Pagina's

donderdag 19 augustus 2021

Activiteit: Grand Prairie Premium Outlets - Grand Prairie, Texas

Activiteit: Grand Prairie Premium Outlets
Adres: 2950 W Interstate 20, Grand Prairie, TX 75052, Verenigde Staten


Onze rondreis door Texas ging ontzettend snel voorbij, in een negental dagen reden we ons rondje langs en door de grootste en bekendste steden van de staat. We hebben heel veel activiteiten op het programma gehad en bezienswaardigheden bezocht. Tijdens onze laatste volledige dag in Dallas hebben we ook weer veel gedaan, daar hebben jullie de afgelopen dagen het nodige over kunnen lezen. Nadat we de onze laatste activiteit in de binnenstad van Dallas er op hadden zitten, namelijk het bezoeken van het Dallas World Aquarium, zijn we daarna nog even naar het American Airlines Center geweest, dat was het stadion van de Dallas Mavericks (NBA) en de Dallas Stars (NHL, ik bezocht ooit een wedstrijd van hen in Boston, tegen de Boston Bruins). We zijn het stadion niet binnen geweest en heb er ook niet zoveel foto’s van, maar wellicht zal ik nog een keer over deze ervaring schrijven. Nadat we klaar waren bij het stadion zouden we normaal gesproken de stad in zijn gedoken om een paar drankjes te drinken in wat cafés, echter was onze boeking van het hotel in het centrum geannuleerd en sliepen we in een accommodatie in Hutchins. We moesten dus nog autorijden, waardoor het niet slim was om bier te gaan drinken. We moesten iets anders verzinnen om te gaan doen en mijn kameraad kwam met het idee om een outlet-winkelcentrum op te gaan zoeken. 

We pakten onze telefoons erbij en gingen op zoek naar een mogelijke outlet in de buurt. Al snel bleek dat er op de weg terug, richting Fort Worth met de afslag bij Arlington, waar we eerder tijdens de reis waren geweest, een Premium Outletcenter was te vinden. We besloten om daar naartoe te rijden, het was een rit van een klein half uurtje over de Interstate 30 HOV en de 360. We reden weer vlak langs het Cowboys Stadium en Six Flags Over Texas. Ik was ook graag naar dat laatstgenoemde pretpark toe geweest, echter hadden we niet zoveel dagen en mijn maat is geen achtbaanliefhebber. Voor hem zou het niet zo leuk zijn geweest en ik was al heel blij dat hij tijdens ons verblijf in San Antonio mee is gegaan naar SeaWorld. Wellicht dat ik de kans ooit nog eens zal krijgen in de toekomst. Na zo’n 25 minuten gereden te hebben arriveerden we in het plaatsje Prairie, het was te merken dat er in de buurt iets was te doen, want overal doken restaurants op. Dat is echt typisch Amerikaans, rondom toeristische trekpleisters wordt er altijd nog veel meer gebouwd, en dan met name eetgelegenheden met lekker Amerikaans fastfood. Al snel arriveerden we bij de entree van onze plaats van bestemming, namelijk de Grand Prairie Premium Outlets. Een groot bord heette ons welkom en we reden de parkeerplaats op. 



De Grand Prairie Premium Outlets behoren tot een keten van Premium Outlets. In Amerika zijn er tientallen van deze Premium Outletcenters te vinden. In het verleden bezocht ik onder andere ook al de Orlando International Premium Outlets, de Woodburry Common Premium Outlets, de Las Vegas South en North Premium Outlets. Alle Premium Outlets zijn onderdeel van de Simon Property Group, een van de grootste investeringsfondsen voor detailhandel-vastgoed en de grootste exploitant van winkelcentra in de Verenigde Staten. De Grand Prairie Premium Outlets zijn in augustus 2012 geopend, in het outletcenter zijn meer dan 100 verschillende winkels te vinden die kortingen tot wel 70% aanbieden. Vrijwel alle winkels zijn gericht op één bepaald merk, waardoor het overzichtelijk en makkelijk is om een bepaald item te zoeken. In het verleden werden de outlets nog de Paragon Outlets Grand Prairie genoemd, maar de huidige tenaamstelling bleek beter aan te slaan bij het publiek. Jaarlijks worden de outlets door vele duizenden gasten bezocht, zij zijn op zoek naar koopjes en hopen mooie luxe merkitems te vinden voor een schappelijke prijs. Normaal gesproken ben ik zelf helemaal niet zo van het winkelen, maar het bezoeken van een Amerikaanse outlet vind ik altijd wel leuk, omdat ik vaak goeie koopjes heb weten te scoren. Dat hoopte ik ook in Grand Prairie te gaan doen.

