza Hotel. We konden de auto in de parkeergarage zetten, maar we moesten dan wel eerst ingecheckt zijn, anders ging de hefboom tot de garage niet naar boven.


Ik ging daarom de lobby binnen en pakte onze reservering erbij. Ik had in de ochtend bij Whataburger een gerecht met nogal veel zout op (dat was mijn eigen schuld) en had daar nog best wel last van op het moment dat ik voor de receptie stond, maar moest me dus wel even goed concentreren om alles goed te laten verlopen. Ik werd geholpen door 2 vriendelijke Hispanic dames en gelukkig werd onze reservering zonder moeite gevonden. In de tijd dat ze de reservering aan het verwerken waren keek ik even om me heen, de lobby was mooi en modern, er zaten wat mensen te relaxen op de stoelen en banken, en aan de achterzijde hing een groot scherm waarop een aquarium werd geprojecteerd. Dat zorgde er voor dat er een soort van rust werd gecreëerd. Ik vond dat ze dat erg leuk gedaan hadden. Het viel me ook meteen op dat het overal erg schoon en netjes was, en had direct een goed gevoel bij het hotel. Ik kreeg uiteindelijk de sleutels van kamernummer 631 uitgereikt en er werd verteld hoe we de parkeergarage op konden gaan. We moesten daarvoor wel weer eerst helemaal het hotel rondrijden, omdat we de oprit tot de garage net voorbij waren en er achter ons ook al een auto stond. 

We parkeerden onze auto en gingen op weg naar de kamer. De gangen waren modern ingericht, de kleuren waren fris en het tapijt was schoon, met de kamer moest het dus ook wel goed gaan komen. Ik opende de deur en werd zeker niet teleurgesteld. Het eerste gedeelte van de kamer bestond uit een inloop met bruine tegels, een deur aan de zijkant was de ingang tot de badkamer. Ik besloot om daar wat later in te gaan kijken, want wilde eerst zien hoe de rest van de kamer eruit zag. Een grote hoge spiegel was opgesteld en daarna kwam ik in de ruimte waarin de bedden stonden. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht, want het was echt een mooie kamer. Op de vloer lag een chique, donkerbruin houten laminaat, welke ik nog nooit eerder in een hotel in Amerika had gezien. Aan de linkerkant van de kamer stonden een tweetal queen-size bedden, welke met strak wit beddengoed waren opgemaakt. De wand achter de bedden was in een lichtblauwe kleur geschilderd en straalde rust uit. Tussen de bedden stond natuurlijk een klein houten nachtkastje, met daarboven een aantal lampjes en een telefoon erop. Er waren stopcontacten genoeg, waardoor we onze telefoons en camera’s allemaal tegelijk op konden laden.





De zijkanten van de wand, naast het achterste bed, bestonden uit bakstenen. Dat zag er echt heel rustiek en mooi uit. Daartussenin was een groot raam te vinden welke uitzicht gaf op de binnenstad van San Antonio. Ik keek even naar buiten en zag dat het qua weer dit keer een stuk beter was dan het jaar er voor. De zon scheen en ik voelde dat de temperatuur al aan het stijgen was. Naast het raam en tegenover het achterste bed stond een grijze luie stoel, met een tafeltje en lamp er achter. Daar kon relaxed in worden gezeten en vanaf die stoel kon je ook lekker naar buiten kijken. Aan de andere kant van de stoel was een mintgroen bureau neergezet. Op het bureau lag een glasplaat met daarbovenop het menu van Willy B’s (het restaurant van het hotel), een houten dienblad en nog een klein bureaulampje. Onder het bureau stond een kleine retro koelkast van het merk Daewoo, waarin een tweetal gratis flesjes water voor ons lagen. Boven het bureau hing bovendien een grote flatscreentelevisie, met daarnaast een aantal zwarte knoppen, wat volgens mij kunst moest voorstellen. Ik vond het super en was er ook benieuwd naar hoe de badkamer eruit zou gaan zien.

Ik liep dus weer even terug naar het begin van de kamer en opende de deur. Ik kwam niet meteen de badkamer binnen, maar arriveerde eerst nog in een tussenruimte. In deze tussenruimte stond een klein koffiezetapparaatje, wederom een dienblad, met daarin een emmer om ijsblokjes in te bewaren, bekertjes, melk en suiker. Boven het stenen blad hing een grote spiegel en onder het blad was een kluis en prullenbak te vinden. Aan de andere zijde was er ruimte gemaakt voor een kleine kledingkast. Er hingen kleerhangers, en daaronder stond een drager om onze bagage op te leggen. Bovendien lag er ook nog een extra deken in een grote plastic tas, voor het geval een van ons het die nacht koud zou gaan krijgen. Die zouden we niet nodig gaan hebben, want het was gedurende ons verblijf in San Antonio echt lekker warm en we hebben meer van de airco dan van de extra deken gebruik gemaakt. Ik deed de andere deur open en toen kwam ik wel in de badkamer terecht, op de vloer lagen dezelfde tegels als aan het begin van de kamer, dat liep mooi door. Aan de linkerkant van de badkamer bevond zich de wastafel, helaas met maar een enkele wasbak.





De ruimte was echter ook niet zo groot, en daarom zouden we sowieso ook niet met z’n tweeën tegelijk in de badkamer aanwezig gaan zijn. Op de wastafel lag een haardroger (welke we allebei niet nodig hadden met onze kale hoofden), en een aantal verschillende zeepjes en shampoos. Eronder lagen een aantal witte grote en kleine handdoeken. De wanden waren hier ook weer lichtblauw van kleur en dat gaf mij een relaxed gevoel. De wastafel was van bruin steen gemaakt, maar de wasbak was wit, net zoals de zijkant van de wastafel en het toilet, welke naast de wastafel stond. Boven het toilet hing een modern Texaans kunstwerk en daar weer naast was de badkuip en douche te vinden. De wanden bij de badkuip en douche waren anders dan in de rest van de badkamer. Ze waren lichtbruin van kleur en hadden een patroontje. Ik vond het modern en was meer dan tevreden over de kamer welke we toegewezen hadden gekregen. Ik keek nog even in de spiegel, welke boven de wastafel hing, en liep vervolgens de kamer weer in. We waren allebei erg enthousiast over de kamer en het hotel en vonden dat we met het Riverwalk Plaza Hotel een goede keuze hadden gemaakt.

Nadat we de kamer hadden bekeken en onze spullen hadden opgeruimd verlieten we de ruimte en gingen op weg naar SeaWorld San Antonio. We liepen bovenlangs het mooi en schoon uitziende zwembad, welke zich op de patio van het hotel bevond. Veel van de ligstoelen stonden in de schaduw en ik denk dat er daarom ook vrijwel niemand aan het zwembad lag. In de avond kwamen we weer terug in het hotel. Na even gedoucht te hebben viel ik daarna als een blok in slaap, in het fijne bed, en heb er heerlijk geslapen. De volgende ochtend hebben we nog een paar activiteiten in de nabije omgeving van het hotel gedaan. De bezienswaardigheden in de binnenstad van San Antonio waren op loopafstand bereikbaar en de locatie van het hotel was dan ook perfect. De faciliteiten van de kamer waren goed en ik was dan ook erg tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding van het Riverwalk Plaza Hotel. Tijdens het uitchecken ondervonden we geen problemen, de rekening klopte en we konden met een goed gevoel op weg gaan naar Austin, onze volgende plaats van bestemming. Ons verblijf in het Riverwalk Plaza Hotel was uitstekend, en ik kan het iedereen die naar San Antonio gaat aanraden om dat hotel te boeken.