We moesten eerst even goed kijken of dat de outlets überhaupt wel geopend waren, want er stonden echt heel weinig auto’s op de parkeerplaats. Ik kon me niet voorstellen dat de winkels gesloten waren, want in Amerika is vrijwel nooit iets dicht gedurende de dag. Het parkeren was gratis, dus daar kon het niet aan liggen. Onze huurauto stond aan de voorzijde van de outlet, nabij de Nike Factory Store. Op het moment dat we door de entree waren gelopen gingen we dan ook direct de winkel van Nike binnen. Ik draag, wanneer ik niet op het werk ben, vrijwel altijd Nike Air Max schoenen, die heb ik al sinds kleins af aan (wel elke keer nieuwe natuurlijk, want die oude passen me niet meer) en ze zitten gewoon heerlijk. Echter is het in Amerika altijd heel erg lastig om dat type Nike-schoen te vinden. Tijdens mijn eerste verblijf in New York City, jaren geleden (2006), heb ik wel 2 paar op de kop weten te tikken, maar daarna eigenlijk nooit meer. Met valse hoop liepen we de Nike Factory Store binnen en ging ik op zoek naar een nieuw paar schoenen. Ik zag veel Nike Air Jordan’s en andere modellen die ik niet mooi vond, maar een paar mooie Nike Air Max waren er niet te vinden. Dat vond ik jammer, maar ging er ook wel een beetje van uit. Toch blijft het zonde dat het verschil zo groot is in Amerikaanse en Nederlandse modellen van Nike.   




Mijn kameraad slaagde wel bij de winkel van Nike, hij kocht een tweetal truien voor de winter. We liepen vervolgens voorbij een aantal andere winkels. Het viel me op dat het echt ontzettend rustig was in de outlet. Af en toe kwamen er wel wat andere bezoekers langs, maar het kwam ook voor dat we als enige 2 personen in een winkelstraatje liepen. Dat had ik nog nooit meegemaakt en ik vroeg me af of dat het lage bezoekersaantal in de Grand Prairie Premium Outlets vaker zou voorkomen. Dat kon ik me eigenlijk maar moeilijk voorstellen, want het leek mij dat het centrum haar deuren dan wel zou sluiten. Ondanks dat we buiten liepen was een groot gedeelte van de ruimte tussen de winkels toch overdekt, dat was fijn, want het zorgde voor wat beschutting en schaduw. Het was erg warm en benauwd en alleen al daarom liepen we soms wat winkels in, om zodoende even in de airco te kunnen staan. Er waren nog een paar zaken waar ik wel nog even binnen wilde kijken om er misschien nog iets te kopen, dat waren de winkels waar ik eigenlijk altijd naar binnen ga en ook vaak wat heb gekocht, namelijk Tommy Hilfiger en Lids. Ik keek even op de map en zocht naar de plek waar deze beide shops zich bevonden. We moesten naar de lange zijde aan de zuidkant van het centrum toe lopen.

De beide winkels bevonden zich dicht bij elkaar. Als eerst gingen we Tommy Hilfiger binnen en ik ging op zoek naar wat t-shirts voor thuis of blouses voor op het werk. Ik liep gelijk naar het ronde rek achter in de zaak (dat doe ik altijd), want daar hingen de spullen met 70% korting. Na even te hebben gekeken kwam ik tot de conclusie dat ik er deze keer niks speciaals bij vond hangen. Dat was wel jammer, want normaal gesproken koop ik er altijd wel wat. Mijn maat kocht voor zichzelf een mooie polo. We hadden daarna nog een winkel op het programma staan, namelijk de pettenwinkel Lids. Hetzelfde als met de Nike schoenen draag ik buiten het werk om vrijwel altijd een pet, een dichte, zonder snapback. Daar ging ik bij Lids ook weer naar op zoek. Om niet met lege handen uit het winkelcentrum te vertrekken besloot ik om er toch een pet van de Dallas Cowboys te kopen, dat had ik eerder in het Cowboys Stadium niet gedaan. De prijs was bij Lids ook een stuk voordeliger. Ik was blij met mijn aankoop en kon dus weer een mooie pet aan mijn collectie toevoegen. Mijn kameraad kocht dit keer niks, hij was uitgekocht en we hadden eigenlijk ook geen zin meer om nog langer in de uitgestorven Grand Prairie Premium Outlets te blijven. We besloten daarom om dan maar terug te rijden naar Hutchins en een lekker ijsje te gaan eten bij Dairy Queen.